Kek sanja čudo u Frankfurtu: 'Danas se piše povijest naroda' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kek sanja čudo u Frankfurtu: 'Danas se piše povijest naroda'

Kek sanja čudo u Frankfurtu: 'Danas se piše povijest naroda'

Hrabri Slovenci čekaju Portugalce čija najveća zvijezda, Cristiano Ronaldo i dalje čeka prvi gol na Euru. U drugoj utakmici igraju Francuska i Belgija

VIDEO

Nokaut faza Eura u Njemačkoj ušla je u svoj treći dan. U sinoćnja dva dvoboja, španjolska mladost savladala je bez većih problema Gruziju (4-1) dok su Englezi zahvaljujući sjajnom Bellinghamu i Kaneu okrenuli Slovake (2-1). Radni tjedan stoga nam donosi nova dva dvoboja, Francuske i Belgije u 18 sati te Portugala i Slovenije u 21 sat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Engleski navijači od očaja do euforije: 'Dajte mu otkaz još na poluvremenu! Svi nam se smiju' 00:58

Francuska - Belgija (18.00, Düsseldorf)

Ako po mnogima Francuzi nisu impresionirali igrom, što onda reći za Belgiju. Obje reprezentacije dolaze u sličnom ozračju na susret osmine finala. 'Tricolori' su bez poraza završili skupinu s Poljacima (1-1), Austrijancima (1-0) i Nizozemcima (0-0), ali tek kao drugoplasirani. Presudio je remi protiv Poljske koji ih je u konačnici i odveo na susret s Belgijom. Dobra vijest s tog susreta je ipak povratak Kyliana Mbappéa koji je slomio nos protiv Austrije, ali i činjenica kako realizacija ne može biti lošija nego ona protiv Poljaka.

Euro 2024 - Netherlands v France

Belgija je isto završila kao druga u skupini u kojoj je doslovno gol razlika krojila konačni poredak. Remi, poraz i pobjeda sukus su rezultata u prve tri utakmice, ali i tri poništena gola Romelua Lukakua nakon intervencije VAR-a. Navijači nisu zadovoljni predstavom svojih pulena, a to su potvrdili i glasni zvižduci na kraju susreta s Ukrajinom (0-0) u kojem je kapetan Kevin De Bruyne brzo odveo igrače s terena.

'Slovenski Jokić' imao je 86 kg na 150 cm visine, u Osijeku nije prošao. Na Euru nosi 'zmajčeke'
'Slovenski Jokić' imao je 86 kg na 150 cm visine, u Osijeku nije prošao. Na Euru nosi 'zmajčeke'

Portugal - Slovenija (21.00, Frankfurt)

'Slovenski nogometaši spremni su pomrsiti račune jakim Portugalcima', stoji u tekstu na slovenskom portalu Delo. Optimizam vlada u Sloveniji, a osim na terenu, proširio se i na navijače i medije. Oni su puni hvale za svoje igrače, a prenijeli su i izjave trenera Portugala, Roberta Martineza, koji je posebno nahvalio Matjaža Keka

Euro 2024 - England v Slovenia

- Lijepo je vidjeti kako Slovenija igra, pogotovo u njihovom sustavu. Šteta je samo što smo se tako rano morali sresti na prvenstvu - istaknuo je.

Mogu li Slovenci do iznenađenja? RTV Slovenija piše kako je 'Sada pravi trenutak za to!'. 

- Ovo je povijesni dan za nas. Prvi dan srpnja donosi i prvu našu eliminacijsku utakmicu na velikim natjecanjima. Ovo je pravi trenutak - zaključili su.

Slovenci u susret ulaze s tri remija, protiv Engleske (0-0), Srbije (1-1) i Danske (1-1). S druge strane Portugalci su s dvije pobjede već u drugom kolu osigurali prolazak dalje. Nije ih omeo niti poraz od Gruzije (2-0), ali brine i Ronaldova statistika i nula golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

UŽIVO Transferi: Srna dovodi Franjića u Šahtar, krilo Gorice u Nizozemsku, Rukavina u Rijeku
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Srna dovodi Franjića u Šahtar, krilo Gorice u Nizozemsku, Rukavina u Rijeku

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...
HRVATSKI URAGAN

Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...

Fantastična Hrvatska pobijedila je Sloveniju 108-92 i tako čudesnom predstavom otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre u Pireju. Šarić je došao do triple-doublea, a briljirao je Filipović s 21 košem. Utakmica je bila prekinuta pola sata zbog pokvarenog semafora