Obavijesti

Sport

Komentari 14

Kalinić: Zapet sam k'o puška. Prošao sam i treću i drugu ligu, ciljevi nam moraju biti jednaki

Kalinić: Zapet sam k'o puška. Prošao sam i treću i drugu ligu, ciljevi nam moraju biti jednaki
4

Dobro se osjećam, fit sam. Treniram i radim, dajem 100 posto, nekad čak i više, ali takav je moj mentalitet i ne odstupam od toga, kaže kapetan Hajduka Lovre Kalinić uoči utakmice s Fenerbahčeom

VIDEO

Centralni dio Hajdukovih priprema u Sloveniji uspješno je okončan, ostao im je još večerašnji ogled s Fenerbahčeom u Grazu, nakon čega će se momčad zaputiti autobusom kući u Split. Iako svi skupa večerašnji ogled s renomiranim suparnikom doživljavamo kao generalku uoči početka sezone, trener Gennaro Gattuso kazao je kako to neće biti generalka te kako će njegova momčad odigrati barem još jedan ogled s Širokim Brijegom prije susreta s Torshavnom, a i svi treninzi do početka sezone su za igrače kvalifikacijski.

Pokretanje videa...

Lovre Kalinić na treningu Hajduka 00:47
'Bili' pojačani za derbi: Brekalo se vraća nakon ozljede, a Lovre Kalinić želi pomoći momčadi
'Bili' pojačani za derbi: Brekalo se vraća nakon ozljede, a Lovre Kalinić želi pomoći momčadi

Jedan od onih koji se bori za poziciju u postavi je i kapetan Lovre Kalinić (34), koji je završnicu prošle sezone dočekao ozlijeđen i nije mogao pomoći svojoj momčadi. Sada je zdrav i spreman, ravnopravno konkurira za mjesto među vratnicama s Ivanom Lučićem kojeg nakon operacije koljena muči i kuk.

Lovre Kalinić

- Tu smo svi na broju, borimo se za poziciju ali cilj je zajednički, cilj je jedan i svi moramo puhati u isti rog ako mislimo nešto napraviti. Jednostavno samo takvim pristupom možemo očekivati da ćemo nešto napraviti. Što se tiče mene, bez lažne skromnosti mogu reći da treniram odlično. Dobro se osjećam, fit sam, zapet k'o puška. Treniram i radim, dajem 100 posto, nekad čak i više, ali  takav je moj mentalitet i ne odstupam od toga - kaže iskusni Kalinić, koji je u prijateljskom ogledu protiv Ruha igranom po nesnosnoj vrućini odradio dobar posao:   

- Uvjeti su takvi kakvi jesu, ali jednostavno se moraš priviknuti na sve izazove koji su stavljeni ispred tebe. Mislim da sve više upijamo ideje trenera u samoj igri. Sigurno da još uvijek dolazi do nekih greškica, ali zasad se ne kažnjavaju i nadam se da će tako i ostati te da ćemo naš stil igre unaprjeđivati svakim danom. Trener inzistira na tome i mi ga slijedimo.

Mostar: Prijateljska nogometna utakmica HŠK Zrinjski - HNK Hajduk

Iako je do prvenstva nekih 15-ak dana, utakmicu protiv Fenera svi doživljavaju kao nekakvu generalku.

- Jak suparnik, europska momčad, što ćemo pričati o Feneru koji je jedan veliki klub. No za nas to mora biti utakmica kao i svaka druga, u kojoj želimo pokazati sve ono što radimo svaki dan i uvjeriti sebe da možemo slijediti trenerove ideje. Na večerašnjoj utakmici moramo sprovesti sve ono što smo dogovorili kroz tjedan i što praktički svaki dan radimo. Mislim da smo stvarno na dobrom putu što se toga tiče.

Lovre Kalinić

Utakmica s Fenerom će biti i prva s gledateljima na tribinama, prilika da se i mladi igrači naviknu na ono što ih čeka uskoro na Poljudu.

- Imamo dovoljno iskustva u ekipi po tom pitanju, ali mladi momci moraju osjetiti taj huk s tribine jer sigurno je to jedan zamah za njihovu budućnost. Neki će ostati, neki će ići, ja neću ulaziti u taj dio, ali sigurno da je lijepo da svi dobiju šansu i da imaju prostor za pokazati se. Sigurno će u toj utakmici biti i dosta izmjena tako da je to još jedna prilika da se pokažu - kazao je Kalinić koji kao kapetan za mlade igrače ima samo riječi hvale:

- Ti momci imaju kvalitetu, a mi stariji moramo im davati vjetar u leđa da se osjećaju slobodno, da mogu uživati u igri i nogometu. Ne smijemo im vršiti pritisak za pogrešno dodanu loptu ili promašaj. Jedino na takav način će oni uz nas starije izrasti u prave cvjetove.

Lovre Kalinić

S obzirom na to da je Kalinić prošao taj put od juniora Hajduka do seniora i kapetanske trake, njegov savjet je zlata vrijedan.

- Samo neka ostanu mirni, neka daju sve od sebe na svakom treningu i upijati ono što vide. Od svakoga možeš naučiti, pa i od onog lošijeg. Ja sam prošao treću, drugu i prvu ligu, i svugdje sam nešto naučio. Najveće bogatstvo nogometa je to što si prošao sve i imaš iskustva kojim možeš podučiti mlađe i usmjeriti ih onako kako treba - zaključio je kapetan Hajduka Lovre Kalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

UŽIVO Transferi: Igrač Hajduka otišao je u Italiju, Varaždin prodao veznjaka u Dansku
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Igrač Hajduka otišao je u Italiju, Varaždin prodao veznjaka u Dansku

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Erikssonova priča: Hajduk ga nije htio, spavao s udanom. 'Bili smo goli, pokucao je krupni tip'
TURBULENTAN ŽIVOT

Erikssonova priča: Hajduk ga nije htio, spavao s udanom. 'Bili smo goli, pokucao je krupni tip'

Sven-Göran Eriksson je zavolio Split, htio je doći u Hajduk, uopće ne bi bio skup, rekao je njegov menadžer. Poznati švedski trener često je mijenjao partnerice, jednom se zbog toga crvenio pred igračima Engleske
Tragična smrt mlade češke gimnastičarke: Namještala se za fotografiju pa pala s litice
OPRAŠTAJU SE OD NJE

Tragična smrt mlade češke gimnastičarke: Namještala se za fotografiju pa pala s litice

Češka gimnastičarka Natalia Štichova prilikom planinarenja pala je s litice dok se namještala za fotografiju. Kamen na kojemu je stala odlomio se i djevojka je pala s 80 metara visine