Obavijesti

Sport

Komentari 19

I druga kontroverzna boksačica osvojila zlato na OI-ju! Srčana Poljakinja je bila nemoćna

I druga kontroverzna boksačica osvojila zlato na OI-ju! Srčana Poljakinja je bila nemoćna
6

Yu Ting je iskoristila fizičke predispozicije pa stekla prednost dugim rukama koje je znala upotrijebiti na pravi način. Poljakinja je bila hrabra i srčana, ali nedorasla protivnica

VIDEO

Lin Yu Ting, boksačica s Tajvana, osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u pero kategoriji (do 57 kilograma). Yu Ting je pobijedila poljsku boksačicu Juliju Szeremetu jednoglasnom odlukom sudaca 3-0 u rundama pa osvojila najsjajnije olimpijsko odličje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Alžirka: Rodila sam se kao žena, živjela kao žena i borim se kao žena. Prestanite me maltretirati 00:57

Ona je, kao i Imane Khelif, bila u centru pozornosti javnosti zbog para XY kromosoma koje nosi u tijelu i zbog kojih joj je bio zabranjen nastup na Svjetskom prvenstvu. Međunarodni olimpijski odbor je dvjema boksačicama dopustio nastup u Parizu što je izazvalo kontroverzu premda su biološki obje žene.

Boxing - Women's 57kg - Final

Yu Ting je iskoristila fizičke predispozicije pa stekla prednost dugim rukama koje je znala upotrijebiti na pravi način. Poljakinja je bila hrabra i srčana, ali nedorasla protivnica.

Pritiskala je, išla prema naprijed, no Yu Ting je odlično radila direktima i pogađala suparnicu. Prve dvije runde su čisto otišle Yu Ting, svi suci dali su joj prve dvije runde, a u trećoj se dogodio isti scenarij. 

Boxing - Women's 57kg - Victory Ceremony

Na kraju glatka pobjeda boksačice s Tajvana koja je, kao i dan ranije Alžirka Imane Khelif, osvojila zlato na Olimpijskim igrama.

Brončana odličja osvojile su Filipinka Nesthy Petecio i Turkinja Esra Yildiz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!
NOVI IZAZOV

Veliki preokret: Ništa od Serie A, Perišić odlazi u Nizozemsku!

Perišić je bio blizu Monze, čak je i gledao njihovu utakmicu protiv Intera, ali na kraju je dobio ponudu nizozemskog prvaka PSV-a koju je prihvatio