Hrvatska zastava s Kninske tvrđave završila kod 'vatrenih'! 'Ostali su oduševljeni s njome' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 7

Hrvatska zastava s Kninske tvrđave završila kod 'vatrenih'! 'Ostali su oduševljeni s njome'

Hrvatska zastava s Kninske tvrđave završila kod 'vatrenih'! 'Ostali su oduševljeni s njome'
10

Ekipa navijača iz Knina ponijela je zastavu koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi na Euro u Njemačkoj, a 'vatreni' su ovjekovječili taj trenutak i potpisali se na dio zastave

VIDEO

Više od sto tisuća hrvatskih navijača došlo je u Njemačku kako bi pružili podršku "vatrenima" na Europskom prvenstvu, a posebno se istaknula jedna ekipa iz Knina koja je na Euro stigla s hrvatskom zastavom koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi! 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kninska zastava u Njemačkoj 00:59

Svakih nekoliko mjeseci u gradu Kninu zamjene hrvatsku zastavu koja se vijori na tvrđavi, a Luciano Grmovšek jednom je prilikom kontaktirao grad i zatražio zastavu.

- Ova naša zastava je bila oko šest mjeseci na kninskoj tvrđavi. Tražio sam od Grada Knina dopuštenje za zastavu dok se ona još uvijek vijorila, pa su oni odobrili taj zahtjev. Restaurirali smo je, trebali smo je samo malo obrisati i zašiti, pa smo dodali natpise Knin - rekao nam je Luciano.

Dečki iz Knina dogovorili su sastanak s "vatrenima", koji su se potpisali na zastavu.

VIDEO Atmosfera u Leipzigu bila je fantastična od jutra do mraka
VIDEO Atmosfera u Leipzigu bila je fantastična od jutra do mraka

- Čuo sam se s Tomislavom Packom, glasnogovornikom HNS-a. Njemu sam se javio s tim prijedlogom i on je bio oduševljen. Pozvao me u hotel u Hamburgu u kojem su "vatreni" bili smješteni. Dogovorio je sastanak s igračima koji su se potpisali na našu zastavu. Reprezentativci su bili jako ljubazni, slikali smo se Modrićem - rekao nam je Grmovšek. 

Zastava je s Kninske tvrđave završila i na vrhu zgrade berlinskog hotela, kao i na stadionu u Hamburgu. 

Kako igraju 'vatreni' kad gori pod petama? Učinak Hrvatske nije briljantan u trećem kolu...
Kako igraju 'vatreni' kad gori pod petama? Učinak Hrvatske nije briljantan u trećem kolu...

- Zastava je bila na vrhu berlinskog hotela u dijelu grada gdje su se okupljali hrvatski navijači. Interventna policija nam nije dopustila da postavimo zastavu na jednu zgradu, pa smo zamolili ljude iz jednog hotela, a menadžer hotela je pristao na to. Zavezali smo zastavu na vrh zgrade i onda se spustili dolje kako bi ju fotografirali. Onda smo vidjeli kako je netko skida, na kraju je vlasnik hotela zvao zaštitare da skinu zastavu jer to ipak nije bilo dopušteno. Ali nismo imali problema, dečki su samo skinuli zastavu, a onda nas počastili pićem i ispričali se zbog situacije.

Ekipa iz Knina stigla je u Njemačku 13. lipnja, a nadaju se kako će gledati "vatrene" i u subotu u utakmici osmine finala.

- Sad imamo mali problem, većina nas je iskoristila slobodne dane na poslu. Ali vodimo neke kalkulacije pa ćemo vidjeti za utakmicu osmine finala ako prođemo skupinu. Jedan član ekipe obećao je ženi kako će negdje zajedno otići, pa ćemo vidjeti, haha!

A planiraju odvesti zastavu i "preko bare" na Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Naravno, uz preduvjet da Hrvatska izbori nastup na Mundijalu...

- Kada ne putujemo, tu zastavu čuva netko iz ekipe. Sad je već to na malo većoj razini s obzirom na te potpise, pa ćemo razmisliti i vidjeti što ćemo s njom. Dogovaramo i potpise iduće generacije kada odemo na Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Onda bi i tamo odnijeli kninsku zastavu, a reprezentacija bi nam se potpisala na drugoj strani zastave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Transferi: Majstorović u Rijeku, prekrižili Yansanea. U Šibenik stigao bivši 'vatreni'
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Majstorović u Rijeku, prekrižili Yansanea. U Šibenik stigao bivši 'vatreni'

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga