Brekalo odlazi iz Hajduka, ali druga zvijezda je pred vratima! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 81

Brekalo odlazi iz Hajduka, ali druga zvijezda je pred vratima!

Brekalo odlazi iz Hajduka, ali druga zvijezda je pred vratima!

Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler vraćaju se u svoje klubove nakon isteka posudbi, objavio je Hajduk. Veliki broj igrača napustio je klub, ali Kalinić marljivo radi na jačanju rostera

VIDEO

Kada su se Josip Brekalo i Ivan Perišić pojavili pred krcatim Poljudom uoči prve utakmice proljetnog dijela sezone protiv Rijeke, stadion je eruptirao. Navijači Hajduka osjećali su kao da žive u nekoj bajci i bili su uvjereni da će u svibnju ove godine na splitskoj Rivi slaviti titulu. Nakon 19 godina postali su jesenski prvaci i još su dobili takve dvije klase kao što su Brekalo i Perišić. Baš sve je ukazivalo kako je ovo 'ta' sezona. Hajduk je imao tri boda više od Rijeke i čak sedam više od Dinama, uz utakmicu viška. Pa bajkovitije nije moglo izgledati.

Pokretanje videa...

Split: Gattuso održao otvoreni trening Hajduka pred navijačima 00:57

Brekalo je došao oživjeti karijeru na Poljud. Osvojiti naslov prvaka i otići s Hrvatskom na Europsko prvenstvo. Već u prvoj utakmici pokazao je da je klasa za HNL, ali njegovi i snovi navijača Hajduka su se proljetos raspali kao kula od karata. Splićani su u tri utakmice ostali bez naslova, a Brekalo na koncu bez Eura.

Novi sportski direktor Nikola Kalinić htio ga je zadržati, nadao se tome i Gennaro Gattuso, ali od toga neće biti ništa. Hajduk je objavio kako se Josip Brekalo i Laszlo Kleinheisler vraćaju u Fiorentinu i Panathinaikos nakon isteka posudbi. Majstor s mora je tako nakon kraja sezone ostao bez čak devetorice nogometaša. Nekoliko juniora je na pripremama, ali jasno je kako će klub morati Gattusu popuniti roster i ojačati ga kako bi bio konkurentan za titulu.

Lokomotiva i Hajduk sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a

Brekalo je za Bijele debitirao 3. veljače na gostovanju u Osijeku te je od tada odigrao ukupno 16 utakmica za Hajduk. Pri tom zabio dva gola i asistirao osam puta. Vraća se u Fiorentinu gdje će pokušati zadobiti povjerenje novog trenera Raffaelea Palladina. Kleinheisler je jednom zabio i jednom asistirao u 14 utakmica, a kako u Panathinaikosu ne računaju na njega, vrlo je vjerojatno kako će ovog ljeta pronaći novi klub.

Hajduk je tako ostao bez velike zvijezde, ali dvije superzvijezde su pred vratima. Kako smo već pisali, Edin Džeko i Ivan Rakitić sve su dogovorili s 'bilima', ali sada moraju dogovoriti raskid ugovora s Fenerbahčeom i Al-Shababom. Dok se bh. napadač priključio pripremama svog kluba i već zabio gol u prvoj prijateljskoj utakmici, Rakitić je na odmoru i čini se kako je on trenutno bliže Poljudu!

Split: Ivan Rakiti? na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije

Tako barem tvrdi talijanski novinar Nicolo Schira koji je nešto iza ponoći objavio:

- Rakitić je sve bliže Hajduku - napisao je on i oduševio navijače splitskog kluba koji nestrpljivo iščekuju službenu objavu.

Ivan Rakitić, Ivan Perišić, Edin Džeko, Marko Livaja. Zvuči nestvarno, ali tako bi u novoj sezoni mogao izgledati sastav Hajduka. I same najave dovoljne su da raspale euforiju među navijačima koji će se morati naoružati s puno strpljenja. Pa dočekati video predstavljanja...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 81

VIDEO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Turci plasirali informaciju koliko Hajduk nudi Džeki. Bio bi apsolutni rekorder

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...
HRVATSKI URAGAN

Hrvatska - Slovenija 108-92: Rapsodija čudesnih Hrvata u lovu na Olimpijske igre...

Fantastična Hrvatska pobijedila je Sloveniju 108-92 i tako čudesnom predstavom otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre u Pireju. Šarić je došao do triple-doublea, a briljirao je Filipović s 21 košem. Utakmica je bila prekinuta pola sata zbog pokvarenog semafora