Obavijesti

Sport

Komentari 6

Francuzi ipak odbili nositi traku s duginim bojama: Mogu se ne slagati, ali ih moram poštovati

Francuzi ipak odbili nositi traku s duginim bojama: Mogu se ne slagati, ali ih moram poštovati

Kad smo u Francuskoj, kad dočekujemo strance, želimo da slijede naša pravila i poštuju kulturu. Ja ću učiniti isto u Kataru, rekao je kapetan svjetskih prvaka uoči nastupa na SP-u

VIDEO

Svjetsku sportsku javnost i dalje zabavlja pitanje nošenja kapetanske trake s duginim bojama u kampanji "OneLove" (jedna ljubav) koju su podržale neke sudionice Mundijala u Kataru poput Nizozemske, Belgije, Danske, Francuske, Njemačke, Švicarske i Walesa.

Kapetan Francuske Hugo Lloris (35) u međuvremenu je ipak odustao od njena nošenja jer, kaže, želi poštovati domaćina Svjetskog prvenstva, gdje je homoseksualnost zabranjena.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska u Kataru

Pokretanje videa...

SP u Kataru VIDEO

- Prije nego što bilo što započnemo, treba nam pristanak Fife i francuskog saveza. Naravno da imam mišljenje o toj temi i prilično se slaže s onim predsjednika saveza - rekao je Lloris.

Prvi čovjek francuskog saveza Noel Le Gret ne želi da njegova zemlja drži predavanja drugima.

- Kad smo u Francuskoj, kad dočekujemo strance, želimo da slijede naša pravila i poštuju kulturu. Ja ću učiniti isto u Kataru. Mogu se slagati ili ne slagati s njihovim idejama, ali moram pokazati poštovanje - rekao je Lloris.

Ipak, postoji inicijativa među igračima za ukazivaje o nepoštivanju ljudskih prava kojoj će se Francuzi vjerojatno prdiružiti.

- Ne možemo ostati neosjetljivi na ova pitanja. Ideja će biti gotova za nekoliko dana ili sati, vidjet ćemo - zaključio je golman Francuske.

Inače, u HNS-u su nam rekli kako ih nitko nije pitao ni tražio da hrvatski kapetan Luka Modrić nosi spomenutu kapetansku traku, već imaju drugačiji prijedlog.

"Hrvatski nogometni savez poslao je upit Fifi vezano za mogućnost nošenja drugačije kapetanske trake od onih koje su trenutno propisane. Ako će to biti omogućeno, hrvatski kapetan nosit će traku koja najbolje simbolizira vrijednosti koje zastupa hrvatska nogometna reprezentacija, a to je - hrvatska zastava", stoji u odgovoru glasnogovornika Tomislava Pacaka na upit 24sata.

"Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini te obitelji, što je zaštitni znak hrvatske reprezentacije. Smatramo da naša zastava simbolizira puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje, a uključivost je svakako jedna od vrijednosti naše domovine. Zato očekujemo od Fife, ako dopusti nošenje drugačijih kapetanskih traka od uobičajeno propisanih, da nam dopusti nošenje kapetanske trake s hrvatskom zastavom", dodao je.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti