Obavijesti

Sport

Komentari 8

Igor Štimac podnio žalbu protiv Indijskog saveza! Isti odvjetnik je Asanoviću osigurao milijun $

Igor Štimac podnio žalbu protiv Indijskog saveza! Isti odvjetnik je Asanoviću osigurao milijun $

Davor Radić je u srpnju ove godine dobio spor za Aljošu Asanovića koji je tužio Nogometni savez Zambije zbog neisplaćenih plaća te će dobivenim sporom dobiti milijun američkih dolara kad postupak bude završen

VIDEO

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac (56) vodi pravnu bitku protiv Indijskog nogometnog saveza i tamošnjih čelnika nakon što je dobio otkaz na mjestu izbornika indijske nogometne reprezentacije u lipnju. Indijci su Štimca bizarno optužili da je igrače birao pomoću astrologa pa ga smijenili zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iako je prethodno imao zapažene uspjehe s reprezentacijom najmnogoljudnije zemlje svijeta.

World Cup - AFC Asian Qualifiers - Group A - Qatar v India

Štimac krenuo u pravnu bitku

Štimac je tada rekao da se "borio protiv laži i privatnih interesa ljudi u Indijskom savezu", a kasnije najavio da će pravdu tražiti pravnim putem. To je i učinio, tužio je tamošnji savez (AIFF) Međunarodnoj udruzi nogometnih saveza (Fifa) zbog kršenja ugovora i tražio odštetu do lipnja 2026., mjeseca kada je mu je trebao isteći ugovor.

Prema pisanju Hindustan Timesa, Štimac je u nedjelju podnio relevantne dokumente na pravni portal Fife. Ugovor s Indijskim savezom produžio je u listopadu 2023. godine, na dvije godine, pa se ugovorom vezao do lipnja 2026. No, dobio je otkaz i na izborničkoj poziciji zamijenio ga je Manolo Marquez.

Asanović dobio sport protiv Zambije

- Sve je u rukama mog odvjetnika. Slučaj je vrlo jednostavan pa sam uvjeren u konačnu pozitivnu presudu - rekao je Štimac za Hindustan Times dok je njegov odvjetnik Davor Radić rekao:

- Naš stav je vrlo jednostavan. Mom klijentu raskinut je ugovor s mjesta glavnog trenera bez opravdanog razloga. Naknada koju je nacionalni savez ponudio glavnom treneru nije prihvatljiva i stoga smo se obratili Fifinom nogometnom sudu.

Upravo je odvjetnik Radić u srpnju ove godine na Sportskom arbitražnom sudu (CAS-u) dobio spor za svojeg klijenta Aljošu Asanovića koji je tužio Nogometni savez Zambije zbog neisplaćenih plaća te će dobivenim sporom dobiti milijun američkih dolara kad postupak bude završen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!
OVO BI ODJEKNULO

Pojavila se nevjerojatna vijest! Perišić na jesen u Lokomotivi?!

Perišićeva želja je zaigrati u La Ligi. Nije uspio ostvariti taj angažman ni ovog ljeta, a propala mu je i Serie A. Većina klubova iz lige petice se već ekipirala za novu sezonu i teško mu netko može ponuditi veliku minutažu

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...
NASTAVLJAJU SE OBRAČUNI

Predsjednik Hajduka o Kaliniću: Izmanipulirali su ga! Nije istina da sam rekao ono o Livaji...

'Pavelin ne vodi Hajduk iz sjene. S Gattusom sam pričao prije deset dana, ali ja nemam razloga razgovarati s njim i sugerirati mu što da radi. Novog sportskog direktora objavit ćemo kad potpišemo ugovor, rekao je Ivan Bilić
'Hajduk ide u krivom smjeru, pun je uhljeba i nema za plaće!'
BEZ RUKAVICA

'Hajduk ide u krivom smjeru, pun je uhljeba i nema za plaće!'

Nikola Kalinić tvrdi: Moj posao je bio prodavati maglu, smiješni smo ispali pred igračima i agentima jer smo uvijek čekali njih. Mogu preuzeti odgovornost i nemam ništa protiv toga