Obavijesti

Sport

Komentari 8

Gorica će dobiti novog vlasnika! 'Donijeli smo odluku, uskoro će se znati i ime investitora...'

Gorica će dobiti novog vlasnika! 'Donijeli smo odluku, uskoro će se znati i ime investitora...'

Klub je prioritet i ne postavljam osobne uvjete. Ako će netko trebati mene ili nekoga drugog, tu smo na raspolaganju. Nije upitno hoćemo li pomoći, ali to neće biti moja odluka, poručio je Nenad Črnko

VIDEO

Predsjednik Gorice Nenad Črnko prelomio je i otkrio kako će turopoljski klub postati dioničko društvo. Do sada su poslovali kao udruga građana, no prema Črnkovim riječima, to bi se moglo promijeniti već na sljedećoj skupštini kluba, kada će glavno tijelo odlučivati o preustroju i potencijalnom novom vlasniku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sažetak Hajduk - Gorica 4-1 01:38

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Donijeli smo jednoglasnu odluku na Izvršnom odboru kluba, sada je sve na Skupštini. Prije toga definirali smo dolazak partnera koji će donijeti povećanje budžeta. Postoji rok do travnja ili svibnja, kada moramo realizirati svu dokumentaciju za pretvorbu iz udruge u dioničko društvo. Tada će biti poznat i novi većinski vlasnik koji će utjecati na bolju budućnost našeg kluba - rekao je Črnko.

Steenvoorden se vraća u Goricu
Steenvoorden se vraća u Goricu

On je već nekoliko puta najavio ulazak kapitala u klub, a sada se čini kako je taj proces na korak do realizacije. Sve to Črnko je iznio na predstavljanju novog trenera Marija Carevića, koji je zamijenio Rajka Vidovića.

- Najbolji ponuđač dobit će pravo vlasništva. Varaždin je to već završio, Istra i Hajduk odavno, kao i Osijek. Belupo je u pripremama za isto. Jedina logika je ulazak stranog kapitala kako bi Gorica napravila iskorak na višu razinu i postigla stabilnost kluba - tvrdi Črnko, prema pisanju Germanijaka.

Mario Carević više nije trener Šibenika! Ekspresno pronašao novi klub i ostaje u HNL-u?
Mario Carević više nije trener Šibenika! Ekspresno pronašao novi klub i ostaje u HNL-u?
Zagreb: NK Lokomotiva protiv HNK Gorica u 9. kolu Prve HNL

- Na krilima dobrih rezultata reprezentacije imamo kvalitetnu poziciju i moramo je iskoristiti. Jednostavno, nećemo biti konkurentni ako to ne napravimo. Hvala Gradu i gradonačelniku na svemu, ali kad su ulaganja iz gradskog proračuna između 300 i 400 tisuća eura, a budžet je nekoliko milijuna, jasno je zašto se oslanjamo na transfere. Moramo razmišljati o budućnosti na ovaj način - dodao je.

Naglasio je kako to znači povećanje budžeta od milijun eura u početnom razdoblju od pola godine.

- To će donijeti mirnoću i lakše planiranje. Velika Gorica je potentna sredina. Mlad smo prvoligaš, dolazi nam kamp i Grad zaslužuje stabilnog prvoligaša. Kad igrate dobro, nitko ne pita tko je predsjednik kluba. Vjerujem da će ovo biti nova stranica, samo trebamo stabilno završiti sezonu i ući u fazu kada nitko neće pitati tko vodi klub, već ćemo na tribinama imati nove generacije navijača.

VIDEO Pogledajte eurogol na Kranjči i kako je dinamovac na posudbi dokrajčio Goricu
VIDEO Pogledajte eurogol na Kranjči i kako je dinamovac na posudbi dokrajčio Goricu

Črnko je istaknuo kako je u klub ušao 2009. godine, a pod novim vlasnicima njegova će uloga biti smanjena.

- Klub je prioritet i ne postavljam osobne uvjete. Ako će netko trebati mene ili nekoga drugog, tu smo na raspolaganju. Nije upitno hoćemo li pomoći, ali to neće biti moja odluka, već odluka ljudi koji će doći. Mogu samo reći da se ustroj kluba neće puno mijenjati, već će s određenim nadogradnjama klub napraviti ono što svi želimo, a to je kvalitetan iskorak - zaključio je Črnko.

Velika Gorica: Gorica i Slaven Belupo sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima