Obavijesti

Show

Komentari 0

Međunarodna premijera: Film 'Šalša' prikazan u Varšavi

Međunarodna premijera: Film 'Šalša' prikazan u Varšavi
5

Film redatelja Dražena Žarkovića te producenata Damira Terešaka, Ane Grbac i Nikoline Vučetić Zečević, prikazan je u programu Wolny duch (Slobodni duh)

VIDEO

Međunarodna premijera filma „Šalša“ održana je na jubilarnom 40. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi. Komedija s elementima horora privukla je pažnju poljske publike, koja je pljeskom pozdravila redatelja Dražena Žarkovića, glavnu glumicu Ivanu Gulin, VFX artista Krstu Jarama te DIT i grafičkog dizajnera Domagoja Doku.

Film redatelja Dražena Žarkovića te producenata Damira Terešaka, Ane Grbac i Nikoline Vučetić Zečević, prikazan je u programu Wolny duch (Slobodni duh), koji predstavlja „inovativne i buntovne dugometražne igrane i dokumentarne filmove iz cijelog svijeta“. Utemeljen 1985., Međunarodni filmski festival u Varšavi od 2009. nalazi se u elitnoj skupini „A liste“ filmskih festivala, a u glavnom gradu Poljske održava se od 11. do 20. listopada

FOTO Iako su bila djeca, njihove uloge plašile su i najhrabrije! Evo kako oni izgledaju danas...
FOTO Iako su bila djeca, njihove uloge plašile su i najhrabrije! Evo kako oni izgledaju danas...

„Bio sam radoznao vidjeti hoće li poljska publike razumjeti i zavoljeti dalmatinske zombije, no po njihovoj reakciji - strahu doista nije bilo mjesta. Smijeh tijekom projekcije i aplauz nakon nje pokazali su da potpuno razumiju film“, kazao je redatelj Dražen Žarković, koji je poslije projekcije odgovara na pitanja gledatelja. Uz jučerašnju projekciju, „Šalša“ će u Varšavi biti prikazana još tri puta.

U središtu zombi komedije „Šalša“ je Vatroslav (Momčilo Otašević), vječiti student koji u Zagrebu ostane bez posla i smještaja te prihvati ponudu da dođe na izolirani dalmatinski otok Mala Glava pomoći u berbi rajčica. Tamo upoznaje stomatologinju Irenu (Ivana Gulin) i simpatičan „domaći svit“, no nakon „fešte od poma“ brzo postane svjestan da Mala Glava skriva mračnu tajnu zbog koje je najbolje – bježati.

Uz Momčila Otaševića i Ivanu Gulin, u filmu glume i Snježana Sinovčić Šiškov, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Slavko Sobin, Damir Markovina, Ecija Ojdanić, Donat Zeko i drugi.

Redatelj je Dražen Žarković, a koscenaristi Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović. Direktor fotografije je Saša Petković, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, montažer Saša Karakaš Šikanić, dizajner zvuka Ognjen Popić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović.

Film 'Svemu dođe kraj' odlikuje se Grlićevom estetikom, bila bi šteta da mu je redateljski kraj
Film 'Svemu dođe kraj' odlikuje se Grlićevom estetikom, bila bi šteta da mu je redateljski kraj

Producenti zombi komedije „Šalša“ su Damir Terešak i Ana Grbac iz Maxima film te Nikolina Vučetić Zečević. Film je nastao u koprodukciji s producentskim kućama Biberche productions (Srbija), Far Film Production (Crna Gora), Bitter Frame Production (Crna Gora), Iskra Film (Srbija), PALCHICA Productions (Bosna i Hercegovina) i Nomad film (Bosna i Hercegovina). Proizvodnju filma koji je sniman na brojnim lokacijama na otoku Šolti i manjim dijelom u Zagrebu, podržao je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Koji neugodnjak! Salma Hayek pokušala zagrliti Nicole Kidman, a onda ju je ona odgurnula...
TENZIJE NA PARIŠKOM TJEDNU MODE

Koji neugodnjak! Salma Hayek pokušala zagrliti Nicole Kidman, a onda ju je ona odgurnula...

Nicole i Salma su na crvenom tepihu pozirale s pjevačicom Katy Perry (39), a sve tri bile su zagrljene. Potom je Salma htjela da naprave drugačiju pozu, što je Kidman odbila