Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Salata od mesnih okruglica i ljetnog povrća za vruće dane

Salata od mesnih okruglica i ljetnog povrća za vruće dane

Mljeveno meso pomiješajte s jajem, soli, paprom, limunovim sokom, lukom, češnjakom i začinima te dobro izmiješajte. Na kraju dodajte izmrvljeni feta sir. Ako nemate fetu, dodajte svježi sir...

Ovaj recept dovoljan je četvero ljudi, a sama priprema trajat će 35 minuta. Ovim osvježavajućim jelom oduševite svoje ukućane tijekom posebno vrućih dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Topla salata sa sardinama 02:10

Priprema:

Mljeveno meso pomiješajte s jajem, soli, paprom, limunovim sokom, lukom, češnjakom i začinima te dobro izmiješajte. Na kraju dodajte izmrvljeni feta sir. Ako nemate fetu, dodajte svježi sir. Rukama izradite male mesne okruglice. Ispecite ih na malo ulja na tavici. Tikvice narežite na deblje kolutove i ispecite na tavi na malo maslinova ulja. Začinite i posolite. Papriku nasjeckajte na kockice. U veću zdjelu stavite skuhanu heljdu, tikvice, cherry rajčice i začine. Posolite i sve promiješajte. Dodajte nasjeckani ili smrvljeni feta sir. Naposljetku začinite s maslinovim uljem, limunovim sokom i po potrebi 2 žlice jogurta ili kiselog vrhnja radi kremoznosti. Dodajte mesne okruglice i uživajte u ljetnom mediteranskom okusu!

Top recepti za roštilj: Pripremite mini burgere, mazalice, krilca...
Top recepti za roštilj: Pripremite mini burgere, mazalice, krilca...

Sastojci:

400 grama mljevenog mesa, jaje, žlica feta sira, 2 žlice svježeg sira, sol, papar, 2-3 žlice limunova soka, origano, bosiljak, peršin, timijan, korijander, pola glavice luka, 1-2 češnja češnjaka; za salatu: 2 manje tikvice, cherry rajčice, 4 deblje kriške feta sira, maslinovo ulje, masline, svježa paprika, nekoliko listića svježeg bosiljka, kuhana heljda, limunov sok, 2-3 žlice vrhnja ili jogurta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ukusni svinjski medaljoni u umaku velouté za svečani ručak
RECEPT DANA

Ukusni svinjski medaljoni u umaku velouté za svečani ručak

Za umak u posudi zagrijte temeljac na laganoj vatri, a u drugoj rastopite maslac, dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane zlatnosmeđa. Postupno dolijevajte temeljac miješajući cijelo vrijeme