Obavijesti

Sport

Komentari 2

Alcaraz pobijedio protiv Sinnera i izborio finale Roland Garrosa!

Alcaraz pobijedio protiv Sinnera i izborio finale Roland Garrosa!
4

Alcaraz je sa samo 21 godinom izborio finale Grand slama nakon US Opena (2022) i Wimbledona (2023), koje je i osvojio. U finalu Roland Garrosa igrat će protiv Ruuda ili Zvereva

VIDEO

Carlos Alcaraz (21, ATP 3.), u petak se po prvi put u karijeri probio do finala Roland Garrosa pobijedivši novog svjetskog broja 1, Talijana Jannika Sinnera (23) u sjajnom polufinalu sa 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 nakon četiri sata i devet minuta borbe na središnjem stadionu Philippe Chatrier.

Bio je to njihov deveti međusobni dvoboj u kojem je 21-godišnji Španjolac došao do pete pobjede te druge u ovoj godini. Alcaraz vodi i 2-1 u mečevima koje su odigrali na Grand Slam turnirima.

Poznate finalistice Roland Garrosa: Swiatek brani titulu
Poznate finalistice Roland Garrosa: Swiatek brani titulu

Sinner bolje ušao u meč

Sinner je bolje ušao u meč i s dva 'breaka' poveo 4-0 te lakoćom osvojio prvi set. Imao je 22-godišnji Talijan i prednost 2-0 na početku drugog seta, kad se Alcaraz konačno "probudio" i ušao u meč. Španjolac je nanizao pet gemova i iskoristio prvu set-loptu za izjednačenje.

Sjajni Pavić sa Salvadorcem do polufinala Roland Garrosa...
Sjajni Pavić sa Salvadorcem do polufinala Roland Garrosa...

Potom je red došao na Sinnera za povratak iz rezultatskog minusa. Alcaraz je napravio 'break' za 2-1, da bi Sinner osvojio sljedeća četiri gema za vodstvo 5-2. Lakoćom je tu prednost pretvorio u osvajanje treće dionice i došao na samo jedan set od svog prvog finala u Roland Garrosu.

French Open

Četvrti set je bio jedini bez preokreta. Sve do 4-4 su tenisači držali svoje servise, a onda je uslijedila odlučujuća Alcarazova serija. Osvojio je posljednja dva gema četvrtog seta i još tri na početku petog za vodstvo 3-0. Sinner je u nekoliko gemova prijetio, ali mu Španjolac nije dao priliku za povratak. U servisu za pobjedu Alcarazu su trebale tri meč-lopte da bi konačno dovršio preokret i pobjednički podigao ruke kad je natjerao suparnika na posljednju pogrešku u meču koji je s pravom nazvan "finalom prije finala".

Alcaraz čeka Zvereva ili Ruuda

Sinner će u ponedjeljak osvanuti na vrhu ATP ljestvice i postati prvi Talijan koji se našao na tronu, ali u tom slavlju neće šampanjac ispijati iz "Kupa mušketira".

Čudesna Ruskinja (17) izbacila s Roland Garrosa drugu tenisačicu svijeta: Andreeva do polufinala!
Čudesna Ruskinja (17) izbacila s Roland Garrosa drugu tenisačicu svijeta:  Andreeva do polufinala!

Za njega će se u nedjelju (15 sati) boriti Carlos Alcaraz i pobjednik drugog polufinalnog dvoboja između Nijemca Alexandera Zvereva i Norvežanina Casper Ruuda. Nijemac je četvrtu godinu zaredom došao do polufinala u Parizu, ali je jedino finala na Grand Slam turnirima odigrao 2020. u New Yorku i izgubio od Austrijanca Dominica Thiema, dok je Norvežanin posljednje dvije godine dolazio do finala pa gubio od dvojice najuspješnijih tenisača u povijesti, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne