Obavijesti

Sport

Komentari 54

Jeličić: Biraju li se i skauti u Hajduku javnim natječajem? Pitam za svog rođaka...

Jeličić: Biraju li se i skauti u Hajduku javnim natječajem? Pitam za svog rođaka...

Nuđenje igrača kao što radi Hajduk je poluamaterizam. Osijek? Čavlinu bi i vlastiti otac stavio na klupu, a dugo nisam vidio nešto lošije od Coppitelijeva vođenja utakmice

VIDEO

Hajduk je još jednom razočarao svoje navijače. U utakmici protiv Istre u Puli remizirali su s domaćinom rezultatom 1-1. Istra je odlično otvorila utakmicu i povela već u 59. sekundi, dok je konačni rezultat postavio Marko Livaja u 60. minuti nakon asistencije Šimuna Hrgovića.

Pokretanje videa...

NK Istra 1961 vs HNK Hajduk Split 1:1 01:37

Još jedna loša predstava "bijelih" bila je tema komentara Joška Jeličića u emisiji MAXSporta. 

- Majkić je bio igrač utakmice. S obzirom na problem selekcije i činjenicu da Hajduk nema krilne napadače, Sahiti je odigrao sjajno na poziciji lijevog napadača. Ovo je bilo jedno od najkompletnijih 90 minuta Hajduka. Iako su loše ušli u utakmicu, to nije slučajno. Velik je pritisak nakon ispadanja iz Europe. Primili su gol od Ružomberoka u osmoj minuti. Protiv Varaždina su sve individualne greške bile kobne. Sada su otvorili utakmicu s primljenim golom... Uz sav taj pritisak, teško je. Ipak, napravili su dovoljno da zasluže pobjedu. Ne može se nikome prigovoriti da nije htio. Možemo pričati o selekciji, ali treba istaknuti da je Istra protiv Rijeke pritiskala visoko, igrala čovjeka na čovjeka i primila četiri gola. U Maksimiru su također primili pet golova. U drugom poluvremenu Hajduk je imao tri velike prilike, dvije je imao Kalik, jednu Livaja. Morali su zabiti i zaslužili su pobjedu, ali uz Majkića i veliku žrtvu, zaslužili su barem bod - kazao je Jeličić.

Dinamov Marokanac o dolasku, Vahi i igraču koji je oduševio: 'Čim on dobije loptu, gotovo je'
Dinamov Marokanac o dolasku, Vahi i igraču koji je oduševio: 'Čim on dobije loptu, gotovo je'

Jeličić opet opleo po Hajduku 

 Osim same utakmice, komentirao je i strukture u klubu, a posebno se osvrnuo na selekcije i skautsku službu.

- Mene kao hajdukovca smeta što su Pršir i Špikić bili u Hajduku, a nisu prošli. Pršir je sada najbolji igrač Gorice, a Špikić može igrati na vrlo visokoj razini u različitim klubovima. Pašalić i Ivanović su stigli u Rijeku bez odštete, a Mmaee i Pierre-Gabriel također su došli bez odštete. Pitam se biraju li se skauti u Hajduku javnim natječajem! Pitanje postavljam za rođaka - rekao je.

VIDEO Osijek - Rijeka: Osječani još čekaju prvu HNL pobjedu u sezoni, Čavlina ponovno griješio
VIDEO Osijek - Rijeka: Osječani još čekaju prvu  HNL pobjedu u sezoni, Čavlina ponovno griješio

Osvrnuo se i na moguće prodaje Pukštasa, Sigura i Sahitija.

- Nisi ušao u Europi, imaš najskuplju momčad u povijesti, koju teško možeš servisirati bez prodaje, prema tome prioritet je definitivno novac. S obzirom na kraj prijelaznog roka i na to da su praktički ponuđeni i Pukštas i Sahiti, što je plod poluamaterizma, vidjet ćemo do kraja hoće li se to iskristalizirati. Ako novac diktira, onda tu nema potrebe ili ne.

Uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Ružomberoka

Na situaciju s Gennarom Gaussom nadovezao se Hrvoje Vejić.

- Gattusu su obećali neka pojačanja, ali isto tako mora shvatiti da je situacija u kojoj se Hajduk nalazi bez Europe, bez tog izvora prihoda dosta teško je dovesti nekoga i privoljeti ga da dođe igrati u HNL bez europskog podražaja. Sigurno nije zadovoljan, to se vidi u svakom njegovom istupu, govorio je to od početka polusezone. Kalinić je rekao da neće dovoditi samo da dovodi, da čeka prava pojačanja… Nažalost, to još ne vidimo. Bilo bi dobro da se Hajduk pojača na strateškim pozicijama, pogotovo u slučaju odlaska Sahitija i Pukštasa. Ovaj kadar je vrlo tanak za napad na vrh, čak i da Pukštas i Sahiti ostanu - rekao je Vejić.

FOTO Livaja slavi 31. rođendan! Prisjetite se njegovih najboljih trenutaka u dresu Hajduka...
FOTO Livaja slavi 31. rođendan! Prisjetite se njegovih najboljih trenutaka u dresu Hajduka...

'Čavlinu bi i otac ostavio na klupi'

Odmah na početku emisije Jeličić je "opleo" po Osijeku zbog novog poraza kod kuće, ovog puta protiv Rijeke, a na tapeti mu se našao trener Federico Coppitelli.

- Uvijek sam do sad imao prema Osijeku nekakav narativ da je ekipa koja ima prepoznatljivost, ideju, međutim previše je individualnih pogrešaka. Poznajem Čavlininog tatu Silvija, koji je sjajan trener vratara. Vjerojatno, da mu je on trener, rekao bi Coppitelliju: ‘Daj ga makni‘ da spasi dijete. Ovo nema smisla. Nije lako. Imaš jedan bod, ispao si iz Europe na jedanaesterce i otvoriš ovu utakmicu, imaš pritisak već sam po sebi i primiš gol protiv Rijeke, koja ima stabilnost, europsko iskustvo.

Sudačka komisija objavila analizu: Spornih situacija bilo je samo na jednoj utakmici HNL-a
Sudačka komisija objavila analizu: Spornih situacija bilo je samo na jednoj utakmici HNL-a

- U našoj ligi u ovom trenutku imamo šest trenera kojima je ovo prvi ili najveći posao do sada. Osim GattusaTramezzanijaČabraje i Jakira, to su sve treneri kojima su ovo prvi ili najveći klubovi. To su treneri koji nemaju iskustva, ali imaju potencijal. Što se tiče Coppitellija, ovo mu je prvi seniorski klub. Pogledao sam milijun utakmica, a ovo što sam jučer vidio, nisam nikad vidio. Način na koji je vodio ovakvu utakmicu, u smislu postavljanja ekipe, vođenja momčadi, zamjena... Mogu shvatiti da imaš kadrovskih problema, dogode se ozljede, moraš krpati, ali, recimo, Jugović je promijenio tri pozicije, Nejašmić dvije-tri, Hasić dvije... To dugo nisam vidio. To je žešći amaterizam, da ne kažem neku težu riječ - istaknuo je.

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske
Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

- Ako ćemo realno, prosuo je šest golova. Ja sam uvijek za mlade igrače, ali Čavlinu mora staviti na klupu. Njegov otac je trener golmana i mislim da bi ga i on nakon svega posjeo na klupu. Treba dodatno raditi i razgovarati s njim. No, opet ću se vratiti na tog trenera. Dakle na poluvremenu Ademi izlazi, na njegovu poziciju ide Matković, ulazi Mikulčić Nejašmićem u sredinu, Pušić ide lijevo, onda Jugović ide na poziciju Pušića, pa onda Jugović ide na poziciju desnog bočnog, pa onda Hasić mijenja Jugovića na poziciji desnog bočno, pa onda Nejašmić... Morat ću ja završiti za tu licenciju, izgleda. Četiri prekršaja u 95 minuta bez ijednog taktičkog prekršaja... To Coppitellijevo vođenje utakmice, dugo nisam vidio ništa lošije u HNL-u!

Gorica i Osijek sastali se u 3. kolu SuperSport HNL-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54

VIDEO

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju.  Osjećam da dolazi taj dan...'
BIVŠI DINAMOVAC

Bivši dinamovac Koch ima rak: 'Ovo je moj posljednji intervju. Osjećam da dolazi taj dan...'

Kad se osvrnem na trenutak kad mi je rečeno da imam još šest mjeseci života, moram reći da se danas osjećam pozitivno. Naravno, nije to slučaj svaki dan, rekao je bivši dinamovac Georg Koch koji boluje od raka
U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom
NAPUSTIO BAYERN U TRAVNJU

U Hajduk stiže čovjek koji je otkrio Musialu i Daviesa? Bilo je razgovora i s Osijekovim Botom

Šuška se da se radi o njemačkom stručnjaku Marcu Neppeu (38). Karijeru je završio 2014. u Alemanniji Aachen te je odmah postao skaut Bayerna