Obavijesti

Sport

Komentari 203

Jakirović iščekuje odluku kluba, navijači bi Bjelicu ili Sopića, opcija je i Dalićev pomoćnik?!

Jakirović iščekuje odluku kluba, navijači bi Bjelicu ili Sopića, opcija je i Dalićev pomoćnik?!
7

Zvonimira Bobana navodno su zadnjih tjedana nekoliko puta vidjeli u društvu Roberta Kovača, a legendarni kapetan "vatrenih" prilično je blizak s aktualnim vodstvom Dinama. Otud priča o Niki Kovaču na klupi

VIDEO

U Maksimiru još nema "bijelog dima". Sve je na čekanju, Sergej Jakirović i dalje je trener Dinama. Zagrepčani se poslije teškog poraza na Allianz Areni nisu najbolje naspavali, a već su u jutarnjim satima iz Münchena poletjeli prema Zagrebu, gdje su sletjeli nešto prije 12 sati. Sasvim očekivano, u avionu nije vladala bajna atmosfera, igrači su bili pognutih glava.

Pokretanje videa...

Dinamo saznao osam protivnika u Ligi prvaka. Protiv Bayerna i Arsenala vani, Milan u Zagrebu 00:58

A po dolasku u Zagreb zavrtjela se priča oko potencijalne smjene Jakirovića. Članovi izvršnog odbora, od kojih je većina uživo na Allianz Areni pratila poraz Dinama, odmah je nastavila druženje, u zatvorenom krugu započela raspravu o situaciji aktualnog trenera. Svi su se složili kako je Dinamo potpuno razočarao u posljednje dvije utakmice, kako su porazi od Hajduka (1-0) i Bayerna (9-2) bitno naštetili Jakiroviću.

Velimir Zajec nije bio u Münchenu, predsjednik kluba je zbog koronavirusa ostao u Zagrebu, pa teški debakl "modrih" pratio putem malih ekrana. Izvršnjaci su tako dugo raspravljali o sudbini Jakirovića, koji je kod kuće dugo čekao svoju presudu. Ali do kasno popodne do njega nije stigla nikakva informacija o njegovoj budućnosti, pa se trener "modrih" priprema za trening u srijedu.

1. FC Union Berlin - Darmstadt 98

Kako nitko od predsjednika, uprave ili članova izvršnih odbora nije Jakiroviću još priopćio je li bivši ili ne, tako ni trenerovi predstavnici tijekom jučerašnjeg dana nisu pohodili Maksimir. Niti započeli pregovore s klubom oko uvjeta otpremnine. A to nekako ostavlja dojam kako će Jakirović i u srijedu voditi trening hrvatskog prvaka.

U kuloarima oko Maksimira spominju se već brojna imena, po raznim informacijama najbliže klubu je Niko Kovač. Zvonimir Boban je zadnjih tjedana nekoliko puta viđen u društvu Roberta Kovača, a legendarni kapetan "vatrenih" prilično je blizak s aktualnim vodstvom Dinama. I priča oko Kovača "gura" se s te strane. A ostali? Navijači priželjkuju povratak Nenada Bjelice, sve više simpatizera ima i Željko Sopić.

VfL Wolfsburg - RB Leipzig

Kako saznajemo, u Dinamu žele da sljedeći trener hrvatskog prvaka bude netko "čvrste ruke", neka osoba koja će bitno postrožiti stvari u svlačionici, netko kod koga neće biti toliko opuštanja. A s te se strane Kovač, Bjelica ili Sopić čine idealnim rješenjima. U jednom se trenutku zakotrljala priča i kako bi Dinamo u nove pobjede mogao povesti Dalićev pomoćnik Vedran Ćorluka, spominjao se i Damir Krznar, ali... Jakirović je još trener Dinama!

Zanimljivo, Jakirović nikada nije bio miljenik aktualne (nove) vlasti, na klupi su ga zadržali isključivo vlastiti rezultati. Niz proljetnih pobjeda, osvajanje duple krune. Nije tajna kako je Zajec u jednom navratu već imao na brzom biranju Igora Bišćana, ali bivši Jakirovićev prethodnik danas uživa u katarskom Al-Ahliju, ni ne pomišlja još na povratak u Dinamo.

Varaždin: Varaždin i Rijeka sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

U Maksimiru je sve moguće, tu se stvari mijenjaju preko noći. Jakirović je i srijedu proveo kao trener "modrih", veliko je pitanje što mu donosi četvrtak. I jesu li čelni ljudi Dinama već krenuli u razgovore s potencijalnim zamjenicima aktualnog trenera ili će Jakirović dobiti priliku voditi momčad i u subotu u Koprivnici. A tamo ga više nikakav kiks ne bi mogao spasiti, samo pobjeda. I da Dinamo konačno izgleda kao - Dinamo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 203

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić