Obavijesti

Sport

Komentari 64

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić

VIDEO

Prije nešto manje od dva tjedna Luka Modrić je proslavio 12 godina u Real Madridu. Dugo je trebalo zahtjevnoj madridskoj publici da shvati kakav genijalac je došao. Doduše, nije Luka briljirao na početku, trebalo mu je neko vrijeme da se prilagodi, no navijače nije bilo briga za to. Već u prvoj sezoni navijači su ga proglasili najgorim transferom godine u Španjolskoj u velikoj anketi ugledne Marce! U prva četiri mjeseca u klubu nije se uspio nametnuti.

Pokretanje videa...

Dinamo čestitao rođendan Luki Modriću: 'Godine su samo broj' 00:50

Jose Mourinho je smirivao sve, uvjeravao da se strpe i pričekaju, da nisu još ni svjesni kakva veličina je došla na Santiago Bernabeu. Jose to nažalost nije stigao vidjeti jer je otišao u međuvremenu. Ali bio je u pravu. Itekako. U godinama koje su dolazile, Luka je eksplodirao i postao jedan od najboljih veznjaka na svijetu, a Real je dobio maestra, vođu, dirigenta. I legendu.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Taj neuništivi maestro u nedjelju je u Osijeku srušio Poljsku (1-0) spektakularnim golom iz slobodnjaka i tako sam sebi čestitao 39. rođendan. Da, čak toliko ih je na papiru, ali na travnjaku se to ne vidi. Igrao je kao u najboljim godinama. 

'On je bio lider od malih nogu'

Prije šest godina proglašen je najboljim nogometašem na svijetu, što je bio povijesni uspjeh za malenu Hrvatsku. Odveo nas je do svjetskog srebra i bronce, postao jedan od najboljih veznjaka u povijesti, ali kako je uopće započela ta veličanstvena priča?

Krenula je u Zadarkomercu, odnosno današnjem Zadru. A one dane kada nije naganjao loptu u koju se zaljubio odmalena, vrijeme je provodio družeći se s prijateljima. Tog dana prije 25 godina, 14-godišnji Luka se biciklom dovezao do Narodnog trga u Zadru. Zadarska liječnica Nada Perković Kevrić u isto vrijeme je na trgu bila sa svojom kćeri. Fotografirala ju je, a nehotice je u kadru završio i Luka. Danas najveći hrvatski nogometaš u povijesti. Ni sama nije bila svjesna da će u svome aparatu imati dio hrvatske nogometne povijesti.

-  Ja sam uvijek voljela fotografirati svoju djecu, a na ovoj je fotografija moje kćerke, koja je te 1999. godine imala 4 godine. U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko. Sjetila sam se da imam tu sliku, pa sam je odlučila pokazati javno. Ja sam inače stomatolog u mirovini i jedno vrijeme radila sam na zadarskom nogometnom stadionu, pa je jedno vrijeme i Luka bio kao pacijent kod mene da ispravi svoje zubiće - rekla je Perković Kevrić za Morski.hr.

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija

Tvrdi ona kako je već tada imao liderske sposobnosti koje su ga odvajale od druge djece.

- Bila sam zaintrigirana kako su ga svojedobno prikazali kao malog čobančića. No htjela sam pokazati da nema veze od kud ste potekli, nego tko ste kao karakter. On je bio lider od malih nogu - rekla je ona o Modriću.

Taj isti dječak je nekoliko godina kasnije otišao u Dinamo. Trčkarao je i travnjacima u BiH igrajući za Zrinjski, bio je član Inter Zaprešića pa se konačno skrasio u Dinamu. Tako je stasao jedan od najvećih.

Moramo li ostatak karijere uopće spominjati? Prije 16 godina potpisao je za Tottenham pa 2012. godine preselio u Real Madrid. Hram nogometa. Ostalo je povijest. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 64

VIDEO