Obavijesti

Sport

Komentari 7

Nurkić dobar i protiv prvaka, Oklahoma napokon iznad 50%

Nurkić dobar i protiv prvaka, Oklahoma napokon iznad 50%
2

Samo dvije utakmice odigrane su u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu, a ekipe sa zapada neće biti pretjerano sretne kad vide da su OKC i Spursi u naletu

VIDEO

Otkako se Kevin Durant vratio u sastav Oklahome, Thunder je na omjeru 13-5. Momčad je pobijedila u 18 od posljednjih 26 utakmica , pa je loš ulazak u sezonu već zaboravljen. OKC je napokon iznad 50 posto pobjeda, nakon što je s 94-86 u gostima pobijedio Miami Heat.

- Nismo ovdje da bismo slavili jer smo na pozitivnom omjeru - smireno je rekao Durant.

Miami je u obrani uspio napraviti sve što je zamislio uoči utakmice. Durant i Russell Westbrook kombinirano su šutirali 0/10 iza linije za tri poena, obojica su ostali ispod 20 koševa, ali 21 izgubljena lopta Heata govori da je i Oklahoma odradila odličan obrambeni posao.

- Obranom smo zadržali smirenost - rekao je Scott Brooks , trener Thundera poslije 21. pobjede sezone.

Durant je uz 19 koševa imao i osam skokova i osam asistencija, Westbrook je zabio 19, uz deset skokova, šest asistencija i četiri osvojene lopte. Omjer 21-20 Oklahomi je dovoljan za tek deveto mjesto na zapadu, da su dio Istočne konferencije borili bi se za peto mjesto s Clevelandom . Miami je s 18 pobjeda u 41 nastupu na sedmom mjestu istoka.

VIDEO

Nurkić zabijao i skakao

Iako ima velikih problema s bolovima u leđima, Jusuf Nurkić odlično koristi priliku u početnoj petorci Denver Nuggetsa . Bivši centar Cedevite zabio je deset poena uz devet skokova i dvije asistencije za 26 minuta igre, no Denver nije mogao baš ništa protiv San Antonio Spursa.

VIDEO

Prvaci su proigrali povratkom Kawhija Leonarda , u Denveru su podijelili 27 asistencija, a kad tako igraju, protivnici nemaju izgleda. Kao i OKC, i Spursi su imali problema na početku sezone, ali učinak od osam pobjeda u posljednjih deset utakmica sugerira da bi uskoro sa sedmog mjesta zapada mogli skočiti sve do prve četiri pozicije.

- Vratili su onu kemiju koju su imali, teško je kad si im protivnik i još nisi u dobrom izdanju. Tada te školuju - objasnio je Kenneth Faried, s 26 koševa i 14 skokova najbolji kod poraženih.

Leonard je predvodio Spurse sa 17 koševa i 15 skokova, Tony Parker imao je 18 koševa i sedam asistencija, a dvoznamenkasti su bili i Tim Duncan (16), Aron Baynes (15), Manu Ginobili (11, 8 asistencija) i Boris Diaw (10), sasvim dovoljno za pobjedu 109-99.

Rezultati:

  • Miami Heat - Oklahoma City Thunder 86-94
  • Denver Nuggets - San Antonio Spurs 99-109

Istočna konferencija

  1. Atlanta 34-8
  2. Washington 29-13
  3. Toronto 27-14
  4. Chicago 27-16
  5. Cleveland 22-20
  6. Milwaukee 21-20
  7. Miami 18-23
  8. Brooklyn 17-24

Zapadna konferencija

  1. Golden State 33-6
  2. Portland 31-11
  3. Memphis 29-12
  4. Houston 29-13
  5. Dallas 29-13
  6. LA Clippers 28-14
  7. San Antonio 27-16
  8. Phoenix 25-18
  9. OKC Thunder 21-20
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...
OSMINA FINALA SP-A

Hrvatska - Argentina 0-2: Kraj SP-a za Hrvate. Dvije velike pogreške poslale nas kući...

Uz dvije velike greške na početku prvog poluvremena, odnosno drugog, Hrvatska je izgubila u osmini finala Svjetskog prvenstva od Argentine. Imali smo više udaraca od Argentinaca, ali slaba je to utjeha

Bjelica: Dinamov je najveći problem trka! Petković? Nekad ga pomaziti, a nekad kazniti
PRVO OBRAĆANJE

Bjelica: Dinamov je najveći problem trka! Petković? Nekad ga pomaziti, a nekad kazniti

Union Berlin je pod mojim vodstvom trčao najviše u Bundesligi, ni jedanput ispod 120 kilometara po utakmici, a igrači Dinama ni 112-113 km. Petković? Nekad ga treba pomaziti, nekad kazniti...
The Athletic: Manchester City pobijedio u sudskom sporu s Premier ligom. Evo što to znači
NESLUŽBENO

The Athletic: Manchester City pobijedio u sudskom sporu s Premier ligom. Evo što to znači

Nakon što je prije tri godine saudijska kraljevska obitelj kupila Newcastle, Premier liga je oformila komisiju kojoj je bio cilj ispitati realnu tržišnu vrijednost nekog sponzorstva, ali City se pozvao na slobodu tržišta