Obavijesti

Sport

Komentari 21

Novak Đoković nakon debakla: 'Ispraznio sam se nakon zlata, a nisam znao hoću li uopće igrati'

Novak Đoković nakon debakla: 'Ispraznio sam se nakon zlata, a nisam znao hoću li uopće igrati'
6

Olimpijske igre bile su glavni cilj i tu sam odigrao najbolje. Ako je takva godina da osvojim samo to zlato, prihvaćam, čekao sam ga cijeli život, rekao je Đoković nakon što je ispao s US Opena već u trećem kolu

VIDEO

Novak Đoković (37) izgubio je od Alexeija Popyrina u trećem kolu US Opena u četiri seta 6-4, 6-4, 2-6, 6-4 za tri sata i 20 minuta igre i time po prvi put nakon 2017. godine ostao bez osvojene Grand slam titule u kalendarskoj godini. Popyrin je 2023. osvojio turnir u Umagu i time prvi put u karijeri osvojio titulu na ATP touru u pojedinačnoj konkurenciji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Novak Đoković uziva u Dubrovniku ispred CopaCabana plaže 00:31

Srpski tenisač priznao je kako je Popyrin zasluženo odnio pobjedu, a zatim je otkrio kako je razmišljao hoće li se uopće pojaviti u New Yorku nakon što je ispunio posljednji cilj u karijeri i osvojio olimpijsko zlato.

Đoković bez zadrške o Sinneru: 'Igrači su frustrirani. Pitaju se tretira li ih se na isti način...'
Đoković bez zadrške o Sinneru: 'Igrači su frustrirani. Pitaju se tretira li ih se na isti način...'

- Čestitke Alexeiju, bio je bolji i zasluženo pobijedio. Treće kolo za mene je uspjeh s obzirom na to kako sam se osjećao i igrao od početka turnira. Imao sam uvjerljivo najgori servis ikada, a na ovako brzoj podlozi ne možete pobijediti bez servisa. Pogotovo protiv igrača poput Alexeija. Odigrao sam užasan meč - rekao je Đoković nakon poraza na presici.

U.S. Open

Kako je ovakav pad forme moguć u odnosu na OI u Parizu? Drugačija podloga i energija, opravdava Đoković.

- Ovdje je drugačija podloga u odnosu na Pariz (tvrda naspram zemljane podloge, op. a.)... Ali sam potrošio puno energije nakon tog zlata. Došao sam ovdje i psihički nisam bio svjež, kao ni fizički. Ostao sam bez 'gasa', nemam fizičkih problema, ali nemam snage. Nisam se pronašao, to je sve što mogu reći. Život ide dalje, vidjet ću što me čeka u budućnosti.

Đoković: Raspadam se

Đoković je standard u teniskom svijetu kada pričamo o psihičkoj snazi i pripremi. Protiv Popyrina je zakazao upravo u tome.

Đoković srušio rekord na US Openu pa zabrinuo navijače
Đoković srušio rekord na US Openu pa zabrinuo navijače

- Puno sam toga pokušao, a onda sam u tome izgubio osnovu svega... Mentalno sam bio u velikim problemima i daleko od moje najbolje razine. Fizički sam se osjećao u redu, bio sam motiviran jer je ovo Grand slam, ali mi se igra raspada. Moram prihvatiti da se ovakve stvari događaju. Možda zbog Olimpijskih igara...

U.S. Open

Ovakve poraze 37-godišnji Đoković baš i ne pamti.

Nove Đokovićeve muke: Hvatao se za srce pa tražio pomoć...
Nove Đokovićeve muke: Hvatao se za srce pa tražio pomoć...

- Sad mi je gorki okus u ustima zbog poraza. Imao sam mnogo više pobjeda nego poraza na svim turnirima. Podvući ću crtu i pogledati širu sliku, iako je to trenutačno teško učiniti. Ljut sam i uznemiren. Totalno mi se raspala igra, nisam svjež, a uvjeti su poptuno drugačiji na mjesto gdje sam trenirao. Bilo mi je muka igrati ovako, na trenutke sam izgledao kao amater! To je sastavni dio sporta, na Olimpijskim igrama bilo je ogromno pražnjenje, razmišljao sam hoću li uopće doći na US Open, a završio sam neslavno.

U.S. Open

Đoković je ostao bez Grand slam titule prvi put od 2017. godine.

- Imao sam osjećaj da na Roland Garrosu mogu doći do titule, ali sam se ozlijedio. Na Wimbledonu sam igrao finale, a Olimpijske igre bile su glavni cilj i tu sam odigrao najbolje. Ako je takva godina da osvojim samo to zlato, prihvaćam, čekao sam ga cijeli život. Rezultatski mi je ovo najslabija godina u posljednjih 15 godina. Tako se i ja osjećam. Vratit ću se u Beograd i vidjeti što dalje - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice
6. KOLO HNL-A

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice

DINAMO - HAJDUK 0-1 Pogotkom Livaje iz 70. minute Hajduk je odnio sva tri boda s Maksimira u dramatičnoj utakmici koja se igrala više od 100 minuta. Tako su 'bili' barem privremeno preuzeli vrh poretka HNL-a