Ukoliko vam se jede nešto što ne pada teško na želudac, a želite svoje nepce iznenaditi nečim novim, isprobajte ovaj recept i oduševite se kombinacijom okusa
Špageti sa smokvama i orasima
Ovaj recept dovoljan je četiri osobe, a sama priprema trajat će oko 35 minuta. Ovo jelo idealno je za ljetne dane kada ne želite pojesti ništa 'teško'.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Na maslinovu ulju popržite malo češnjaka, dodajte nekoliko žlica bijeloga vina i sok od limuna. Zatim ubacite nekoliko listova svježeg špinata i nekoliko žlica ricotte. Kratko tostirajte orahe, skuhajte tjesteninu te ubacite u tavu sa špinatom i ricottom. Pirjajte nekoliko minuta, posolite, popaprite i po potrebi zalijte s još malo vina. Nakon nekoliko minuta lagano umiješajte smokve narezane na četvrtine.
Sastojci:
češnjak, bijelo vino, limun, špinat, ricotta, orasi, tjestenina (špageti ili tagliatele), smokve