Obavijesti

Sport

Komentari 21

Čelnik Superlige: Ma lako ćemo pronaći 64 kluba koji žele igrati

Čelnik Superlige: Ma lako ćemo pronaći 64 kluba koji žele igrati

Želimo dalje razvijati prijedlog, sada klubovi to konačno mogu učiniti otvoreno i bez straha od sankcija, rekao je Bernd Reichart

VIDEO

Čelnik projekta europske nogometne Superlige Bernd Reichart uvjeren je da će naći 64 kluba koji će se prijaviti za ovo natjecanje, iako su mnogi veliki klubovi, pa i oni iz Hrvatske, već najavili da neće sudjelovati. 

Prvotna ideja koja je predstavljena 2021., a u kojoj je Superligu trebalo sačinjavati 12 najmoćnijih europskih nogometnih klubova, zaustavljena je brzom reakcijom predsjednika krovne europske nogometne organizacije (Uefa) Aleksandera Čeferina i njegovih suradnika.

Pokretanje videa...

Sud je presudio da su UEFA i FIFA prekršile zakon EU-a oko Super lige 08:05

No, u četvrtak je Europski sud pravde presudio u korist Superlige spriječivši Uefu u pokušaju blokiranja pokretanja novog natjecanja koji bi trebao biti suparnik Ligi prvaka i ostalim europskim klupskim natjecanjima. 

Agencija A22 Sports, koja stoji iza ideje pokretanja Superlige i još uvijek uživa podršku Real Madrida, ima novi plan u kojem bi se novo natjecanje sastojalo od tri divizije te sustav ne bi bio zatvoren i namijenjen isključivo najbogatijim klubovima.

 

 

- Želimo dalje razvijati prijedlog, sada klubovi to konačno mogu učiniti otvoreno i bez straha od sankcija. Oni nam mogu pomoći da pronađemo način da ponovno učinimo nogomet velikim u Europi - rekao je Reichart.

Najjači argument ovog projekta je dostupnost praćenja utakmica bez dodatnih troškova putem mrežnih i televizijskih prijenosa, a financirao bi se putem oglašavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne