Obavijesti

Sport

Komentari 422

Rijeka - Dinamo 1-1: Stao je pobjednički niz 'modrih', 'bijeli' se iskupili za debakl u Sloveniji

Rijeka - Dinamo 1-1: Stao je pobjednički niz 'modrih', 'bijeli' se iskupili za debakl u Sloveniji
23

Dinamo je do gola Petkovića bio znatno bolja momčad na terenu, a Rijeka je "gospodarila" od tog trenutka pa sve do pred kraj utakmice. Ipak, zadnjih deset minuta pripalo je gostima...

Rijeka i Dinamo odigrali su 1-1 u derbiju 5. kola HNL-a na Rujevici. Dinamo je poveo golom Petkovića u 22. nakon asistencije Baturine. Nakon gola Dinama Rijeka je zaigrala znatno hrabrije i postajala opasnija s vremenom, a u 41. i zabila. Ipak, gol Andrića je VAR poništio zbog zaleđa. U drugom poluvremenu su domaći nastavili gdje su stali u prvom, pa je u 50. Hodža pogodio na asistenciju Jankovića za konačnih 1-1. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Dinamo saznao osam protivnika u Ligi prvaka. Protiv Bayerna i Arsenala vani, Milan u Zagrebu 00:58

Statistika utakmice Rijeka - Dinamo:

Nije dugo trebalo da se zagrije hrvatski prvak Dinamo i krene prijetiti domaćinu.  U 16. minuti bili su gosti vrlo blizu vodstva. Petković je proigrao Kulenovića, a ovaj je pogodio okvir vrata. Rijeka se u tom trenutku spasila, ali nije šest minuta kasnije kada je Dinamo poveo. Ponovno su igrači zagrebačkog kluba lijepo pleli mrežu oko riječkih vrata. Lopta je došla do Petkovića koji je precizno naciljao i doveo svoju momčad u vodstvo.

Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

U 28. minuti Dinamo je izveo novu brzu i preciznu akciju koja je okončana dobrim pokušajem Baturine, ali sve nije zaključeno novim pogotkom. Potom se polako počela buditi Rijeka koja je sve češće u opasnim izletima dolazila pred suparničkog vratara.

Prvo je Mmaee očistio jednu opasnu situaciju, dok je u 39. minuti i domaćin uzdrmao okvir vrata. Ubačaj Pašalića je završio na vratnici, a u nastavku akcije nije bio precizan Rukavina.

Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

U 42. minuti je Rijeka izjednačila. Strijelac je bio nekadašnji igrač Dinama Komnen Andrić, koji je ovog ljeta došao na Rujevicu, ali je nakon VAR provjere pogodak poništen jer je domaći napadač u začetku akcije bio u zaleđu.

Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Rijeka je ipak izjednačila i to odmah na startu drugog poluvremena. U 50. minuti je domaćin izveo akciju koja je krenula od Galešića, a potom nastavljena preko Rukavine i Jankovića. Potonji je poslao povratnu loptu do Hodže koji je lijepo zabio za 1-1.

Rijeka: Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

U drugom poluvremenu je Dinamo stao. Ponestalo je gostima energije i nisu mogli na pravi način zaprijetiti suparniku i možda vratiti vodstvo. Usporila je svoj ritam i Rijeka tako da je u završnoj fazi susreta bilo vrlo malo pravih prilika. Pokušao je Petković za Dinamo u 81. minuti, na drugoj strani je zaprijetio Djouahra, ali sve je okončano podjelom bodova.

U prvom nedjeljnom susretu 5. kola nogometaši Varaždina su posve zasluženo slavili u Kranjčevićevoj ulici, svladali su Lokomotivu s minimalnih 1-0 (0-0). Pogodak vrijedan tri boda postigao je Dimitar Mitrovski u 51. minuti iz jedanaesterca, s tim da su brojne odlične prilike tijekom susreta propustili gosti. Varaždin je stigao do druge pobjede u sezoni te je s osam bodova trenutačno na petom mjestu ljestvice. Lokomotiva je i dalje bez pobjede. Ima tek dva boda i jedino je ispred Osijeka i Slaven Belupa, posljednje dvije momčadi s ljestvice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Rijeka - Dinamo 20.45 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
Hodža 50'
1 : 1
Dinamo
Petković 22'
Sortiranje događaja
90+7'

Završio je dvoboj na Rujevici! Na kraju svakome po bod, Dinamo ostaje vodeća momčad prvenstva s 13 bodova, dok je Rijeka na 11 nakon pet završenih kola. 

90+5'

Ostaje Devetak sada ležati, čini se da je riječ o grčevima... 

90+2'

Djouahra sada opasno prijeti izvana! Našao je prostor za udarac i tukao desnom, ali Nevistić je spreman i koncentriran. 

90'

Uff kakav start Cordobe na Andrića! Skočila je cijela kluba Rijeke i tražila crveni karton, ali Kolumbijcu je pokazan žuti karton. Može biti sretan što je prošao samo s tim... Igrat će još barem šest minuta sudačke nadoknade. 

88'

Stisnuo je Dinamo na kraju utakmice, imat će novi korner. 

Komentari 422