Obavijesti

Show

Komentari 0

Španjolska zvijezda Buika najavila koncert u Lisinskom

Španjolska zvijezda Buika najavila koncert u Lisinskom
2

Primila je brojne nagrade i priznanja, a nominirana je bila za Latin Grammy i Grammy za najbolji tradicionalni tropski album

VIDEO

Izvanredna španjolska pjevačica Buika, čiji hipnotički glas prelazi granice i žanrove, ​​11. studenoga dolazi u Lisinski! 

Rođena kao María Concepción Balboa Buika 11. svibnja 1972. u Palma de Mallorci, od roditelja iz Ekvatorijalne Gvineje, iza sebe ima glazbeno putovanje koje je jednako raznoliko i bogato kao i njezino naslijeđe. Buikina glazbena vještina obuhvaća eklektičan spoj stilova, od jazza i flamenka do popa, soula i afričkih ritmova. Rano eksperimentiranje s glazbom započela je kao perkusionistica i basistica, ali su upravo njezini očaravajući vokali konačno zauzeli središnje mjesto, gurajući je prema vrhuncu.

U rasprodanoj Areni, Bajaga je 'prašio' tri sata s Instruktorima
U rasprodanoj Areni, Bajaga je 'prašio' tri sata s Instruktorima

Unatoč početnom otporu zbog društvenih normi, Buika je ustrajala stekavši priznanje na živahnoj noćnoj sceni Madrida krajem 1990-ih, gdje je publiku očaravala svojim interpretacijama tradicionalnih napjeva.Njezina diskografija odražava duboku naraciju punu emocija i kulturnih fuzija. Od njezina debija "Mestizuo" 2000. do kritički hvaljenog "Vivir Sin Miedo" 2015., Buikina glazbena evolucija svjedoči o raznolikosti umjetničkog izričaja.

Buika nije ograničena samo na glazbu, ona je i pjesnikinja, skladateljica i glazbena producentica. Njezina multidimenzionalna kreativnost proteže se izvan studija, što potvrđuju njezina literarna djela i nadolazeći projekti, uključujući roman, operu i filmsku adaptaciju njezine poezije.

Primila je brojne nagrade i priznanja, a nominirana je bila za Latin Grammy i Grammy za najbolji tradicionalni tropski album. Buikin utjecaj na globalnu glazbenu scenu neosporan je. Njen glas prelazi jezične barijere, direktno progovarajući duši i ostavljajući neizbrisiv trag na svima koji slušaju. 

Lepa Brena na svoj je rođendan objavila: 'Svečano otvaramo i peti koncert u Areni Zagreb!'
Lepa Brena na svoj je rođendan objavila: 'Svečano otvaramo i peti koncert u Areni Zagreb!'

Ulaznice su dostupne na blagajni Lisinski, te putem sustava Eventim i Ulaznice.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Umro prvi pjevač Iron Maidena
Paul Di’Anno

Umro prvi pjevač Iron Maidena

Paul je preminuo u svom domu u Salisburyju u 67. godini života. Di'Anno je posljednji put nastupio u Zagrebu u listopadu prošle godine