Obavijesti

Sport

Komentari 15

Mario Carević najavio Hajduk: Udarajte po meni ako ne valja! Livaja je najbolji igrač HNL-a

Mario Carević najavio Hajduk: Udarajte po meni ako ne valja! Livaja je najbolji igrač HNL-a
5

Velika je stvar da na naše utakmice dolaze brojni skauti, što europskih što hrvatskih klubova. Meni je to satisfakcija i dobro je za imidž kluba, rekao je trener Šibenika o mladim igračima i otkrio: 'Majić neće igrati jer se ženi'

VIDEO

Hajduk i Šibenik sastaju se u nedjelju (18.30 sati) na Poljudu u 9. kolu HNL-a. Trener gostiju Mario Carević najavio je dvoboj sa splitskim sastavom. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Rijeka - Hajduk 0-0 (sažetak) 01:20

Kakvu utakmicu očekujete na Poljudu?

- Znamo da Hajduk doma igra uvjerljivo i da je u odličnoj formi. Međutim, mi imamo ideju kako bismo ih mogli zaustaviti.

Gattuso radi dobar posao.

- Sigurno, on je veliko ime. Bio je velik igrač i vodio je velike klubove. Utakmica na Maksimiru bila je nekakva prekretnica nakon koje je Hajduk ušao u puno bolju formu. Imaju top kvalitetu.

VIDEO Nesretni Osječanin zabio dva autogola pa se ozlijedio
VIDEO Nesretni Osječanin zabio dva autogola pa se ozlijedio

Na koga ćete obratiti posebnu pozornost?

- Livaja je najbolji igrač lige, teško ga je čuvati, raznovrstan je i daje puno i u asistencijama i u realizaciji. Rakitiću ako daš prostora, on ima takvu ideju kakvu dugu nisam vidio. Bez problema otvori dijagonalu 70 metara iz koraka. Dobri su u prvoj fazi distribucije s Krovinovićem i Rakitićem. Lučić igra jako dobro nogom i teško im je izaći u presing, a gore su opasni. S Durdovom i Hrgovićem dobili su malo dinamike i energije, što je nedostajalo s drugim igračima, tako da je to dobar balans unutar momčadi. Međutim, vjerujem u svoju momčad. Moramo biti pravi i koncentrirani do zadnje minute da bismo nešto izvukli.

Osijek: Susret Zrinskog Osječko i Šibenika u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Kakvo je stanje u momčadi?

- Nema Punčeca, nema Poze i Majić se ženi tako da neće biti ni njega. Mislio sam i spomenuti nešto oko naših mladih igrača. Ljuti me ta negativa, pisanja kako je loš rezultat i slično. Slažem se da se očekivalo da ćemo pobijediti s igračem više, ali volio bih da se više piše o, primjerice, Kulušiću koji je produkt škole, 2006. godište, i krenuo je od prve minute. Protiv Istre su igrali Kulušić, kojem je to bila prva utakmica, Bakić je mladi reprezentativac, Morrison je 2004. godište, Prekodravac 2005... Dosta je tu golobradih mladića i treba im dati malo podrške, ne zaslužuju tolike kritike. Cilj nam je ostanak, od početka sezone smo znali da je to tako, ali kad imaš toliko mladih igrača, znaš da će biti oscilacija. Na kraju kad podvučemo crtu, imamo dobar bodovni saldo i treba se nasloniti na pozitivu. Ako ste nezadovoljni, udarajte po meni, ja preuzimam odgovornost. Pogotovo u zadnjoj trećini, gdje moramo bolje. Tu nemamo mehanizme, to je moja odgovornost. U većini utakmica bili smo u podređenom položaju, a protiv Istre nam se otvorilo s igračem više i nismo to znali iskoristiti. 

Šibenik i Istra sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

- Mi smo momčad u izgradnji, treba nam malo vremena da bi sve to sjelo. Zato me malo ljute te kritike. Mladi dečki zaslužuju malo više pohvale i da ih se spomene u malo pozitivnijem kontekstu. Kad gledate Istru, jedan Marešić ima tko zna koliko nastupa u europskim ligama, a mi sve to gledamo podcijenjivački. Ne mogu ja pojedinačno ući u glavu igrača, netko je hrabar, a netko nije. Iskusniji i stariji igrači bi trebali preuzeti odgovornost u smislu vođenja na terenu. Primjerice, Žuta, Santini, pa i Božić, koji ima neke godine u odnosu na ovu mladu ekipu, bi trebali preuzeti odgovornost na terenu. Kad imaš huk od 20.000 ljudi na terenu teško je s klupe dovikivati, ali važno je da mladi igrači uživaju u ovoj utakmici.

Što to ne valja s Osijekom? Malo prilika stvara, a puno dopušta suparnicima. Evo brojki
Što to ne valja s Osijekom? Malo prilika stvara, a puno dopušta suparnicima. Evo brojki

Tri utakmice niste zabili gol.

- Činjenica je da nismo zabili tri utakmice, ali igrali smo s Rijekom, s Istrom koja je fantastična u bloku, po terenu koji nije bio idealan... Ponavljam, to je moja odgovornost, fali nam malo kreacije u završnoj trećini i radit ćemo na tome. Volio bih da su realnije procjene oko nas, ovo je liga 10 i tu su godinama isti klubovi. Ima momčadi koje igraju puno više od nas, koje su puno iskusnije. Svaka utakmica će biti borba do gole kože i svaki bod je bitan. Bitno mi je da utakmice koje ne možemo pobijediti ni ne izgubimo. 

Ozlijedila se zvijezda 'modrih': Sigurno propušta Varaždin, upitan i za utakmice Hrvatske...
Ozlijedila se zvijezda 'modrih': Sigurno propušta Varaždin, upitan i za utakmice Hrvatske...

Nabrojili ste trojicu koja nedostaje, je li Gržan spreman?

- On nije prošao pripreme s ekipom, nije na top nivou, ali bit će u kadru i gledamo ga vratiti što prije. Ima velik broj utakmica prve HNL u nogama, iskusan je i pomoći će nam. 

Kao Hajdukovom djetetu, kako će vam biti slaviti eventualni gol, sjediti na klupi? Spominje vas se nerijetko i kao budućeg trenera.

- Ja bih volio da nisu tolike tenzije između dva dalmatinska kluba. U moje vrijeme to nije bilo tako, koliko se sjećam. Svi zajedno bismo trebali smirivati tenzije, ona nije prirodna. U Hajduku sam proveo skoro 20 godina, taj klub me odgojio. Sad sam u drugoj ulozi, u karijeri trenera, sve ovo mi je izazov. Trener sam Šibenika i fokusiran sam da izvučem maksimum od svoje momčadi. 

Rijeka: HNK Rijeka i HNK Šibenik sastali se u 7. kolu Prve HNL

- Hoću li biti trener Hajduka? Pa nemam pojma, ja nemam neke dugoročne planove. Idem iz dana u dan, maksimalno sam posvećen i pošten prema poslu. Nemam pojma koji je moj limit, ali moram se fokusirati na trenutno stanje i na Šibenik. 

Mladim igračima treba vremena, ali je li njihova budućnost u Šibeniku?

- Šibenik u tim igračima ima veliku vrijednost. Velika je stvar da na naše utakmice dolaze brojni skauti klubova, što europskih što hrvatskih. Meni je to satisfakcija i dobro je za imidž kluba. Smatram da Šibenik treba ići u tom smjeru, kad imaš kapital u mladim igračima kao što imamo u Morissonu, Bakiću, Kavelju... to me veseli. Vesele me i stariji igrači koji im mogu biti očevi, a tako su dobri karakteri i oni također igraju veliku ulogu u razvoju tih mladih igrača.

VIDEO Osijek pao na koljena autogolovima pa skoro zakuhao preokret. Pogledajte sažetak
VIDEO Osijek  pao na koljena autogolovima pa skoro zakuhao preokret. Pogledajte sažetak

- Svaka momčad ima probleme, pa tako i mi. Međutim, treba gledati pozitivno, a Šibenik će sigurno profitirati financijski i imidžom od tih mladih igrača. Sve njih doveli smo besplatno, to moram naglasiti. Tu je i Vasilj iz Dinama kojeg nisam spomenuo, malo se muči s ozljedom, ali on je u svom godištu bio najtalentiraniji u Hrvatskoj. Treba mu dati vremena i kredita, a ne da se sumnja u njega nakon prve lošije utakmice. Šibenik ima ogroman kapital u tim mladim igračima - zaključio je Carević.

Istra - Osijek 2-1: Puležani slave i preskaču 'bijelo-plave' na prvenstvenoj ljestvici HNL-a!
Istra - Osijek 2-1: Puležani slave i preskaču 'bijelo-plave' na prvenstvenoj ljestvici HNL-a!

Utakmicu Hajduka i Šibenika sudit će Patrik Kolarić, uz prijenos na MAX Sportu 1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...
Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba
DOJMOVI S DROSINE

Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba

Plus+ Federico Coppitelli je "preživio" ispadanje od azerbajdžanske Zire i veliku krizu na startu prvenstva, ali kada Osijek protiv Istre prvi put u okvir zapuca u 84. minuti, znači da neke stvari ne štimaju