Obavijesti

Show

Komentari 7

U rasprodanoj Areni, Bajaga je 'prašio' tri sata s Instruktorima

U rasprodanoj Areni, Bajaga je 'prašio' tri sata s Instruktorima
3

Vrhunac večeri bio je izvedba hitova "Tišina", "Zažmuri", " Plavi safir", "Kad hodaš", "Sa druge strane jastuka", te "Vesela pesma" i " Moji drugovi" koje su podigle cijelu dvoranu na noge

VIDEO

"Samo nam je ljubav potrebna" naziv je turneje kojom Bajaga i Instruktori obilježavaju 40 godina karijere. Nakon subotnjeg nastupa u zagrebačkoj Areni, mogli bismo reći "samo su nam takvi koncerti potrebni". Tri sata je Momčilo Bajagić Bajaga "prašio" sa svojim bendom i to odradio sjajno.

FOTO Bajaga nastupio u Areni Zagreb: Pogledajte atmosferu!
FOTO Bajaga nastupio u Areni Zagreb: Pogledajte atmosferu!

Već od prvih taktova publika je s bendom pjevala uglas potvrđujući da Bajagina glazba ima posebno mjesto u srcima svih generacija. Bend je izveo širok raspon pjesama iz cijelog opusa, od ranih klasika do novijih hitova.

"Imat ćemo nešto proširenu set listu, koncert će potrajati jer ćemo svirati i neke pjesme koje ne izvodimo prečesto", rekao je glazbenik u najavi zagrebačkog koncerta.

Vrhunac večeri bio je izvedba hitova "Tišina", "Zažmuri", " Plavi safir", "Kad hodaš", "Sa druge strane jastuka", te "Vesela pesma" i " Moji drugovi" koje su podigle cijelu dvoranu na noge. Bajaga je autor više od 170 pjesama pisanih za bend, ali i za druge izvođače, koje će uskoro biti objavljene u knjizi poezije.

Bajaga: 'Nisam sanjao da ću 40 godina biti na glazbenoj sceni'
Bajaga: 'Nisam sanjao da ću 40 godina biti na glazbenoj sceni'

Povodom četiri desetljeća stvaranja krenuli su na turneju "Samo nam je ljubav potrebna" kojom će obići 40 većih gradova diljem regije.

- Ne znam je li netko o tome sanjao, ali ja sigurno nisam. Planirao sam napraviti nekoliko albuma, da vidim koliko to može trajati, i eto, potrajalo je 40 godina - rekao je Bajaga gostujući na HRT-u dan uoči koncerta.

Bajaga je turneju kojom obilježava četiri desetljeća karijere započeo upravo u Zagrebu, intimnim koncertom u Tvornici kulture, replicirajući legendarni nastup iz Kulušića iz 1984. godine. Taj je koncert bio odskočna daska za njegovu karijeru nakon odlaska iz Riblje čorbe.

- Prvi koncert bio je 12. travnja 1984. u Kulušiću. Prvo smo zakazali koncert u Beogradu, ali Dražen Vrdoljak nam je ponudio da prvo nastupimo u Kulušiću. Tako je počelo - rekao je Bajaga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO