Obavijesti

Sport

Komentari 13

Sin hrvatskog reprezentativca igrat će protiv Hrvatske: 'Nisu me zvali, bila je to laka odluka'

Sin hrvatskog reprezentativca igrat će protiv Hrvatske: 'Nisu me zvali, bila je to laka odluka'
2

Danas će za Njemačku nastupiti Marko Grgić, sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Danijela Grgića: "prije sam rekao da bih uvijek želio igrati za Njemačku. Ne govorim ni hrvatski jezik, odrastao sam u Njemačkoj i osjećam da ovdje pripadam"

VIDEO

Ne igramo dobro. Japanci nisu iskoristili sve naše slabosti, ali jesu Slovenci. Imamo dva boda iako smo mogli imati i samo jedan ili nijedan. A, realno, računali smo sva četiri nakon dvije utakmice.

Umjesto bodova, imamo puno problema. U obrani već tradicionalnih, najviše s nogama u sredini, u napadu bez Duvnjaka. Mislimo li ostati u realnoj šansi za četvrtfinale, Dagur Sigurdsson mora ih riješiti do srijede u 11 sati.

Već treći put ove godine igrat ćemo protiv Njemačke. Uz 23 obrane Dominika Kuzmanovića dobili smo ih na Europskom prvenstvu u siječnju, kada nije bilo važno ni jednima ni drugima, pa onda mjesec i pol kasnije u Hannoveru, drugi puta na njihovom terenu, kada su ulog bile Olimpijske igre. U Parizu su dobili Švedsku 30-27 pa se poigrali s Japancima (37-26), koji su se 40 minuta igrali s nama.

Pariz: XXXIII. Olimpijske igre Pariz 2024. Rukomet, Grupna faza natjecanja, grupa A, Slovenija - Hrvatska

- Zasad su najveće iznenađenje. Djeluju puno bolje nego u prošle dvije utakmice s nama, zaista super igraju - kaže Zvonimir Srna.

Alfred Gislason nije puno mijenjao taj tim, osim što mu je priključio Marka Grgića (20). Ime i prezime je hrvatsko, kao i korijeni jer je tata Goran bio hrvatski reprezentativac 26 puta. Grgić je igrao u Zagrebu krajem 90-ih, a veliki dio u Njemačkoj, gdje se i rodio mali Marko i progovorio njemački kao materinji jezik. Hrvatski, nažalost, nikako iako su Grgići jednu godinu živjeli u Zagrebu, dok se nisu vratili u Saarlouis gdje je tata Danijel igrao do 2014. i gdje je Marko napravio prve rukometne korake.

Francuska u mukama! Karabatić i društvo su zadnji bez pobjede
Francuska u mukama! Karabatić i društvo su zadnji bez pobjede
Sigurdsson: Trebalo je biti više sedmeraca za nas. Duvnjak: Ma, zasluženo smo izgubili
Sigurdsson: Trebalo je biti više sedmeraca za nas. Duvnjak: Ma, zasluženo smo izgubili

Danas je u bundesligašu Eisenachu u kojem je ove sezone zabio 100 golova i to nije promaklo Gislasonu da nakon 25 godina pozove igrača iz tog kluba u reprezentaciju. Prvi puta u svibnju za prijateljsku utakmicu protiv Švedske i toliko mu se dopao da ga je uvrstio i za Pariz za koji je bilo samo 14 mjesta. Rekao je Gislason da nijedan lijevi vanjski među Nijemcima nije odigrao bolju sezonu.

- Zaista ne vjerujem kako se sve brzo razvilo u nekoliko mjeseci. Ovo je ostvarenje sna, a tek kada bih postao olimpijski pobjednik - sanjari Grgić, koji može igrati i lijevog i srednjeg vanjskog, uz obranu na svim pozicijama.

Handball - Men's Preliminary Round Group A - Japan vs Germany

- Rukomet mi je u krvi. I otac i majka igrali su rukomet, no nisu me prisiljavali u ovaj sport. Moj polubrat Tom više je utjecao na mene jer mi je bio i trener godinama u mlađim kategorijama. Bolje se osjećam na lijevom vanjskom, no nisam poput drugih 20-godišnjaka, smiren sam, ne vode me toliko emocije.

 Je li bilo poziva iz Hrvatske?

- Ne sjećam se da su se raspitivali u Hrvatskoj za mene. I prije sam rekao da bih uvijek želio igrati za Njemačku. Ne govorim ni hrvatski jezik, odrastao sam u Njemačkoj i osjećam da ovdje pripadam. Bila je to jednostavna odluka.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!