Josip Brekalo o Dinamu: Rekli su da možda smijene Jakirovića i da nisu sigurni žele li me... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 96

Josip Brekalo o Dinamu: Rekli su da možda smijene Jakirovića i da nisu sigurni žele li me...

Josip Brekalo o Dinamu: Rekli su da možda smijene Jakirovića i da nisu sigurni žele li me...

Hajduk je kontaktirao mog menadžera čim su čuli da se želim vratiti u Hrvatsku, ali rečeno im je da sam dinamovac i da to nije opcija za mene, a oni su poručili da su mi vrata otvorena, objasnio je Brekalo

VIDEO

Bilo je praktički sve riješeno te se Josip Brekalo (26) trebao vratiti u Dinamo za proljetni dio sezone, no sve je to iznenada propalo. Nakon toga je otišao put Hajduka što je izazvalo kontroverzu među navijačima 'modrih', a sad je sve objasnio u studiju Podcast Inkubatora.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening Hajduka

Pokretanje videa...

Split: Gattuso održao otvoreni trening Hajduka pred navijačima 00:57

- Situacija u Fiorentini bila je komplicirana, malo sam igrao, malo nisam i nisam mogao uhvatiti formu. Dolazio je Euro, htio sam otići na posudbu na moje inzistiranje, iako se u klubu nisu slagali s tom idejom. Najveća mi je želja bila vratiti se u Dinamo jer sam smatrao da mi nigdje drugdje ne može biti bolje pri povratku u formu nego u svom klubu - objasnio je Brekalo. 

I izgledalo je kao da će biti tako, samo je Dinamo imao probleme na terenu jer nisu bili na vrhu HNL-a te se nagađalo da će Sergej Jakirović dobiti otkaz.

Brekalo odlazi iz Hajduka, ali druga zvijezda je pred vratima!
Brekalo odlazi iz Hajduka, ali druga zvijezda je pred vratima!

- Fiorentina je željela da idem na posudbu u Serie A, ja sam se odbijao jer sam želio doći u Dinamo. Mislio sam pomoći klubu kao dinamovac i dečko iz Zagreba, želio sam se u jednom trenutku vratiti u svoj klub. Hajduk je kontaktirao mog menadžera čim su čuli da se želim vratiti u Hrvatsku, ali rečeno im je da sam dinamovac i da to nije opcija za mene. Razumjeli su i poručili da su mi vrata njihovog kluba otvorena - objasnio je Brekalo pa se osvrnuo na preokret do kojeg je došlo:

Hajduk i Dinamo sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

- Nažalost, do dogovora s Dinamom nije stiglo, a sve se promijenilo nakon utakmice s Lokomotivom. Čuo sam se s trenerom Jakirovićem prije utakmice, bilo je jasno komunicirano da dolazim pomoći klubu i trebalo je riješiti formalnosti. Nakon 3-0 poraza od Lokomotive kontakt je prestao, ljudi iz Dinama se nisu javljali, a Fiorentina je baš u poluvremenu utakmice prihvatila ponudu, poslala papire, ali nitko nije odgovorio. Tek je kasnije došao odgovor da nisu sigurni žele li taj posao, trebam li im kao igrač i da nisu sigurni hoće li smijeniti trenera - objasnio je Brekalo.

Hajduk ima najjeftinije ulaznice, na Rujevici najviše poskupile, a samo Dinamu vrijede za Europu
Hajduk ima najjeftinije ulaznice, na Rujevici najviše poskupile, a samo Dinamu vrijede za Europu

Nakon toga tu je stigla ponuda Hajduka koji mu je poručio da se nema čega 'sramiti ni skrivati' jer je dinamovac te se on odvažio na taj potez. A iz Dinama su stigle informacije da je posao propao zbog financijskih uvjeta.

- Izjava Dinama oko toga je laž. Ponudili su uvjete koje smo klub i ja prihvatili, ta situacija da smo zapeli oko plaće nije se dogodila. Smanjio sam primanja kako bih došao u Dinamo, svima je jasno da se za novac ne vraća u HNL. Novac ni u jednom trenutku nije bio bitan, obraz i savjest su mi čisti - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 96

VIDEO

UŽIVO Transferi: Mladi talent (16)  napustio Dinamo, prvak Europe seli u Atletico Madrid
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Mladi talent (16) napustio Dinamo, prvak Europe seli u Atletico Madrid

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner