Brazilci zabili četiri Paragvaju, briljirao Vinicius. Savez kaznio Argentinu i Čile zbog kašnjenja | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

Brazilci zabili četiri Paragvaju, briljirao Vinicius. Savez kaznio Argentinu i Čile zbog kašnjenja

Brazilci zabili četiri Paragvaju, briljirao Vinicius. Savez kaznio Argentinu i Čile zbog kašnjenja
3

Nakon dva kola, Kolumbija je prva sa šest bodova, Brazil je drugi s četiri, a Kostarika ima jedan bod. Paragvaj je bez bodova

VIDEO

Paralelno s Eurom u Njemačkoj, momčadi iz Južne Amerike igraju ovogodišnju Copa Americu u Sjedinjenim Američkim Državama. Noćas je završeno drugo kolo po skupinama, a na terenima su bili i Brazilci i Kolumbijci.

'Carioce' su s rutinskih 4-1 savladali Paragvaj u Las Vegasu. Sve je praktički bilo riješeno već u prvom poluvremenu. Paqueta je promašio penal u 31. minuti, ali četiri minute kasnije iskupio se asistencijom za Viniciusa.

Soccer: Copa America-Paraguay vs Brazil

Vodstvo je podebljao Savio golom u 43. minuti, a za 3-0 povisio je dvostruki strijelac Vinicius u petoj minuti sudačke nadoknade. Nadu Paragvajcima je vratio Alderete, ali konačnih 4-1 postavio je, iz svog drugog penala, Paqueta u 65. minuti.

>> VIDEO: 1. GOL VINICIUSA OVDJE, DRUGI OVDJE

VIDEO Lautaro odveo Argentinu u četvrtfinale Cope golom u 88.
VIDEO Lautaro odveo Argentinu u četvrtfinale Cope golom u 88.

U drugoj utakmici skupine D, Kolumbijci su s 3-0 savladali Kostariku i time osigurali nokaut fazu natjecanja. Strijelci su bili Diaz, Sanchez i Cordoba. 

Nakon dva kola, Kolumbija je prva sa šest bodova, Brazil je drugi s četiri, a Kostarika ima jedan bod. Paragvaj je bez bodova. Brazilci ne trebaju strahovati za prolaz jer imaju bolju gol razliku od Kostarike (+3 spram -3).

Iako nisu igrali, nije bilo mirno niti u argentinskom taboru. Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) kaznila je argentinskog izbornika Lionela Scalonija i čileanskog izbornika Ricarda Garecu sa po jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi s klupe tijekom Copa Americe jer su njihove momčadi kasnile s povratkom na teren iz svlačionice uoči drugog poluvremena.

Copa America 2024 - Chile v Argentina

Argentina je sa zakašnjenjem stigla na početak drugog poluvremena utakmice protiv Kanade u 1. kolu skupine A što je jako razljutilo kanadskog izbornika Jessea Marscha koji je kazao kako bi branitelj naslova i svjetski prvak trebao biti kažnjen zbog tog postupka, a onda je istu stvar napravio i Čile tijekom utakmice 2. kola protiv Argentine prije tri dana.

Kako je Argentina s dvije pobjede u prva dva nastupa već osigurala plasman u četvrtfinale, izostanak Scalonija s klupe u dvoboju 3. kola protiv Perua i neće biti problematičan, Čile je u mnogo većem problemu jer Gareca neće smjeti voditi momčad u utakmici protiv Kanade u kojemu je Čileu potrebna pobjeda za prolazak u četvrtfinale. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Majstorović u Rijeku, prekrižili Yansanea. U Šibenik stigao bivši 'vatreni'
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Majstorović u Rijeku, prekrižili Yansanea. U Šibenik stigao bivši 'vatreni'

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga