Obavijesti

Sport

Komentari 22

Kontroverzna boksačica i zlatna olimpijka Imane Khelif pokazala kako izgleda izvan ringa...

Kontroverzna boksačica i zlatna olimpijka Imane Khelif pokazala kako izgleda izvan ringa...

Olimpijska boksačka prvakinja u kategoriji do 66 kilograma Imane Khelif pokazala je svoju drugu stranu, onu izvan ringa na Instagram profilu gdje je prati više od 2 milijuna ljudi

VIDEO

Kontroverzna alžirska boksačica Imane Khelif na svom Instagram profilu pokazala je kako izgleda izvan ringa. Osvajačica zlatne medalje bila je glavna tema Olimpijskih igara, a bura oko nje nije se stišala ni nakon njih. Mnogi su Khelif optuživali da je muškarac, na što je ona odgovorila tužbom za online zlostavljanje, u kojoj je navela poznate osobe poput milijardera Elona Muska, influencera Logana Paula i spisateljice J.K. Rowling.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Alžirka: Rodila sam se kao žena, živjela kao žena i borim se kao žena. Prestanite me maltretirati 00:57

Ona je bila jedna od dviju kontroverznih boksačica na Olimpijskim igrama u Parizu. Tajvanka Lin Yu-Ting prošla je kroz iste optužbe, a Olimpijski odbor joj je dozvolio da se natječe na Igrama unatoč zabrani natjecanja pod okriljem Međunarodne boksačke asocijacije (IBA). To su objasnili time da su DNA testovima dokazali kako imaju XY kromosome i višak testosterona.

Zlatna Alžirka Imane Khelif podnijela je tužbu u Francuskoj zbog proživljenog zlostavljanja
Zlatna Alžirka Imane Khelif  podnijela je tužbu  u Francuskoj zbog proživljenog zlostavljanja

Mnogima je postalo sporno kako je Khelif uopće mogla sudjelovati na ženskom turniru, a u raspravama su često isticali neravnopravne fizičke prednosti koje je imala u odnosu na svoje suparnice. Međutim, pritom su zanemarili dvije važne činjenice. Prva je njezin nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je nakon pobjede u prvom meču stigla do četvrtfinala. Druga je njezina profesionalna karijera, koja, iako ne izaziva strah zbog omjera pobjeda i poraza, ipak zaslužuje poštovanje. Naime, Khelif nije izgubila od 2022., ali je ukupno pretrpjela devet poraza u karijeri. Posljednji poraz pretrpjela je 2018. od hrvatske boksačice Sare Beram.

I druga kontroverzna boksačica osvojila zlato na OI-ju! Srčana Poljakinja je bila nemoćna
I druga kontroverzna boksačica osvojila zlato na OI-ju! Srčana Poljakinja je bila nemoćna

Nekoliko dana odmaka od trenutka kada je postala nacionalna junakinja Alžira, Khelif je pokazala i svoju drugu stranu, onu izvan borilačkih ringova. Na svom Instagram profilu, koji prati 2,1 milijun ljudi, objavila je video koji je privukao veliku pažnju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

Kalinić: Biliću su Livaja i Lovre problem u svlačionici. Htio sam im to reći u facu, ali on je odbio
TEŠKE OPTUŽBE

Kalinić: Biliću su Livaja i Lovre problem u svlačionici. Htio sam im to reći u facu, ali on je odbio

Tjedan dana nakon što sam došao Bilić mi je pokazivao poruke Aljoše Pavelina protiv mene. Miševi su se sakrili u rupe i smijenili me, rekao je dojučerašnji sportski direktor Hajduka