Obavijesti

Sport

Komentari 24

Mourinho i Perez svađali su se zbog Modrića. 'On ne treba Realu. Već imamo bolje igrače'

Mourinho i Perez svađali su se zbog Modrića. 'On ne treba Realu. Već imamo bolje igrače'

Jako sam sretan što sam u najvećem klubu na svijetu punom spektakularnih igrača i s najboljim svjetskim trenerom. Nisam mogao tražiti ništa više, rekao je Modrić 2012. godine. I dan danas živi svoj san

VIDEO

Bilo je to iscrpljujuće i turbulentno ljeto. Dok se predsjednik Tottenhama Daniel Levy natezao s Real Madridom oko svakog centa, Luka Modrić bojkotirao je treninge i vršio pritisak na čelnike. Osjetio je da je dao svoj maksimum u Spursima, a i Levy mu je nekoliko mjeseci ranije obećao da će ga pustiti ako dođe zadovoljavajuća ponuda. Ipak, izigrao je dogovor.

Pokretanje videa...

Real Madrid - Atalanta 2-0: Modrić je najtrofejniji realovac u povijesti, Mbappéov prvijenac 00:40

Htio je što više izmusti iz Realove blagajne pa je tjednima odugovlačio s pregovorima što je isfrustriralo hrvatskog kapetana. Htjeli su ga Chelsea i Manchester United, no za Luku je u obzir dolazio samo Madrid. Konačno, 27. kolovoza 2012. godine, nakon natezanja i tine izgubljenih živaca, dočekao je najljepši dan u svojoj karijeri. Tottenham je prihvatio 35 milijuna eura i Modrić je potpisao za Real.

- Jako sam sretan što sam u najvećem klubu na svijetu punom spektakularnih igrača i s najboljim svjetskim trenerom. Nisam mogao tražiti ništa više. Sve dugujem Joseu Mourinhu! Stoga želim što prije početi igrati za njega i momčad. Prekrasno je znati da te želi tako dobar trener kao što je on, bio sam spreman čekati do zadnjega dana da prijeđem u Real - kazao je po dolasku. Blistao je od sreće. 

Prije 12 godina započela veličanstvena era

Luka Modri? potpisao petogodišnji ugovor s Real Madridom

Prije točno 12 godina tako je započela veličanstvena era u Realu. Ona u režiji najvećeg hrvatskog nogometaša svih vremena. U međuvremenu je postao jedan od najboljih veznjaka u povijesti, najbolji nogometaš na svijetu 2018. godine, najtrofejniji igrač u povijesti kluba pa i kapetan. Ono što je najfascinantnije je što će i s 39 godina predvoditi najveći klub na svijetu. Njegovi vršnjaci odavno su u mirovini. 

- Kada smo ga dovodili znali smo zašto ga dovodimo. Znali smo zašto čekamo toliko dugo i imamo strpljenja. Modrić je bio prva opcija, daleko važnija od svih ostalih koji su se spominjali - govorio je Jose Mourinho prije 12 godina kada je doveo Luku u Real. Da nije bilo njega, pitanje je bi li se stvari ovako razvile.

Madrid: Superkup, Real Madrid - Barcelona, Luka Modri?

A tada ga je hvalila i najveća zvijezda kluba, Cristiano Ronaldo.

- Modrić je bio dobar kad je ušao, vidi se da će nam biti od koristi i da će biti dobar. 

Tadašnji sportski direktor Emilio Butragueno proročanski je izjavio:

- Modrić? Nadam se da mu je ovo tek prvi od mnogo trofeja. Znao je točno što treba činiti kada je izašao na teren. Čestitam mu! 

I bio je u pravu. Prvi od 27, najviše u povijesti Reala, ali taj rekord će ove sezone imati priliku poboljšati i tako postaviti nemogući izazov pred nadolazeće generacije zvijezda koji će igrati za Real. 

Madrid: Superkup, Real Madrid - Barcelona, Luka Modri?

Perez ga nije htio 

Krenulo je lijepo, trofejem, ali dugo je trebalo zahtjevnoj madridskoj publici da shvati kakav genijalac je došao. Doduše, nije Luka briljirao na početku, trebalo mu je neko vrijeme da se prilagodi, no navijače nije bilo briga za to. Već u prvoj sezoni proglasili su ga najgorim transferom godine u Španjolskoj u velikoj anketi ugledne Marce! U prva četiri mjeseca u klubu nije se uspio nametnuti.

Skoplje: UEFA Super kup, Real Madrid - Manchester United

Pa je tih dana procurilo kako ga predsjednik Florentino Perez nije niti htio dovesti.

- Predsjednik Florentino Perez nije se slagao s Mourinhom, on je forsirao dovođenje Santija Cazorle iz Malage ili Davida Silve iz Manchester Cityja. No Mourinho je bio uporan u želji da dovede Modrića. Zbog toga su čak i ušli u manji sukob - rekao nam je tada španjolski novinar.

Ni korisnici društvenih mreža nisu mu bili naklonjeni.

- Kaka i Sahin su bolji igrači od njega. Nije potreban Realu - mislili su tada neki. Kako li su samo bili u krivu...

Champions League - Final - Borussia Dortmund v Real Madrid

Jose Mourinho je smirivao sve, uvjeravao da se strpe i pričekaju, da nisu još ni svjesni kakva veličina je došla na Santiago Bernabeu. Jose to nažalost nije stigao vidjeti jer je otišao u međuvremenu. Ali bio je u pravu. Itekako. U godinama koje su dolazile, Luka je eksplodirao i postao jedan od najboljih veznjaka na svijetu, a Real je dobio maestra, vođu, dirigenta. I legendu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

UŽIVO Dinamo - Hajduk 0-0: Krovinović opasno testirao Nevistića, 'Bili' agresivniji
6. KOLO HNL-A

UŽIVO Dinamo - Hajduk 0-0: Krovinović opasno testirao Nevistića, 'Bili' agresivniji

Dinamo je bolje otvorio susret i u prvih 15 minuta "pritisnuo" Hajduk. "Modri" su imali nekoliko udaraca na gol, ali najbolju priliku u utakmici imao je Livaja u 19. minuti

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju.  Osjećam da dolazi taj dan...'
BIVŠI DINAMOVAC

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju. Osjećam da dolazi taj dan...'

Kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, rekao je bivši dinamovac Georg Koch koji boluje od raka