Obavijesti

Show

Komentari 0

Maja o kuhanju, kandidatima i obitelji: 'Djetinjstvo mi obilježio vrt, povrće i motanje po kuhinji'

Maja o kuhanju, kandidatima i obitelji: 'Djetinjstvo mi obilježio vrt, povrće i motanje po kuhinji'
13

Najviše voli spremati, kaže nam, jela koja izazivaju oduševljenje i radost kod njene obitelji i prijatelja. U showu u kući je vladala pozitiva, a taman kada je kandidatima zapamtila imena, ispala je

VIDEO

Ne mogu reći da si išta zamjeram; komentirati kako bih nešto drukčije rekla ili napravila je sada besmisleno; bitno je iz svega izvući pouku. Svi smo se našli u novom okruženju, u situacijama koje nismo mogli ni zamisliti i to pred kamerama -  nema zamjeranja ni sebi ni drugima, rekla nam je Maja Medved koja je napustila MasterChef. Maja nam sada priča o kuhanju, showu i obitelji.

Novi stres test čeka kandidate u 'MasterChef' kuhinji: 'Osjećam se kao da me pregazio kamion'
Novi stres test čeka kandidate u 'MasterChef' kuhinji: 'Osjećam se kao da me pregazio kamion'

Maja se našla u stres testu. Dok su svi odlučili koristiti priliku da imaju pomagače s galerije, Maja je tu mogućnost odbila. U konačnici su je dobro neočišćene srdele koštale ispadanja. Tada je bila šokirana, a sada kada su joj se dojmovi slegli otkriva nam kako se osjeća.

- Hajdemo to okrenuti na šalu pa reći: 'Tko izgubi dobitak, dobije gubitak' - rekla nam je kroz osmijeh pa dodala da joj je žao što nije imala priliku iskusiti kako je biti vođa tima:

- Sistematičnost, podjela zadataka i timski rad glavne su karakteristike mog dosadašnjeg radnog iskustva; kuhanje za velik broj ljudi mi nije nepoznanica pa me zanima bih li uspjela dovesti svoj tim do pobjede.

U MasterChef su je prijavile prijateljice i to u zadnji čas, a atmosfera u kući, kaže nam, bila je od početka pozitivna.

- Upoznavali smo se, razgovarali o hrani, kuhali zajedno, trenirali. Nije bilo klanova niti ikakvih podjela pa vjerujem da su oni koji su ostali duže sigurno razvili lijepa prijateljstva. Taman kada sam upamtila kako se tko zove, napustila sam show - otkrila nam je maja.

Ipak, favorite ima, a govori nam da su za nju to Dominik i Petar Tucman.

- Uh, teško pitanje! Netko kome ide sjajno u početku možda za dva do tri tjedna ostane bez goriva, a netko tko je stalno bio u sjeni može zablistati u pravom trenutku i postati favorit. Zapravo ću i ja sada, zajedno s vama, otkrivati tko kako kuha; ali onako na prvu, Dominik i Petar Tucman su moji favoriti - rekla nam je Medved.

Ljubav prema kuhanju naslijedila je od roditelja kojima je kuhanje uvijek predstavljalo radost, a ne tlaku.

- Moja najdraža sjećanja iz djetinjstva uključuju odlazak u vrt, hodanje između gredica, branje povrća te pomaganje s kuhanjem. Uvijek sam se motala po kuhinjama - ispričala nam je Maja.

Najviše voli spremati, kaže nam, jela koja izazivaju oduševljenje i radost kod njene obitelji i prijatelja.

- Trudim se da budu što zdravija i maštovitija, ali i što jednostavnija u pripremi. Često kombiniram slatke i slane okuse pa takve kombinacije objavljujem na svom blogu - govori nam, a priča nam i kako je food blog zaživio:

- Ima nešto u tom preispitivanju nakon navršene 40. godine. Tako sam se i ja zapitala što bih voljela raditi iz čiste ljubavi, a ne zbog novaca. Kako cijeli život primam pohvale za kuhanje, aranžiranje, izražavanje odlučila sam sve to ujediniti na blogu 'beautyliciouslife'. Većinom objavljujem recepte za jela koja se spremaju brzo, a izgledom i okusom oduševljavaju i djecu i odrasle.

Kuhat će nastaviti, ali obitelj joj je uvijek na prvom mjestu.

- Nastaviti kuhati s ljubavlju i otkrivati jednostavne načine kojima ćemo obogatiti svakodnevna jela. Možda ću zvučati neambiciozno, ali ne želim izgubiti iz vida zahvalnost za ono najbitnije: muža, djecu, obitelj, prijatelje... Lijepe trenutke i sve one male stvari koje uljepšavaju svačiji život - zaključila je Maja za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

'Odrastao sam bez oca, bili smo siromašni i imali tek poljski wc, a mama kuhala kriminalno loše'
ISPOVIJEST ŽELJKA IZ MASTERCHEFA

'Odrastao sam bez oca, bili smo siromašni i imali tek poljski wc, a mama kuhala kriminalno loše'

Chefovi Stjepan Vukadin, Mario Mihelj i Goran Kočiš presudit će tko će od natjecatelja koji su pristupili audiciji proći u novi krug natjecanja.