Čudesna Ruskinja (17) izbacila s Roland Garrosa drugu tenisačicu svijeta: Andreeva do polufinala! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 11

Čudesna Ruskinja (17) izbacila s Roland Garrosa drugu tenisačicu svijeta: Andreeva do polufinala!

Čudesna Ruskinja (17) izbacila s Roland Garrosa drugu tenisačicu svijeta:  Andreeva do polufinala!
4

Velika je favoritkinja bila Bjeloruskinja, ali pokazala je mlada tenisačica zašto joj se predviđa blistava karijera. A s obzirom na Talijanku koja ju čeka u polufinalu, 'otvara' joj se put prema finalu

VIDEO

Mirra Andreeva, 17-godišnja ruska tenisačica, ostvarila je najveći uspjeh u karijeri plasmanom u polufinale Roland Garrosa, u četvrtfinalu je svladala drugu igračicu svijeta Arinu Sabalenku sa 6-7(5), 6-4, 6-4. Već je četvrtfinale bio rezultat karijere za Andreevu, 38. s WTA ljestvice, koja će se za finale boriti protiv Talijanke Jasmine Paolini koja je ranije u srijedu svladala Kazahstanku Jelenu Ribakinu sa 6-2, 4-6, 6-4. Sabalenka je porazom ostala bez osmog polufinala u nizu na Grand Slam turnirima.

French Open

Sabalenka je bolje otvorila četvrtfinalni meč te je povela 3-1, ali je Andrejeva uzvratila s četiri osvojena gema u nizu i vodstvom 5-3. Mlada ruska tenisačica ipak nije uspjela privesti kraju prvu dionicu, već se prvi set lomio u tie-breaku gdje je za nijansu bolja bila Sabalenka.

French Open

U drugom setu je nastavljena izjednačena borba u kojoj je Andreeva skoro po drugi put u meču prokockala prednost. Vodila je 4-2, ali je Sabalenka došla do servisa za 5-5. Ipak, mlada ruska igračica slomila je u tom trenutku suparnicu i izjednačila na 1-1 u setovima.

French Open

Početkom trećeg seta, nakon dva sata igre, Sabalenka je izgledala posve iscrpljeno i čekalo se samo hoće li mlada Andreeva imati mentalne snage za završnu egzekuciju. Sabalenka je unatoč slabijem kretanju prva došla do breaka i povela 3-2, ali nakon dva i pol sata igre ipak se radovala Andreeva koja je na kraju slavila sa 6-7(5), 6-4, 6-4. Polufinale su još izborile prva i treća nositeljica, Poljakinja Iga Swiatek i Amerikanka Coco Gauff.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...
OLMO IGRAČ UTAKMICE

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...

Iako je Španjolska pobijedila, ostat će sporna situacija iz 106. minute u kojoj je Cucurella rukom blokirao udarac Musiale. Sudac je ostao nijem i ostaje dojam da je Njemačka teško oštećena...