Obavijesti

Sport

Komentari 23

Golubić izgubio četvrtfinale i ostao bez šanse za medalju: 'Znam da sam mu bio blizu...'

Golubić izgubio četvrtfinale i ostao bez šanse za medalju: 'Znam da sam mu bio blizu...'
7

Hrvatski taekwondoaški reprezentativac izgubio je četvrtfinalni meč u kategoriji do 68 kilograma protiv Britanca Sindena Bradlyja 2-1 u rundama. Britanac je izgubio od Jordanca Zaida i onemogućio Golubića da se bori za broncu

VIDEO

Marko Golubić odradio je vrlo dobru borbu protiv jednog od favorita taekwondoaškog turnira do 68 kilograma u Parizu, Britanca Sindena Bradleya, drugog nositelja, ali to nije bilo dovoljno za ulazak u polufinale. Bradley je u napetoj završnici slavio 2-1 u rundama.

Dvostruki svjetski i dvostruki europski prvak u ovoj kategoriji autoritativno je ušao u meč, Golubić se tražio u prvoj rundi i pokazivao previše respekta, otišlo je to 8-6 u korist Britanca, a onda je u drugoj Hrvat krenuo i pola minuta prije kraja zaostatak 9-2 pretvorio u vodstvo 11-9, izborivši odlučujuću treću rundu.

Taekwondo - Men -68kg Quarterfinal

Bradly je u trećoj opet uhvatio ritam, kroz klinč je dobivao bodove malim udarcima, a dva udarca u tijelo Golubiću nisu bila dosta da uhvati priključak. Sudac je tražio provjeru Golubićeva udarca u glavu koji iz nepoznatog razloga nije prihvaćen, otišao je Bradly na 18-10 i tu povratka za Golubića, koji se inače natječe u neolimpijskoj kategoriji do 74 kilograma, više nije bilo.

S obzirom na to da je Bradly izgubio polufinale od Jordanca Kareema Zaida 2-1 u rundama, Golubić nije dobio šansu ući u repasaž. U napetoj borbi Zaid je bio srčaniji i konkretniji, zasluženo će se boriti za zlato.

Taekwondo - Men -68kg Quarterfinal

Golubić: Znam da sam mu blizu, ali...

- Šteta. Već smo se borili na zadnjem europskom turniru u Beogradu, isto je bilo 2-1. Odličan je borac u kategoriji do 68 kilograma. Znam da sam mu blizu, ali to je taekwondo. Oporavit ću se i, dao Bog, osvojiti danas broncu - rekao je Golubić za HRT odmah nako meča i komentirao udarce protivnika iz klinča.

- To je njegova specijalka da radi te kratke udarce. Nekad suci prihvate, nekad ne. Ja sam se tu došao potući. Zadovoljan sam i idemo dalje. Britanac ima velike šanse za finale, ovdje svatko svakoga može dobiti. Navijam da dobije da mogu osvojiti broncu za Lijepu Našu.

Nažalost, od toga neće biti ništa. U subotu će u najtežoj kategoriji iznad 80 kilograma nastupiti još jedan hrvatski predstavnik u taekwondou, Ivan Šapina.

- Tu je moja priča zasad završila. Vjerujem u trenera i ekipu, idemo dalje raditi. Što bih promijenio? Ništa, sve bih napravio isto, borac sam i volim se tući. Bilo je sitnica, šora do kraja i idući put ćemo ga razbiti. Idemo dalje. Nije bilo teško skinuti nekoliko kila uz dobrog nutricionista i prehranu. Drago mi je što sam bio dio Lenine lijepe priče, očekujem i od cimera Šapine da osvojimo još jednu medalju za hrvatski taekwondo. Nemam osjećaj da sam na Olimpijskim igrama, kao na svakom natjecanju je. Predivno je biti u olimpijskom selu, to je san svakog sportaša - dodao je Golubić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih
KAKO SU IGRALI?

Ćaleta-Car najveći dobitnik, Modrić veličina, a evo zašto je Matanović drugačiji od ostalih

Plus+ Josip Šutalo i Mateo Kovačić značajno su podigli nivo igre u odnosu na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Luka Modrić već nakon 70-ak minuta držao je ruke na koljenima, ali uklizavao je do kraja...
FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti
RANI DANI HRVATSKOG KAPETANA

FOTO Slučajno fotografirala 14-godišnjeg Modrića. Nije bila svjesna da ima djelić povijesti

U gradu je bilo neko događanje, a Luka se našao slučajno u kadru, on ih je animirao, pričao je, a oni ga pozorno slušaju. A kad se Luka probio, pričalo se u medijima, da je on čuvao koze. Ja sam htjela pokazati da je on i gradski dečko, rekla je zadarska liječnica Nada Perković-Kevrić