Obavijesti

Sport

Komentari 22

Jeličić otkrio zašto je otišao iz emisije usred Eura: 'Volim više energije, emocije, za***ancije'

Jeličić otkrio zašto je otišao iz emisije usred Eura:  'Volim više energije, emocije, za***ancije'

Nogomet je zabava. Ne želim da to bude taktički laboratorij, emisija Otvoreno ili katedra na emisiji HNS-a. Nisam za to, to sam što jesam, rekao je Joško Jeličić

VIDEO

S nekim je komentarima izazvao kontroverzu u HRT-ovoj emisiji o Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj, a Joško Jeličić (53) samovoljno je odlučio napustiti program usred natjecanja. Prvi je put nakon toga detaljnije objasnio što se zapravo dogodilo. 

Jeličić kao u birtiji: 'Nadam se da si maznuo ćevape. Jesu bili ukusni? Zabio nam je Điđi-miđi'
Jeličić kao u birtiji: 'Nadam se da si maznuo ćevape. Jesu bili ukusni? Zabio nam je Điđi-miđi'

- Nisam kukavica, bit ću iskren. Znam koliko vrijedim u ovom poslu i što znači u ovom poslu biti takav. Ali, tržište smo kakvo jesmo i nikada to ne mogu materijalizirati. Ne radim to zbog materijalnog, nego imam nematerijalno dobro - povratnu informaciju od ljudi. Takav sam, uzmi ili ostavi. Nemam problema s onima koji me uzmu ili ostave, ali da me stigmatiziraš ili definiraš kao šovinista, rasista, ili nešto, to neću dozvoliti - započeo je u emisiji 'Tako dobro' na Radio Nacionalu.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' u Hrvatskoj nakon Eura

Pokretanje videa...

'Vatreni' se vratili kući nakon Eura 01:16

U mnogo je navrata imao sarkastične komentare, a neki su bili poprilično granični. Govorio je na taj način o seks skandalu u srpskoj nogometnoj reprezentaciji s prošlog Svjetskog prvenstva, a aludirao je i na to da Hrvatska nije imala afričke kolonije pa nema igrača s brzinom.  

- Mogu biti sve, ali ne rasist ili šovinist. Niti odgajam djecu tako, niti sam ja takav. Najmanji je problem nekog hračnuti jer imaš tipkovnicu ispred sebe. Mirno spavam, volim svakog čovjeka- rekao je Jeličić pa zaključio o tome zašto je napustio emisiju:

Joško Jeličić napustio poziciju analitičara na HRT-u usred Eura
Joško Jeličić napustio poziciju analitičara na HRT-u usred Eura

- Emotivno sam se ispraznio i nisam se osjećao dobro u emisiji. Tim smo od sedam ljudi, moramo imati dobru kemiju, dobru energiju. Ona je uvijek generirana dobrim rezultatom hrvatske reprezentacije, to je logično. Ali i bez toga, za moj ukus... Volim više energije, emocije, zdrave za***ancije. Nogomet je zabava. Ne želim da to bude taktički laboratorij, emisija Otvoreno ili katedra na emisiji HNS-a. Nisam za to, to sam što jesam. Kad vidim forme stranih emisija i ljude koji su sto puta veći nogometaši od mene, koja je to emocija, energija, opuštenost i razina podbadanja. Živim za to da netko ponudi takvu formu - objasnio je Joško.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

UŽIVO HNL transferi: Bašić sve bliže Hajduku, Slovenac koji je trenirao Rijeku odbio Slaven
PRATITE TRANSFERE

UŽIVO HNL transferi: Bašić sve bliže Hajduku, Slovenac koji je trenirao Rijeku odbio Slaven

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Rijeka - Dinamo 1-1: Stao je pobjednički niz 'modrih', 'bijeli' se iskupili za debakl u Sloveniji
DERBI 5. KOLA

Rijeka - Dinamo 1-1: Stao je pobjednički niz 'modrih', 'bijeli' se iskupili za debakl u Sloveniji

Dinamo je do gola Petkovića bio znatno bolja momčad na terenu, a Rijeka je "gospodarila" od tog trenutka pa sve do pred kraj utakmice. Ipak, zadnjih deset minuta pripalo je gostima...