Obavijesti

Show

Sve tajne savršenog proljetnog roštilja za potpuni užitak

Sve tajne savršenog proljetnog roštilja za potpuni užitak
4

Najdraže godišnje doba za mnoge je proljeće! Zašto? Zato što, osim lijepog vremena i aktivnosti na otvorenome, možemo uživati u ultimativnoj proljetnoj aktivnosti – roštiljanju

Djelovanje sunca na raspoloženje, pogotovo nakon tmurnih i hladnih zimskih mjeseci dobro je poznato, a ako se tome pridoda i učinak koji na sve nas ima ukusna, sočna hrana u kombinaciji s dobrom kapljicom, nije teško razumjeti zašto u proljeće gotovo svi volimo vrijeme provoditi  na ovaj način.

Ako ste i sami odlučili iskoristiti prednosti sunčanih dana, slobodnog vikenda i dobrog društva kako biste se uputili u prirodu i uživali u mirisima i okusima roštilja  - evo nekoliko savjeta uz koje će vaš roštilj uvijek biti savršenog okusa! A ako se već smatrate majstorom od roštilja i ovladali ste svim trikovima i metodama, nije naodmet još jednom ponoviti!

Evo kako do savršeno nježnog, sočnog i slasnog roštilja:

Marinada je početak svakog dobrog roštilja jer će dodati okus vašem omiljenom mesu koje će postati ukusnije i sočnije. Postoji mnogo recepata za marinade, ali najvažnije je da svi uključuju tri glavna sastojka: kiselinu, masnoću i začine. Poigrajte se svojim omiljenim okusima, isprobajte nešto novo ili jednostavno ponovite dobar stari, višestruko testirani, obiteljski recept za marinadu – i uživajte u rezultatima!

• Meso izvadite iz hladnjaka  20 minuta prije pečenja da dosegne sobnu temperaturu. Ledeno meso se neće jednoliko ispeći.

• Ne ostavljajte meso na sobnoj temperaturi duže od sat vremena. To može potaknuti razvoj bakterija i meso neće biti više svježe. Ukoliko trebate otopiti meso, ostavite ga preko noći ili cijeli dan u hladnjaku.

Kako biste spriječili isušivanje i stvrdnjavanje, nemojte dodavati sol dok se meso ne ispeče, jer izvlači sočnost.

• Nemojte bušiti meso s vilicom ili zubcima. Na taj će se način iscijediti sokovi, a meso će biti suše i manje sočno. Radije koristite lopaticu ili štipaljke za okretanje hrane.

• Roštiljajte meso na indirektnoj vatri. Stavljanje mesa na hladniju podlogu roštilja omogućit će da se peče sporije, nježnije i jednoliko, a također osigurava da se korica ne prepeče.

• Provjerite je li meso pečeno s jednostavnim alatom: vašim prstom. Slabo pečen odrezak je mekan i spužvast, srednje pečen vraća natrag prst kada se pritisne, a jako pečen je čvrst.

• Nemojte prepeći meso. Radije manje ispecite odrezak nego da ga prepečete. Uvijek možete vratiti odrezak na roštilj ukoliko nije dovoljno pečen.

• Ostavite da odmori. Kada maknete odrezak s vatre pričekajte barem 5 minuta prije rezanja. Tako će se sokovi upiti natrag u meso.

• Uz sočan roštilj pripremite i salate po izboru i natočite čašu finog vina. Bijelo vino će izvrsno pasati uz piletinu, crno vino uz razna crvena mesa, a uz ćevape otvorite svoje najdraže pivo, zavalite se i uživajte.
• Meso nije jedina namirnica koja je izvrsna kada se pripremi na roštilju! Grillati možete i omiljeno povrće i poslužiti ga kao predjelo, prilog ili također glavno jelo, a jednako tako na roštilju možete pripremiti i desert, odnosno voće poput breskve, banane, ananasa ili jagoda!   

 

Naravno, nije dovoljno samo ovladati „tajnama zanata“, već je važno i na čemu roštiljate! Želite da li da vaš roštilj i pribor za roštiljanje slijede vaše kulinarsko umijeće, poklonite povjerenje Delimano asortimanu! Upravo njega, uz svaku kupovinu iznad 200 kuna u Plodinama, u razdoblju od 25.04. do 25.07.2016., možete kupiti po do 70% jeftinijoj cijeni!

Na popustu vas tako čekaju Delimano Astoria električni stolni roštilj, plinski roštilj PRO, električna peka, 3-dijelni set za roštilj, StoneForte tave, noževi i daska za rezanje te stakleni spremnici. Kompletnu ponudu provjerite ovdje http://www.delimano.hr/delimano-plodine/ i već danas potražite  u Plodinama svog Delimano saveznika  za savršeni proljetni roštilj!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.
VIDEO

Zlatni ćevap: Kaštelani su najbolji roštilj-majstori 2016.

Nakon šest tjedana putovanja Lijepom našom, "Zlatni ćevap" okupio je najbolje roštilj-majstore iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jaske i Harmice koji su donijeli okuse svojih zavičaja na zagrebački Jarun
Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela
JARUN 19.6.

Zlatni ćevap autobusom punim navijača otputovao u Kaštela

Pobjedom ekipe Gušti Zagore završeno je 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Usprkos kišnom vremenu na Jarunu je cijeli dan bilo veselo, a oblake je konačno rastjerala popularna grupa Vigor.
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
BUNDEK 18.6.

Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja

Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec