Miris vrhunskih roštilj-delicija širio se proteklog vikenda zagrebačkim jezerima u završnici 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec
Zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije u završnici natjecanja
Uz podršku brojnih navijača i uz taktove odlične svirke klape Kampanel i Mladena Kosa, ekipa „Kumovi i prijatelji“ Frane Krčana iz Harmice u subotu je na osnučanom Bundeku pripremilasavršene ćevapčiće,ražnjiće, vratinu, junetinu i pljeskavice te time postala posljednji sudionik finala 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec koje se sljedećeg dana održalo na Jarunu. Za sobom su ostavili „Hm“ Miljenka Miljevca iz Velike Gorice te domaćine „Los Chupacabros“ Tvrtka Kračuna, „U.B.O.C.“ Romana Šalindrije, „Tri mušketira“ Damira Folnegovića i „Vucine apostole“ Marija Gojevića, ekipe koje s pravom zaslužuju titulu najvećih roštiljoljubaca u državi te posebno priznanje budući da su svoj nastup na kvalifikacijama strpljivo čekali duže od mjesec dana. Naime, kiša je četiri puta odgađala njihov sraz, pa je subotnji susret na Bundeku izgledao zapravo kao prijateljsko druženje, a ne nadmetanje. Štoviše, nesuđeni finalisti „Tri mušketira“ predvođeni popularnim komičarima Blažom i Denisom, koji su se plasirali na drugo mjesto, obećali su da će doći i na samo finale te podržati „Kumove i prijatelje“ kao svoje favorite čime su na najljepši mogući način utjelovili duh Zlatnog ćevapa koji promiče zajedništvo, veselje i pozitivne vibracije.
Upravo to nekoliko je puta naglasio i voditelj Zoran Pribičević koji je na Bundek stigao u Dacia Dusteru, službenom vozilu roštiljade. On je hrabrio i sve okupljene koji su sudjelovali u nagradnim igrama OlimPIKijadi, vrsti triatlona, utrci s gajbama Jamnice, Dacia i Or’le kvizovima, Iskon tombuli te Kisko gastro-pogađalici u kojoj su se trebale prepoznati četiri vrste octa. Posebno zanimanje izazvale su nove igre u kojojima su posjetitelji gađanjem prečke gola loptom mogli osvojiti Karlovačko pivo, a slikanjem na foto zidu Zlatnog ćevapa Labudov poklon paket sredstava za čišćenje domaćinstva.
U kulinarskom showu „Roštilj-akademija“ chef Dario Lide na Delimano roštiljima prezentirao je pripremu PIK američkih burgera u Or’le lepinjama posluženim uz President mladi kajmak i Zvijezda ajvar. Osim burgera, pripremali su se i kotleti marinirani u Karlovačkom pivu, koje, osim što oplemenjuje okus hrane, može imati povoljan učinak na zdravlje budući da sastojci piva štite od štetnih spojeva koji nastaju tijekom pečenja mesa na roštilju. Nakon degustacije svi zainteresirani mogli su ponijeti kući roštilj-kuharicu 24sata kako bi se i sami okušali u ulozi roštilj-majstora. Svježe pripremljene PIK „Volim roštilj“ delicije servirale su se cijeloga dana uz raznovrsne priloge poput svježih salata s Kiskom, Kotanyi umaka i Fridrih šampinjona te osvježenja iz Karlovačkog, Jamnice i Vina Belja po promotivnim cijenama.
U 17 sati završilo je serviranje ćevapčića, ražnjića, junetine, kobasica i vratine gastro sudu u sastavu Dario Lide (predsjednik), Marko Lučić (Pik Vrbovec) i Tea Habazin (Kotanyi), a prije samog proglašenja pobjednika natjecatelji su morali zadiviti žiri čišćenjem roštilja Permetalom.
Već sljedećeg dana, najbolja roštilj-zabava u Europi nastavila se na Jarunu gdje je održano finale 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz napeti sraz najboljih ovogodišnjih roštilj-majstora Hrvatske koji su usprkos kišnom vremenu stigli iz Valpova, Kaštela, Umaga, Poreča, Jastrebarskog i Harmice, a odličnoj zabavi kumovala je popularna grupa Vigor koja je rastjerala oblake s Jaruna i priredila dostojanstven završetak jubilarnog Zlatnog ćevapa.
Više infromacija o finalnom natjecanju za Zlatni ćevap i najboljim roštilj-majstorima Hrvatske potražite u specijalnoj rubrici Zlatni ćevap.