Kramarić: Nije to izgledalo tako kritično kako se piše. Majer: Penal? Ma dogodi se svakome | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 57

Kramarić: Nije to izgledalo tako kritično kako se piše. Majer: Penal? Ma dogodi se svakome

Kramarić: Nije to izgledalo tako kritično kako se piše. Majer: Penal? Ma dogodi se svakome

Kramarić se prisjetio atmosfere na stadionu u Hamburgu: 'Tamo su najglasniji navijači. Sudac mi je triput davao znak da izvedem penal, nisam ga čuo! Poraz od Španjolske? Možda smo i počeli maštati nakon Portugala...'

VIDEO

Hrvatska i Albanija u srijedu u Hamburgu s početkom u 15 sati igraju utakmicu drugog kola Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Obje reprezentacije traže svoju prvu pobjedu na natjecanju, 'vatreni' su izgubili s 3-0 od Španjolske, dok su Albanci s tijesnih 2-1 pokleknuli protiv Italije. Dva dana uoči utakmice javnosti su se na konferenciji za medije obratili Lovro Majer i Andrej Kramarić

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prvi trening 'Vatrenih' nakon teškog poraza 00:54

Što mislite koliko vam bodova treba za osminu finala? Tri, četiri ili šest? Je li vam dovoljna samo pobjeda protiv Albanije?

Kramarić - Nisam razmišljao o tome, niti imamo vremena. Svaka utakmica nam je najbitnija, Albanija je sad glavna. Tražimo pobjedu, bez toga ništa drugo ni ne računamo. Tri boda iz ove utakmice su nam najbitnija, to se očekuje od nas. Kasnije ćemo vidjeti što će biti s Italijom.

Kako gledate na situaciji oko Petkovićeva penala? 

Majer - To je završilo, izbornik je rekao svoje. Bruno je pucao penal, nažalost nije zabio, to se svakome može dogoditi. Tu situaciju smo riješili, ne treba više o tome puno priče.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Majer o Petkovićevom penalu: Tu situaciju smo riješili, to se može dogoditi svakome 00:54
Dalić je imao skoro dvije minute da promijeni izvođača. Perišić je s Petkom razgovarao 37 sekundi
Dalić je imao skoro dvije minute da promijeni izvođača. Perišić je s Petkom razgovarao 37 sekundi

Koliko ste poslije Španjolske svi međusobno razgovarali? 

Kramarić - Razgovarali smo, ne bih rekao da je to tako loše izgledalo kako izgleda rezultat. To je nogomet, primiš pa ne zabiješ i na kraju ispadne 3-0. Nije to tako kritično izgledalo kako se piše. To je nogomet, idemo dalje, ta tema me više ne zanima, fokus je na Albaniji. Što je bilo, bilo je. Znamo što je ispred nas, gas do daske. Dati sve od sebe, pobijediti, neka ovaj put bude malo više sreće.

Jeste li ikad igrali pred toliko svojih navijača? Što možete obećati navijačima za sljedeće utakmice?  

Majer - Lijepo je, za mene je ostvarenje sna igrati pred toliko naših ljudi na velikom natjecanju. Naježio sam se tijekom himne. Ovo je san za sve nas, možemo obećati da ćemo dati sve od sebe, boriti se do kraja. Probati dobiti ove dvije utakmice, proći skupinu.

Neuruppin: Andrej Kramarić i Lovro Majer u ime reprezentacije održali konferenciju za medije

Ova važna generacija je pomaknula puno granica, prvi ste prošli skupinu nakon poraza u prvoj utakmici na Euru. Koliko to može biti pozitivno pred nastavak natjecanja? Jeste li analizirali Albaniju?

Kramarić - Voljeli bismo da smo dobili utakmicu, ali tu pomaže iskustvo, to je nogomet. Gubiš ili pobjeđuješ svaki treći-četvrti dan. Nekad vam nogomet da, nekad ne da. Nevezano uz iskustvo, dat ćemo maksimum pa što bude. Voljeli bismo da se grupna faza završi na najljepši mogući način, to nam je cilj. Fokusirani smo i motivirani da probamo ostati što dulje ovdje, uživati u ovom okruženju i podršci, ovo nam je velika prilika, bila bi šteta ne iskoristiti ovakvo "domaće" prvenstvo.

Majer - Andrej je rekao sve. Albanija? Napravili smo analizu, gledali ih protiv Italije. To je jako dobra momčad, koja ima puno dobrih pojedinca, ali izdvajaju se kao ekipa. Njihova moć je motivacija, gladni su uspjeha. To je bitna stavka u nogometu, neće biti lako. Ali ako mi budemo pravi protiv njih i Italije, možemo dobiti obje utakmice, vjerujem da će to tako i biti.

Možete li malo konkretnije o albanskim bekovima, Talijani su ih tu dosta namučili?

Kramarić - Gledali smo utakmicu Albanije i Italije. Albanija će se organizirano braniti, mi ćemo pokušavati pronaći te zone u kojima možemo biti opasni, možda su protiv Albanije izgledali njihovi bekovi malo slobodniji, ali nikad ne znate što nosi utakmica. Bit će 300 posto motivirani, prvi su im nastupi na velikim turnirima, neće biti lako. Znamo da je teško probijati defanzivne protivnike, bit će jako bitno strpljenje, iskoristiti prilike. I biti defanzivno odgovoran da ne bude kontri. To će biti slična utakmica kao protiv Italije.

Tema koja muči mnoge Hrvate, a vjerojatno i Dalića: S kojim napadačem krenuti na Albaniju?
Tema koja muči mnoge Hrvate, a vjerojatno i Dalića: S kojim napadačem krenuti na Albaniju?

Vi ste napadač, važni su vam golovi. Prije koji tjedan ste zabili hat-trick Bayernu, bi li vam draži bio gol protiv Albanije?

Kramarić - Svaki gol je poseban. Za mene i momčad, teško je to uspoređivati, vraćati se na nešto prije mjesec dana. Tad sam uživao, izborili smo Europu s Hoffenheimom, ali neću pričati o nečemu što je bilo prije mjesec dana. Tu smo zbog reprezentacije i Eura, ne treba se vraćati u prošlost. Dat ću sve od sebe za momčad i Hrvatsku, za pobjedu. Nije bitno tko zabija. Fokus na tri boda, ma neka bude kao i protiv Rusije u Splitu, neka bude autogol, samo da pobijedimo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kakva je atmosfera u svlačionici? Ima li i dalje smijeha u hotelu, na treningu...?

Majer - Ne bih rekao da se puno toga promijenilo. Svi smo bili ljutiti i tužni poslije utakmice, ali to je sastavni dio sporta. Svi smo u ovim situacijama bili milijun puta. Za nas je ta priča završila, ima i smijeha i svega. Fokusirani smo na Albaniju, vjerujem da je dobra atmosfera. Nema kalkulacija, igra nam samo pobjeda, moramo dati sve kako bismo ostvarili cilj.

Kakve uspomene nosite iz Hamburga?

Kramarić - Imam jednu posebnu. Igrali smo 1-1, pucao sam tamo penal, sudac mi je triput svirao da pucam, a ja nisam čuo od navijača! Stajao sam minutu i čekao dozvolu za pucanje, još sam dobio žuti karton jer sam raširio uši, pa je ispala provokacija. Bit će izuzetno glasno, nešto najglasnije što sam doživio.

Neuruppin: Andrej Kramarić i Lovro Majer u ime reprezentacije održali konferenciju za medije

Hrvatska protiv Španjolske nije imala potrebnu energiju na terenu, što se dogodilo?

Kramarić - Da imam odgovor, bilo bi drugačije na terenu. Je li nas emotivno potrošila navijačka energija, uvijek je posebno igrati pred ovoliko naših navijača, to je posebna atmosfera. Možda smo i počeli maštati nakon Portugala. Ali, to je nogomet. Nekad vam da, nekad uzme. Utakmica je bila prije dva dana, završena priča, spremni smo za iduću utakmicu s drugačijom energijom, maksimalno motivirani, bit će prava energija na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 57

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu
VIDEO: PROŠLO JE 30 GODINA

Vikao 'Gooool!' i izrešetao ga: Andres Escobar na SP-u zabio je prvi i zadnji autogol u životu

Čak je i veliki Pele najavio Kolumbiju kao mogućeg osvajača Mundijala u SAD-u 1994. godine. U zemlji je nakon ubojstva Pabla Escobara vladao svojevrsni kaos koji je na kraju uzeo i drugog Escobara...