Obavijesti

Sport

Komentari 2

Arapović: 'Bila sam bolesna, a sad sam prvakinja Europe'

Arapović: 'Bila sam bolesna, a sad sam prvakinja Europe'

Hana Arapović postala je europska mlađeseniorska prvakinja. Tamara Boroš bila je prva u Haagu 1995., ali u juniorskoj konkurenciju (U-19), a u istom uzrastu zlatna je bila Cornelia Vajda u Bratislavi 2000.

VIDEO

Pokušala sam biti što smirenija tijekom finala. Igrala sam do zadnjeg poena, kao da je riječ o početku meča. Uspjela sam tijekom cijelog susreta imati punu kontrolu. Na tri prethodna EP-a do 15 i do 19 godina izgubila sam u četvrtfinalu. Ovo mi je prva medalja i vrlo sam ponosna.

POGLEDAJTE VIDEO: Stolnoteniska reprezentacija

Pokretanje videa...

Stolni tenis reprezentacija 01:08

Nadmašila Boroš

Kaže to supertalentirana Hana Arapović (18), koja je na kontinentalnoj U-21 smotri osvojila zlato. U polufinalu je s 4-0 nadigrala Njemicu Miu Griesel, a potom je u finalu 4-1 pobijedila Njemicu Sophiju Klee. Inače, s Klee se susrela i u skupini, a tad je također slavila 4-1.

No najtežu prepreku svladala je u četvrtfinalu, kad je pobijedila Rumunjku Elenu Zahariju (4-2).

- Znamo se otkad smo bili djeca. Desetak godina igramo na turnirima i, svaki put kad smo se srele, bila je žestoka i tijesna borba. Znamo se u dušu. Prevagnula je trenutna inspiracija i jača glava - kaže presretna Hana, koja na klupskoj razini nastupa za Weil, koji se nalazi na tromeđi Njemačke, Švicarske i Francuske.

Imali smo prije europske juniorske prvakinje. Tamara Boroš bila je prva u Haagu 1995. godine, a Cornelia Vajda u Bratislavi 2000. godine. Hrvatska je već imala zlato na europskom prvenstvu do 21 godine (mlađi seniori). Tomislav Pucar osvojio je prvo mjesto u ruskom Sočiju 2017.

Hana Arapović nova je europska prvakinja u stolnom tenisu!
Hana Arapović nova je europska prvakinja u stolnom tenisu!
Stolni tenis, WTT - Zagreb 2022, 1/4 finale, Arapović/Jeger - Shan/Winter

'Bila sam teško bolesna'

Hana je uzora pronašla u ocu Darku, koji je bio uspješan igrač te se pokazao kao još bolji trener. Na stolnoteniskoj sceni uzdigao se kao trener STK Dr. Časl, s kojim je osvajao europska i domaća natjecanja. Sad je izbornik hrvatske ženske stolnoteniske reprezentacije.

Obitelj Arapović prije dvije godine bila je u šoku. Hani je ustanovljen tumor jajnika. Sreća u nesreći bila je da se radilo o dobroćudnom tumoru.

- To se dogodilo slučajno, na pregledu na koji sam došla zbog višemjesečnih bolova u leđima. Kondicijski trener Kristijan Blažević spojio me s liječnicom Matijom Žutelijom Fattorini. Ona je odmah posumnjala da nije riječ samo o leđima. Liječnica mi nije ništa htjela reći, iako je sumnjala - opisala je Hana pa pojasnila:

- Rendgen nije ništa pokazivao, ali me je dr. Žutelija Fattorini dodatno poslala na magnetsku rezonanciju. No zbog aparatića u zubima nisam mogla obaviti magnetsku, tako da sam završila na CT-u. Na kraju sam saznala da probleme radi prilično velik tumor.

Plakala je, bojala se da neće moći trenirati. Operirali su je četiri dana nakon dijagnoze i sve je prošlo OK. Nakon dva mjeseca vratila se u dvoranu, a sad, eto, i pokorila Europu. Bravo, Hana!

WTT Zagreb 2022, 1. kolo, žene pojedinačno, Feier Han - Hana Arapović
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO