I bez Zadrana opet su najbolji: Kad već ne može Božića, Zadar mora bilo kako zadržati trenera | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

I bez Zadrana opet su najbolji: Kad već ne može Božića, Zadar mora bilo kako zadržati trenera

I bez Zadrana opet su najbolji: Kad već ne može Božića, Zadar mora bilo kako zadržati trenera
5

Sjećate li se uopće zadnjeg reprezentativca kojeg je Zadar dao? Doduše, ništa bolji nije ni Split, iako su Splićani barem u ozbiljnim rolama imali mlade igrače: Tišmu, Kučića, Runjića... Zadar ni to

VIDEO

Večer prije utakmice razgovarao sam s Lukom Božićem, rekao mi je da nema šansi da izgubimo.

Oko 24 sata kasnije, nakon razgovora Danijela Jusupa s Lukom Božićem, najbolji igrač Zadra završio je na rukama stotina navijača koji su se s tribina Višnjika spustili na parket. Kao MVP sezone i čovjek koji je povukao Zadrane do druge titule najboljeg kluba u Hrvatskoj. Split u majstorici, pred 9000 navijača, nije imao šanse.

Pokretanje videa...

Zadrani slave naslov, Božića bacali u zrak 00:53

- Svi su nas gledali sa skepsom, a mi smo osvojili prvenstvo i Kup, imamo MVP-ja i najboljeg trenera ABA lige - rekao je Jusup, koji je izbrojio 77 utakmica u sezoni.

FOTO Luda fešta u Zadru: Baklje i pjesma za nove-stare prvake
FOTO Luda fešta u Zadru: Baklje i pjesma za nove-stare prvake
Jusup: Odigrali smo ove sezone 77 utakmica, imao sam samo pet dana odmora u dvije godine
Jusup: Odigrali smo ove sezone 77 utakmica, imao sam samo pet dana odmora u dvije godine

- Zadnje dvije odigrali smo vrhunski. Nakon završetka prošle sezone nisam ni godišnji odmor koristio, mislim da sam se u dvije godine odmarao ukupno pet dana. Vrijeme je pokazalo da svaka nepravda koju su mi radili nije bila u redu.

Zadar:  Premijer liga: KK Zadar - KK Split

Slavlje s Višnjika preselilo se, sad po učestaloj tradiciji, na Narodni trg. Treći hrvatski trofej u nizu završio je u zadarskim rukama. I, kako stvari stoje, zadnji, barem do neke druge prilike, koji su dizali Luka Božić, a možda i Danijel Jusup. U paketu zove ih Rusija, Lokomotiv Kuban. Božića Zadar neće moći zadržati pa bi sve karte morao baciti na Jusupov ostanak.

- Nakon četvrte utakmice zvao sam majku i rekao joj da u nedjelju slavimo naslov prvaka. U čudu su me gledali. Ove godine je bilo teže, obranili smo prvi put naslov prvaka Hrvatske i drago mi je da sam dio povijesti. Iduća sezona? Ne znam. Proslaviti pa idemo dalje - zakopčan je ostao Božić.

Zadar razbio Split i obranio naslov prvaka

Čiji je Zadar već odavno postao dom. Što je, pak, Višnjik, kad se zagrebe pod ove titule, sve manje za igrače Zadrove škole. Uostalom, uzmite samo podatak da u Zadrovoj petorci nema Zadranina. Sjećate li se uopće zadnjeg reprezentativca kojeg je Zadar dao? Doduše, ništa bolji nije ni Split, iako su Splićani barem u ozbiljnim rolama imali mlade igrače: Tišmu, Kučića, Runjića... Zadar ni to...

- Kad pogledate petorku Zadra bez Zadrana, pa nas.... Postavlja se pitanje i nama trenerima. Pritisak je da moraš pobjeđivati, igraš s najboljima koji ti mogu donijeti pobjedu... Sve smo najveće rezultate ostvarili s domaćim igračima, kako Ćosiću, Gjergji, Komazecu, tako i Kukoču, Rađi... Tu moramo svi biti puno kvalitetniji ako želimo gledati bolju košarku, moramo riskirati s mladim igračima - rekao je Slaven Rimac, trener Splita.

Novčana nagrada

Za naslov prvaka solidnu će cifru košarkaši Zadra dobiti i od Hrvatskog košarkaškog saveza, zahvaljujući generalnom sponzoru košarkaškog prvenstva, odnosno Premijer lige. Zadrani su dobili ček s 42.500 eura, a viceprvak Split oko dva i pol puta manje, 17.500. Za usporedbu, košarkašice Raguse, koje su četvrti put u nizu postale prvakinje Hrvatske, dobile su 8000 eura novčane nagrade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga