Obavijesti

Sport

Komentari 29

Gattuso: Zašto mi postavljate takva pitanja? Dinamo je moćniji, ali idemo se boriti

Gattuso: Zašto mi postavljate takva pitanja? Dinamo je moćniji, ali idemo se boriti

Ovo je bila naša najzrelija utakmica, rekao je trener Hajduka, a Krovinović je naglasio: 'Podrška Mariju Vuškoviću, uz njega smo. A nakon stanke idemo na Dinamo s gardom, dignute glave!'

VIDEO

Hajduk se vratio na pobjedničke staze. Ove sezone ne zna za pobjedu u gostima, ali zato je Poljud u prvenstvu neosvojiva tvrđava. Splićani su u 5. kolu HNL-a slavili protiv Osijeka golom Marka Livaje.

Pokretanje videa...

Igrači s navijače na kraju utakmice 00:51

Nije to bila utakmica u kojoj su navijači mogli uživati u ljepotu, Hajduk se mučio protiv zatvorenog Osijeka, a susret je opet riješio sjajni Livaja koji igra na tragu nekadašnje forme. Ovo mu je četvrti gol u pet utakmica u ligi. 

Trener Gennaro Gattuso bio je zadovoljan viđenim. 

Prvo poluvrijeme opet je bilo teško. Zbog čega je tako?

- Koliko je udaraca imao Osijek? Popravit ćemo se. Igrali smo protiv momčadi koja ima najveći posjed u ligi odmah iza nas i Dinama. Imaju mlade i vrijedne igrače, apsolutno su u nezasluženoj poziciji. Mi smo uzeli posjed i igru i ne znam zašto mi postavljate ovakva pitanja. 

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Zbog toga što je ovo najlošiji Osijek u zadnjih nekoliko godina. Hajduk je trebao pobijediti 5-0.

Žao mi je što vas nisam ranije zadovoljio nekim golom.

Do kraja prijelaznog roka je svega par dana, tu je Stipe Biuk, planirate li još nekoga dovesti i što planirate raditi u naredna dva tjedna pauze?

- Ne znam tko dolazi, to su pitanja za predsjednika i sportskog direktora. Rekli su mi da dolaze neki igrači i ja ću ih čekati... Mi imamo svoj identitet, vidjet ćemo što će kazati financije, mi moramo poštovati budžet.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Kako ste vidjeli Benrahoua i Dajakua?

- Nisu igrali par mjeseci, nisu u ritmu utakmica i to se vidi. Oni su vrijedni i mogu nam pomoći u nastavku sezone. 

Je li ovo najzrelija utakmica Hajduka s obzirom da je Osijek iznad razine dosadašnjih suparnika?

- Svidjela mi se utakmica i tehnički i taktički, bilo je to nadmetanje na visokoj razini. Imajte u vidu da im je Mierez bio pola momčadi i da se tek navikavaju. Ovo je za našu obranu velika utakmica, Elez nije pola godina igrao cijelu utakmicu, Prpić je isto bio dobar, ovo je bila naša najzrelija utakmica, pohvalio bih i naša dva vezna igrača (Krovinović i Rakitić op.p) koji su se jako dobro nadopunjavali. 

Graz: Prijateljska utakmica HNK Hajduk - Fenerbahce

Kako ste vidjeli Durdova, koji je počeo od prve minute?

- Teško je govoriti o igraču od 16 godina. Oni se moraju razvijati, popraviti se fizički, sazrijeti, ali jako je interesantan igrač. Bruno je jako kvalitetan i zaslužio je povjerenje. Imao je temperaturu i bronhitis, osjetio sam da ne može pa sam ga izvadio. Mlad je i ima prostora za napredak. Ima sve predispozicije da postane veliki igrač i želim mu da ostane takav i dalje.

Sljedeća utakmica je Dinamo.

- Ne znam jesam li sretan s 11 od 15 bodova... Dinamo je jači, moćniji, ali idemo se tamo boriti. Mogli smo protiv Lokomotive osvojiti i koji bod više, kao i u Puli, ali to je nogomet. Glava gore i idemo dalje.

Pred novinare je nakon utakmice stao i Filip Krovinović. 

- Zasluženo osvojena tri boda, Osijek nije stvorio ništa konkretno, niti jednu pravu priliku. Imali smo više opasnih prilika, mogli smo pobijediti s više razlike, ali dobro, tri boda su tu, to je najbitnije. Okrećemo se novom tjednu.

Hajduk je danas bio puno bolji i rastrčaniji. 

- I ja mislim da je bilo tako. Treniramo dobro, radimo dobro. Ovo nam je dobar putokaz za dalje, nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

U drugom poluvremenu bili ste dominantni. Zahvaljujući vrataru Malenici Osijek je izgubio sa samo jednim golom razlike.

- Da, mogla je biti i veća pobjeda. Izvukao ih je Malenica nekoliko puta. Pokazali smo više igre, želje i htijenja u drugom poluvremenu. Pohvale svim momcima na utakmici po ovoj sparini.

Dojam je da je Hajduk iz utakmice u utakmicu sve bolji. 

- Radimo maksimalno svaki dan, to nam se vratilo na utakmici. I fizički smo dobri i u nadolazećim utakmicama još ćemo napredovati.

Koliko su vam pomogli povratnici Dajaku i Benrahou?

- Drago mi je što su se vratili, oni sigurno imaju kvalitetu. Ne gledamo više prošlost, bitni su samo sadašnjost i budućnost. Okrećemo se novim izazovima.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a

Marko Livaja ponovno je zabio gol za pobjedu.

- Što reći o Marku, a da nije rečeno?! Odlično je igrao, baš kao i svi drugi momci. Svi su bili dobri, ovo je timski sport, ne trebamo izdvajati nikoga.

Izašao je iz igre, je li se ozlijedio?

- Mislim da nije ništa ozbiljno. Malo je osjetio neki grč, pa s obzirom da više nije mogao dati svoj maksimum je izašao iz igre.

U sljedećem kolu igrate najveći hrvatski derbi. Što Hajduk može napraviti u ovom kratkom periodu da se što bolje prezentira na Maksimiru?

- Respektiramo Dinamo. Imamo super stanku, osvojili smo tri boda u važnom trenutku. Imamo vremena pripremiti se, neće biti lako, ali to je derbi, idemo u Zagreb sa stavom.

Izašli ste s majicama s brojem 44. Poruka je jasna. 

- Podrška starijem Vuškoviću, znam da mu nije lako. Uz njega smo i nadamo se da će ova priča imati pozitivan kraj.

Je li Dinamo pravi test vrijednosti ove momčadi?

- Da, trenutno su prvi na tablici. Idemo s gardom, dignute glave, to je ono što se očekuje od najvećeg hrvatskog derbija - zaključio je Krovinović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

VIDEO Svijet se divi majstoriji Gvardiola! City do preokreta, Liverpool teško kiksao kod kuće
KAKVA PREDSTAVA

VIDEO Svijet se divi majstoriji Gvardiola! City do preokreta, Liverpool teško kiksao kod kuće

Igrao je samo drugo poluvrijeme, no njegovim ulaskom u potpunosti se promijenio Cityjev način igre. 'Građani' su zagospodarili travnjakom, a Joško je briljirao
VIDEO Evo kako je Hajduk u dva poteza došao do pobjede nad Dinamom i 1. mjesta ljestvice
SAŽETAK S MAKSIMIRA

VIDEO Evo kako je Hajduk u dva poteza došao do pobjede nad Dinamom i 1. mjesta ljestvice

DINAMO - HAJDUK 0-1 U "vječnom derbiju" hrvatskog nogometa Hajduk je u gostima kod Dinama pobijedio golom Marka Livaje u 70. minuti, nakon sjajne asistencije Dominika Prpića. Prilika se izrodila nakon visokog pritiska "bilih" poslije kornera, kada je stoper Splićana ostao visoko na protivničkoj polovici i poslao preciznu dugu loptu preko Dinamove obrane. Livaja je izmakao pažnji Kevina Theophile-Catherinea i klizećim startom poslao loptu iza leđa Ivana Nevistića za prvo mjesto HNL-a.