Obavijesti

Sport

Komentari 60

Gattuso o ispadanju iz Europe: 'Nećemo 15. kolovoza sezonu baciti u vjetar i biti depresivni'

Gattuso o ispadanju iz Europe: 'Nećemo 15. kolovoza sezonu baciti u vjetar i biti depresivni'

Nisam spavao nakon ispadanja iz Europe. Postoje razni načini da se izgubi utakmica, ovo je težak način gubljenja. Protiv Varaždina moramo pobijediti, nije me briga kako, rekao je trener Hajduka

VIDEO

Nakon istupa u javnost predsjednika kluba Ivana Bilića i sportskog direktora Nikole Kalinića, dva dana nakon tog katastrofalnog četvrtka talijanski strateg na čelu Hajduka Gennaro Gattuso najavio je HNL utakmicu protiv Varaždina koji na Poljud stiže nakon dva remija bez golova. Dok 'bili' trebaju pobjedu da se situacija barem malo smiri, gosti su najavili kako mogu sva tri boda odnijeti na sjever Hrvatske. Bilo je tu govora i o prodaji igrača nakon ispadanja iz Europe, a prvi je 'u izlogu' Rokas Pukštas (19).

'Džeko nije bio opcija. Perišić mi je prijatelj, ali Gattusa sam morao podržati. Dinamo je jači'
'Džeko nije bio opcija. Perišić mi je prijatelj, ali Gattusa sam morao podržati. Dinamo je jači'

Trener je zazivao pojačanja, a pitanje je hoće li doći i do toga. Dobro raspoloženi Gattuso dao je 'peticu' glasnogovorniku kluba i nasmijano krenuo u konferenciju za novinare.

POGLEDAJTE VIDEO: Gattuso komentirao momčad

Pokretanje videa...

Gattuso komentirao svoj status pa priznao: Nemamo momčad za igrati na dva kolosijeka! 00:58

- Nisam spavao nakon ispadanja iz Europe. Postoje razni načini da se izgubi utakmica, ovo je težak način gubljenja koji peče. Gledao sam utakmicu dan nakon, želio sam vidjeti što smo učinili dobro, a bilo je dosta dobrih stvari pa sam tu zadovoljan, a onda mi je žao što smo takvu utakmicu izgubili. malo sam spavao ovih dana - započeo je Gattuso.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

Nakon najave prodaje igrača, pitanje je je li se Hajduk pomirio s tim da ove godine ne može konkurirati u borbi za naslov prvaka Hrvatske ili je nešto drugo u pitanju.

-  Došao sam s velikim entuzijazmom, Kalinić je učinio veliku stvar i došao sam ovdje zbog njega. Vidjeli smo mnoge igrače, ali situacija je takva da možda od tih igrača neće biti ništa. Trebamo stisnuti zube, treba ići samo ulicom rada i profesionalnosti, nema druge. Ne mislim napustiti momke, posljednja dva mjeseca dali su mi sve i ne bi bilo pošteno da ih napustim. Cilj mi je razbiti ovu frustraciju koja je nastala, ne želim pobjeći nego se boriti do samog kraja - rekao je trener Hajduka pa nastavio o igračkom kadru: 

Predsjednik Hajduka: Pukštasa prodajemo, a htio sam da se Gattuso i Perišić pomire...
Predsjednik Hajduka: Pukštasa prodajemo, a htio sam da se Gattuso i Perišić pomire...

- Nema alibija, kod mene nikad. Vidjeli ste da smo živa momčad, osvrnite se na proteklu sezonu, ostali smo bez osam igrača, preko Brekala, Kalinića do Kleinheislera. Malo nas je, ali idemo se boriti. Nastojat ću ublažiti štetu, nema depresije ni frustracije.

Trener gostiju Nikola Šafarić najavio je da u Split stiže po pobjedu, a ispred talijanskog stratega težak je zadatak 'vratiti' igrače nakon teške utakmice.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

- Najbolje da gledamo izvedbu i brojke. Odigrali smo nevjerojatnu utakmicu protiv Ružomberoka, da smo igrali 1000 utakmica izgubili bismo jednu. Dogodilo se, ali daje nam snagu jer znamo da možemo igrati. Jasno mi je da trener Varaždina najavljuje pobjedu jer je to momčad koja zna igrati nogomet, dobro je posložena, a nisu možda toliko vertikalni jer se vole nadigravati. Pripremili smo se, važno je vratiti energiju u momčad, imamo sve informacije, a najvažnije je da Hajduk odigra veliku utakmicu - rekao je trener 'bilih' pa se dodatno osvrnuo na Varaždin i na moguća pojačanja:

Bivši igrač 'bilih': Za sve je ovo kriv Naš Hajduk. Koga briga za navijače, gdje je tu rezultat?
Bivši igrač 'bilih': Za sve je ovo kriv Naš Hajduk. Koga briga za navijače, gdje je tu rezultat?

- Funkcionalna momčad, precizna, vole se nadigravati. Stvaraju mnogo šansi, pogotovo kad se brane s trojicom jer onda napadaju s petoricom i jaki su po bokovima, to moramo zaustaviti. Točno je dva mjeseca otkad sam došao ovdje, a od tada smo gledali mnogo igrača, tisuće, promatrali, ali nikad nismo tražili imena. Imena nas ne zanimaju, već koliko je igrač funkcionalan, već koliko se može uklopiti u moj nogomet. Nemamo novca za zvučna pojačanja, ali u Europi je 2500 igrača bez ugovora, a i među njima sigurno ima igrača koji se mogu uklopiti u moju tipologiju nogometa. To nije na meni, ja sam djelatnik kluba koji izvršava svoje kao trener. Sjedio sam samo s dvije osobe - Kalinić i predsjednik, oni znaju što mi treba, nikad nismo raspravljali o mojim potrebama. Oni to znaju i znaju što im je činiti, sviđa mi se ovdje, malen gradić kao Split u kojem svi sve znaju i zato mi je bitno da se jasno izražavamo. 

Na utakmici protiv Ružomberoka zaigrao je mladi Mate Antunović (20) koji je stvorio nekoliko dobrih prilika, a možda bi mogao biti rješenje u napadu.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

- Bio je dobar, trebao sam ga možda uvesti pet, deset minuta ranije, ali generalno, bila je to nevjerojatna izvedba s ishodom kakav je. Držali smo protivnika 15 minuta u njihovoj polovici, stotine dobrih probijanja... Odradio je na visokoj razini kao i drugi igrači, ali sve smo napravili sami. Sami smo si zabili gol i dopustili da nas pobijede.

Dinamo je na domaćem terenu s 3-0 pobijedio Šibenik, a približava se i najveći hrvatski derbi na Maksimiru za mjesec dana. 

- Pratio sam ih, ali nema potrebe gledati takve utakmice. Nije slučajno da 15 godina dominiraju ligom i igraju Europu. Žao mi je što nismo prošli u Europi, ali zatvorite oči i zamislite kako bi izgledalo da igramo dvije utakmice tjedno. Jednostavno nismo to u mogućnosti s našim rosterom, a Dinamo za to ima roster s dobrim igračima. Zadnjih sam šest godina trener, igrao sam Europu i to je jako teško, a mi nismo spremni. Nije sve crno po pitanju ispadanja, važna je borba i svježina, a toga će imati i više nakon ispadanja. 

Vrijeme je da Hajduk prizna da ovako ne ide, napravi zaokret i vrati se na tvorničke postavke
Vrijeme je da Hajduk prizna da ovako ne ide, napravi  zaokret i vrati se na tvorničke postavke

Za 'mir u kući' svakako je protiv Varaždina potrebna pobjeda. A to će moći napraviti u nedjelju, 18. kolovoza, s početkom u 18 sati i 50 minuta na Poljudu. 

- Nije bitno kako ćemo pobijediti, lijepo ili ružno. Važno je pobijediti, važan je ponos i glava. Čeka nas 90 minuta borbe, ne zanima me kako, ali moramo pobijediti jer je tu trenutačno ključna utakmica za nas. Ovaj smo tjedan primili dva jaka udarca preko remija s Lokomotivom u zadnjoj sekundi do ispadanja iz Europe, moramo biti jaki. Nema prokletstva u nogometu, mi nismo prokleti, a rad će se nagraditi. Idemo jako, ne smijemo radi jednog težeg poraza upasti u depresiju i 15. kolovoza baciti sezonu u vjetar. Borit ćemo se, razviti svijest, a želim osjetiti ponos, osjećaj pripadnosti i da se momci bore svim srcem - zaključio je Gattuso.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

Kalinić: Biliću su Livaja i Lovre problem u svlačionici. Htio sam im to reći u facu, ali on je odbio
TEŠKE OPTUŽBE

Kalinić: Biliću su Livaja i Lovre problem u svlačionici. Htio sam im to reći u facu, ali on je odbio

Tjedan dana nakon što sam došao Bilić mi je pokazivao poruke Aljoše Pavelina protiv mene. Miševi su se sakrili u rupe i smijenili me, rekao je dojučerašnji sportski direktor Hajduka