Dalić je imao skoro dvije minute da promijeni izvođača. Perišić je s Petkom razgovarao 37 sekundi | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 70

Dalić je imao skoro dvije minute da promijeni izvođača. Perišić je s Petkom razgovarao 37 sekundi

Dalić je imao skoro dvije minute da promijeni izvođača. Perišić je s Petkom razgovarao 37 sekundi
6

Izbornik tvrdi da je trebao pucati Perišić ili Majer, naljutio se na Petkovića, ali od kad je Oliver dosudio penal dok ga Dinamov napadač nije promašio, prošlo je 1:53 minute. Što se događalo u tom vremenu?

VIDEO

Semafor je pokazivao 77:05 minuta. Neumorni Lovro Majer, u stilu Nikole Jurčevića protiv Njemačke 1996. na Euru, pritiskao je španjolske igrače i u tom presingu presjekao loptu. Četiri sekunde kasnije Bruno Petković imao je loptu u nogama, Rodri ga je sapleo, a sudac Michael Oliver pokazao je na bijelu točku.

Pokretanje videa...

Dalić nakon teškog poraza od Španjolske 00:54

Ivan Perišić, kapetan u tim trenucima, desetak je sekundi protestirao sucu što nije dao i crveni karton Rodriju, a Petković je još u padu zgrabio loptu u ruke i nije je ispuštao. S jasnom namjerom da puca jedanaesterac.

Kad je sat pokazivao 77:54 minute, Perišić je došao do Petkovića. Razgovarali su 37 sekundi, bez velike gestikulacije, nije se vidjelo ni prepiranje ni bodrenje, a kad je sat pokazivao 78:31 minutu, Perija se krenuo udaljavati od Petka, dok je Dinamov napadač fokusirano gledao loptu i čekao sučev znak. Nakon 79:02 minute opalio je loptu i Simon mu je obranio...

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

- Petković nije smio pucati penal jer je na njemu bio prekršaj. Nema isticanja ega, moraju se poštovati stariji igrači i to ćemo riješiti. Trebali su pucati Perišić ili Majer - rekao je Zlatko Dalić jutro nakon poraza od Španjolske 3-0.

Petković se, doznajemo, ispričao suigračima. Baš kao što je napravio i u listopadu, kada je nezaliječen igrao protiv Turske u kvalifikacijskom porazu 1-0 u Osijeku pa kasnije priznao:

- Odigrao sam 30-ak utakmica u Dinamu kad su mi rekli da ne bih trebao, a ja sam rekao da mogu. U toj želji da pomognem ponekad pretjeram i u ovom slučaju, moja je pogreška. Isključivo moja i preuzimam odgovornost za to. Vidio sam da se tražilo krivca, nagađalo kako su mi liječnici i treneri dopustili da igram, ali nagledao sam se suigrača, i u Dinamu i u reprezentaciji i u inozemstvu kad igrač nije po svim parametrima spreman, ali glava želi. U dosta slučajeva to ispadne dobro, ali kad ispadne loše, traže se krivci. U ovom sam slučaju ja jedini krivac!

Berlin: Susret Španjolske i Hrvatske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu

Slično je preuzeo na sebe i u ovoj aferi penal. No, kako su, uz VAR provjeru, gotovo dvije minute prošle između trenutka kad je sudac Oliver dosudio penal i Petko istog časa uzeo loptu, do trenutka kad je pucao, jasno je i da su i izbornik i kapetan stigli reagirati.

Da mu je Perišić, kao kapetan, htio ukazati da je bolje da Bruno ne puca, to bi i napravio u 37 sekundi razgovora. Da je htio sam uzeti loptu i pucati, Perišić je mogao i to. Kao što je Dalić imao vremena reagirati i javiti igračima da Petko ne smije pucati, ako je već bio siguran da je to pogreška. Imao je skoro dvije minute.

Takve se intervencije trenera ili kapetana događaju u nogometu, iako sigurno narušavaju fokus i koncentraciju. I time bi Dalić preuzeo rizik da ispadne "cirkus" ako njegov izbor izvođača promaši. "Cirkus" je ispao i ovako, pretjeranom izbornikovom reakcijom na detalj iz 80. minute utakmice, kod vodstva Španjolske 3-0...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

Transferi UŽIVO: Karačić je opet u 'lokos', Slaven vraća veznjake
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Karačić je opet u 'lokos', Slaven vraća veznjake

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti
Srpski mediji luduju: 'Skandal! Vučića su uveli u hrvatski avion' Vlast je sve pokušala zataškati
CROGATE

Srpski mediji luduju: 'Skandal! Vučića su uveli u hrvatski avion' Vlast je sve pokušala zataškati

To je istina, predsjednik Vučić bio je očajan zbog toga, ali i vrlo ljut. Šteta, šteta. Očekujem da će se otkriti odgovorni za to i da će se vidjeti zašto je do toga došlo, rekla je predsjednica srpskog parlamenta Ana Brnabić