Obavijesti

Show

Komentari 2

Velika Britanija dobila kovanicu s likom agenta Jamesa Bonda

Velika Britanija dobila kovanicu s likom agenta Jamesa Bonda
3

Nova serija kovanica 'nudi ljubiteljima tajnog agenta 007 priliku da kupe kovanice iz ograničene edicije ili da ulože u plemenite metale, zlato ili srebro', navodi u priopćenju Royal Mint

VIDEO

Royal Mont, državna britanska kovnica novca, u srijedu je predstavila seriju kovanica posvećenih kolekcionarima i ulagačima s likom slavnog britanskog špijuna Jamesa Bonda kojim obilježava 60 godina tog filmskog junaka koji je postao britanski brand. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Kraljevska kovnica slavi šest desetljeća Jamesa Bonda 05:46

Nova serija 'nudi ljubiteljima tajnog agenta 007 priliku da kupe kovanice iz ograničene edicije ili da ulože u plemenite metale, zlato ili srebro', navodi u priopćenju Royal Mint koji je predstavio sedam novih kovanica.  

Svaka od njih prikazuje poznatu scenu iz sage o tajnom agentu po desetljećima. Prva kovanica posvećena je 60-im godinama i prikazuje scenu u kojoj Bond, a tada ga je glumio Sean Connery, sjedi u žirokopteru Little Nellie, u filmu 'Samo dvaput se živi' (1967).

Logo '007' uz pištolj otisnut je na rubu kovanice u stilu 60-ih godina. Ostatak serije bit će predstavljen do kraja ove i u 2024. godini.

Bit će novi Bond? Oženjen je za 23 godine stariju ženu: Aaron je Sam upoznao kad je imao tek 18
Bit će novi Bond? Oženjen je za 23 godine stariju ženu: Aaron je Sam upoznao kad je imao tek 18

Najniža cijena je 14,50 funti (17 eura) za kovanicu od kupronikla (slitina bakra i nikla), a najviša 5.305 funti za kovanicu od 62 grama zlata.

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S BARBAROM NOLOM:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO