Obavijesti

Sport

Komentari 101

Predsjednik Hajduka: Pukštasa prodajemo, a htio sam da se Gattuso i Perišić pomire...

Predsjednik Hajduka: Pukštasa prodajemo, a htio sam da se Gattuso i Perišić pomire...

Pojačanja smo imali u planu u slučaju plasmana u Konferencijsku ligu. Čisto financijski klub u ovom trenutku ne može priuštiti puno pojačanja. Realno je da do kraja ljeta možda neće biti pojačanja, komentirao je Bilić

VIDEO

Ružomberok je izborio doigravanje za Konferencijsku ligu nakon što je Zvonimir Šarlija zabio autogol u osmoj minuti za poraz Hajduka pred 27.000 gledatelja na Poljudu. Iza splitskog kluba su turbulentni dani. Ivan Perišić odlazi iz kluba, a europski cilj nije ostvaren. To je priznao i predsjednik Hajduka Ivan Bilić, koji je gostovao u Dnevniku Nove TV.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Gattuso komentirao svoj status pa priznao: Nemamo momčad za igrati na dva kolosijeka! 00:58

- Nije ništa lakše ni dan nakon. Nazvao bih ovo neuspjehom. Svi smo očekivali da ćemo proći. U prvom poluvremenu smo bili puno bolji, gol je visio. Neuspjeh je - priznao je Bilić.

Zatim je komentirao glasine kako se našao u problemima na tribinama za vrijeme utakmice. 

Vujović: Gattuso, sram te bilo! Neretljak: Već godinama vidim samo pad u našem nogometu
Vujović: Gattuso, sram te bilo! Neretljak: Već godinama vidim samo pad u našem nogometu

- Nije me ništa pogodilo. Realno je da su navijači bili, isto kao i mi, visokih iščekivanja. Ispričao bih se i njima i cijeloj javnosti na neuspjehu. Mi u klubu smo se osjećali jadno, vjerujem da su i oni. Možda je nešto poletjelo, ali ništa me nije pogodilo.

Tko je glavni krivac u 'slučaju Perišić'?

- Jako je teško reći tko je glavni krivac, to je nezgodan slučaj. Žao mi je. Mi kao klub nismo odmah reagirali jer je to jednim dijelom interna stvar. Vjerovao sam da možda postoji šansa da se trener i on pomire i dogovore. Ta situacija nije bila tolika loša, to se događa u svlačionicama. Zbog toga mi je žao. U nezgodnim trenucima su iz svlačionice curile poruke prema medijima, to je pojačalo cijeli doživljaj i negativnu emociju te podiglo ovaj nesporazum na višu razinu. I to je utjecalo na to da nije došlo do pomirenja.

Split: Službeno predstavljen novi trener Hajduka Gennaro Gattuso

Može li ovaj slučaj utjecati na dovođenje velikih imena na Poljud?

- Nije ugodno i nije lijepo. Ne mogu reći da strahujem. Nadam se da ćemo u sljedećim sličnim situacijama bolje reagirati kao klub i da neće dolaziti do ovakvih tenzija.

Dinamo vuče 'sam'! Učinak naših klubova u Europi nije baš bajan u posljednjih pet sezona
Dinamo vuče 'sam'! Učinak naših klubova u Europi nije baš bajan u posljednjih pet sezona

Kakvo je financijsko stanje Hajduka?

- Naš primarni cilj je bio plasman u Konferencijsku ligu. Taj cilj nam je ostvarivao puno kvalitetniju financijsku situaciju. Ispadanje znači da moramo prilagoditi budžet za sljedeću sezonu. Financijska situacija nije loša, ali se na njoj treba raditi.

Prodaja igrača?

- Trenutno smo u pripremi prodaje jednog igrača, a možda ćemo morati i nekog drugog. Trenutno radimo na jednom transferu. Pukštas? Da, on.

Split: Službeno predstavljen novi trener Hajduka Gennaro Gattuso

Planirate li pojačanja?

- Imali smo u planu u slučaju plasmana u KL da bismo se mogli pojačati za još jednu devetku. U ovom trenutku trebamo jako kvalitetno pogledati kako i koga dovesti da bi se pojačali. Moguće je da će to biti potrebno u slučaju ozljeda ili ako negdje budemo tanki, ali čisto financijski klub u ovom trenutku ne može priuštiti puno pojačanja. Realno je da do kraja prijelaznog roka možda neće biti pojačanja.

Je li vas netko uputio da po dolasku na mjesta šefa Akademije zamijenite Boru Primorca s Gorano Sablićem?

- Ja sam prije dolaska bio u kontaktu s ljudima iz Nadzornog odbora i s ljudima iz Uprave. Prolazili smo neke od tih stvari, tako da je to dijelom utjecalo na to. Sigurno da je bilo značajnog utjecaja sa strane, što se tiče inputa Nadzornog odbora. Ja sam prihvatio njihove prijedloge.

Vrijeme je da Hajduk prizna da ovako ne ide, napravi zaokret i vrati se na tvorničke postavke
Vrijeme je da Hajduk prizna da ovako ne ide, napravi  zaokret i vrati se na tvorničke postavke

Zar nije se to ne protivi ulozi Nadzornog odbora?

- Slažem se, ali u tom trenutku je meni trebalo jako puno pomoći. Doveden sam u situaciju gdje osim tih funkcija nije bilo ni funkcije sportskog direktora, a nije ni bilo funkcije trenera. Doveden sam kada u klubu na više od tri pozicije nije bilo kvalitetnih rješenja, morao sam donositi brze odluke. Nisam imao luksuz čekanja.

Split: Hajduk i Široki Brijeg odigrali prijateljsku utakmicu na Poljudu

Može li Gattuso preokrenuti cijelu situaciju? Ima li Vašu podršku?

- Trener je došao s iznimno puno energije u klub i stopostotno se daje u rad. On mora imati našu podršku. Vjerujem da će pokazati ono što je započeo raditi.

Četiri mjeseca ste predsjednik Hajduka. Zapitate li se ikad je li vam to trebalo?

- Shvatite me ispravno. Nema dana kad mi to nije došlo, ali nema trenutka kada mi ne dolazi na pamet da ono što radim je iznimno bitno. U ovom klubu sam upoznao dosta kvalitetnih ljudi koji su prava snaga kluba. Vjerujem da skupa možemo pomoći da Hajduk nastavi napredovati, unatoč ovim neuspjesima. Vjerujem da možemo podići klub na sljedeću razinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 101

VIDEO

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!
NOVI IZAZOV

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!

Perišić je bio blizu Monze, čak je i gledao njihovu utakmicu protiv Intera, ali na kraju je dobio ponudu nizozemskog prvaka PSV-a koju je prihvatio

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Futsal 'vatreni' protiv Brazila
TV VODIČ

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Futsal 'vatreni' protiv Brazila

Juniori Dinama od 16 sati igraju protiv vršnjaka iz Bayerna u prvom kolu Lige prvaka mladih, dok pola sata nakon njih na teren u Grubišnom Polju izlazi Hajduk. Futsal 'vatrene' čeka spektakl protiv Brazila u drugom kolu SP-a