Obavijesti

Sport

Komentari 10

Jakirović pred uzvrat u Bakuu: U nogometu nema poštenja, oni su promašivali, a mi zabijali

Jakirović pred uzvrat u Bakuu: U nogometu nema poštenja, oni su promašivali, a mi zabijali

Očekujem zahtjevnu utakmicu bez obzira na to što smo prvu dobili 3-0. Qarabag se pokazao kao ozbiljna i organizirana momčad. Svjesni smo da smo u prvoj utakmici imali sreće, tvrdi Sergej Jakirović

VIDEO

Dinamo je otputovao u Baku, gdje će odigrati uzvratnu utakmicu protiv Qarabaga. Prvu su utakmicu "modri" riješili s 3-0, iako su Azerbajdžanci pružili veliki otpor i pokazali da nisu nimalo protivnik za podcjenjivanje. Prije uzvrata u srijedu, koji se igra u 18:45, pred novinare su izašli trener Sergej Jakirović (47) i stoper Sammy Mmaee (27).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo savladao Qarabag sa 3:0 00:52

- Očekujem zahtjevnu utakmicu bez obzira na to što smo prvu dobili 3-0. Qarabag se pokazao kao ozbiljna i organizirana momčad. Svjesni smo da smo u prvoj utakmici u nekim situacijama imali sreće, ali isto tako znamo da ih možemo ugroziti. Moramo biti još više fokusirani i koncentrirani u fazi obrane te pokušati postići gol. To bi im dodatno otežalo situaciju. Ekipa je spremna i nadam se da ćemo sutra ostvariti svoj cilj, a to je ulazak u Ligu prvaka - izjavio je u uvodu Jakirović.

FOTO Razgovor, smijeh i šetnja. Ovako 'modri' provode vrijeme u Bakuu uoči ključne utakmice
FOTO Razgovor, smijeh i šetnja. Ovako 'modri' provode vrijeme u Bakuu uoči ključne utakmice

Da uzvratna utakmica nije samo formalnost, potvrdio je i Mmaee.

- Znamo da će sutra biti teška utakmica i zato moramo biti fokusirani, bez obzira na to što smo kod kuće pobijedili 3-0. Naš pristup mora biti maksimalan i moramo dovršiti posao kako bismo se kvalificirali u Ligu prvaka.

'Nema u nogometu, fer, ne fer'

Na pitanje o pripremi za moguće produžetke i penale, Jakirović je pomalo začuđen dao ogovor.

- Ne razmišljamo sada o tome i učinit ćemo sve da utakmicu riješimo u 90 minuta.

Bivši dinamovac prošao kroz agoniju u Ukrajini: 'Sve je bilo sjajno, a onda je krenuo kaos...'
Bivši dinamovac prošao kroz agoniju u Ukrajini: 'Sve je bilo sjajno, a onda je krenuo kaos...'

Domaće novinare zanimalo je kako su se igrači nosili s prošlim razočaranjima, poput poraza od Sparte Prag i PAOK-a.

- Nisam bio u momčadi tada, ali sada imamo dovoljno pouzdanja i kvalitete da odradimo posao. Znamo da neće biti jednostavno - izjavio je Mmaee.

Branič je već prije igrao u Bakuu, gdje vladaju specifični uvjeti s velikom vlagom i vrućinom.

- Igrao sam ovdje s Ferencvárosom, također u kvalifikacijama za Ligu prvaka, prije nekoliko godina. Sjećam se da je bilo teško, atmosfera je bila užarena, i sada očekujem slično. Spremni smo za to.



Baku: Konferencija za medije GNK Dinamo uoči uzvratne utakmice doigravanja Lige prvaka protiv Qarabaga
Dinamo bacio oko na igrača Qarabaga, u Bakuu 'modre' čeka nevjerojatna vlaga...
Dinamo bacio oko na igrača Qarabaga, u Bakuu 'modre' čeka nevjerojatna vlaga...

Na pitanje o pravednosti rezultata prve utakmice, Jakirović je bio jasan.

- Nema u nogometu fer ili ne fer. Stvar je u tome da se u određenim trenucima, kada patiš, obraniš ili protivnik promaši svoje prilike, ili ti iskoristiš svoje. To je nogomet. On se sastoji od grešaka, a onaj tko ih napravi manje - profitira. Moglo je biti više golova u mreži Qarabaga, ali i u našoj… Na kraju je rezultat 3-0 i to je ono što se broji.

Kaotična press-konferencija

Konferencija za medije bila je pomalo kaotična jer je prevoditeljica komunicirala samo s trenerom Dinama, pa je u nekim trenucima bilo teško pretpostaviti na koje pitanje Jakirović uopće odgovara. Čini se da su ga u jednom trenutku, iz nepoznatog razloga, pitali za Ludogorec, koji je ispao od Qarabaga u trećem pretkolu.

- Ne znam kako bih odgovorio na to pitanje. Ne znam odlazi li trener Ludogoreca… Može jedino u mirovinu jer ima 70 godina. Ja sam tek počeo i prilično sam ambiciozan. Napravio sam dosta dobrih stvari, vjerujem u svoju momčad i u to da ćemo sutra izboriti prolaz u Ligu prvaka.

Jeličić: Biraju li se i skauti u Hajduku javnim natječajem? Pitam za svog rođaka...
Jeličić: Biraju li se i skauti u Hajduku javnim natječajem? Pitam za svog rođaka...

Za Dinamo je nekoć igrao i Azer Mahir Emreli (27).

- Bio je ovdje godinu dana i imao je mnogo prilika da pokaže sav svoj talent i potencijal, koji je neosporan. Imao je nesreću na početku zimskih priprema, kada je zadobio tešku ozljedu koja ga je izbacila iz ritma. U planiranju druge sezone dobio je još jedan udarac na reprezentativnoj utakmici, pa je klub odlučio da, s obzirom na uvjete ugovora koje ima, a nije u prvom planu, za njega bude bolje da napravi transfer. Na sreću nas i njega, otišao je u Bundesligu, u Nürnberg - rekao je Jakirović.

Dinamo i Rudeš sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a

Kakav rezultat tražite, pobjedu, remi ili bi bili zadovoljni i s minimalnim porazom? Imate li neka posebna očekivanja?

- Došli smo ostvariti rezultat koji nas vodi dalje i sutra želimo postići gol. Nismo došli braniti rezultat iz prve utakmice, već da u napadačkom dijelu ugrozimo Qarabag.

- U nogometu nema ničega sigurnog. Svaka nova utakmica je novi početak. Vidjeli smo prošle sezone da Qarabag može odigrati s Leverkusenom 2-2 i dvaput voditi, te ga držati "na konopcima". Vidjeli smo i da ga Ludogorec može pobijediti, iako smatram da su tada imali sreće jer je Qarabag promašio dosta prilika. Ovo je nova utakmica i novo dokazivanje - zaključio je trener "modrih".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice
6. KOLO HNL-A

Dinamo - Hajduk 0-1: Livaja šokirao Maksimir i doveo 'bile' na vrh prvenstvene tablice

DINAMO - HAJDUK 0-1 Pogotkom Livaje iz 70. minute Hajduk je odnio sva tri boda s Maksimira u dramatičnoj utakmici koja se igrala više od 100 minuta. Tako su 'bili' barem privremeno preuzeli vrh poretka HNL-a

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju.  Osjećam da dolazi taj dan...'
BIVŠI DINAMOVAC

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju. Osjećam da dolazi taj dan...'

Kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, rekao je bivši dinamovac Georg Koch koji boluje od raka