Obavijesti

Sport

Komentari 6

Tko je Lena Stojković? Za OI joj nije bilo dovoljno svjetsko zlato. Morala je biti najbolja i u klubu

Tko je Lena Stojković? Za OI joj nije bilo dovoljno svjetsko zlato. Morala je biti najbolja i u klubu
8

Lena Stojković naša je najveća uzdanica u taekwondou. Prvakinja je svijeta i Europe, najbolja hrvatska sportašica, za koju se titulu borila s Barbarom Matić. Obje se iz Pariza vraćaju s medaljom

VIDEO

Na Svjetskom prvenstvu u Bakuu osvojila je zlatnu medalju. Na Europskom prvenstvu u Beogradu također. U izboru Sportskih novosti novinari su je proglasili najboljom hrvatskom sportašicom, dok je u HOO-ovu izboru tu nagradu podijelila s Barbarom Matić. Ali da bi otišla na Igre u Pariz i potom osvojila brončanu medalju, Lena Stojković (22) morala je dokazati da je najbolja u - klubu!

Pokretanje videa...

Hrvatska ima šestu medalju u Parizu! Lena Stojković brončana 00:56

Naime, s klupskom kolegicom iz tvornice šampiona u splitskom Marjanu, Brunom Duvančić, “razigravala” je za odlazak na OI. Jer Lena je dvostruka svjetska prvakinja i trostruka europska do 46 kilograma, a na OI-ju se kategorije spajaju kako bi ih bilo manje pa su ona i Bruna, koja se inače natječe u olimpijskoj kategoriji do 49 kg, odradile mečeve za plasman u Pariz. Lena je dobila dva od tri...

- Olimpijsko zlato jedino je koje mi nedostaje, ali kod mene nema neke euforije jer sam već nakon finala EP-a počela razmišljati o sljedećem velikom natjecanju. Znam da ću biti ‘lovina’, sad još veća drugima, ali ne gledam to kao pritisak u nekom lošem smislu. Jednostavno, ‘guram’ svoju priču - govorila nam je Lena uoči Igara i ponovila:

- Želim da mi je ovo samo početak. Želim kontinuitet medalja. Sretna sam i zadovoljna, ali idemo dalje u nove pobjede i bitke. Igre u Parizu su definitivno novi izazov. 

Zbog vrlo uspješne karijere, posljednje se dvije godine nauživala i svečanosti, proglašenja najboljih sportaša grada, županije, države...

- Svakako se puno ugodnije osjećam u borilištu nego na svečanostima, ali to je čast. Mlada sam, no jako mi je drago što su svi prepoznali moj trud.

I baš joj je sugrađanka iz Splita, Barbara Matić, najveća rivalka na tim proglašenjima za najbolje sportašice. Možda ćemo i na kraju ove godine morati odlučivati između njih dvije, olimpijske medaljašice!

- Ha, ha, da barem! Čast je biti pored nje i natjecati se s njom za takve nagrade. A kakvu god eventualnu novčanu nagradu dobila za priznanja, uložit ću za svoj sportski razvoj.

Zagreb: Hrvatski olimpijski odbor  dodijelio priznanja najboljim sportašima

Kako napreduje studij?

- Sad ne napreduje, zaledila sam godinu prije OI-ja, a nadam se da ću nastaviti studij što prije - zaključila je skromna Lena.

Jedino je veslanje Hrvatskoj donijelo više olimpijskih medalja nego taekwondo. Veslači sedam, a taekwondo, atletika i tenis po šest. Matea Jelić osvojila je zlato u Tokiju, a bronce Martina Zubčić i Sandra Šarić u Pekingu, Lucija Zaninović u Londonu i Toni Kanaet u Tokiju. Lena Stojković nastavila je taj niz. Kad je već najbolja na svijetu, u Europi, u Hrvatskoj i u - svom klubu..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih
KAKO SU IGRALI?

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih

Plus+ Josip Šutalo i Mateo Kovačić značajno su podigli nivo igre u odnosu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Luka Modrić već nakon 70-ak minuta držao je ruke na koljenima, ali uklizavao je do kraja...
FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti
RANI DANI HRVATSKOG KAPETANA

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić