Obavijesti

Show

Komentari 1

Ivica Kostelić nakon nastupa u Austriji: 'Izmotavao sam se, a onda sam odlučio uzeti gitaru'

Ivica Kostelić nakon nastupa u Austriji: 'Izmotavao sam se, a onda sam odlučio uzeti gitaru'
5

Kitzbühelom se u srijedu orio rock. Naš proslavljeni skijaš, Ivica Kostelić, okupio je bend nakon godinu dana pauze i rasplesao goste skijaškog događaja u Austriji

VIDEO

Iako se prije sedam godina oprostio od svoje najveće strasti, skijanja, gitaru još ne planira ispustiti iz ruku. Naš najbolji skijaš svih vremena, Ivica Kostelić (44), u srijedu je nakon godinu dana pauze, nastupio sa svojim skijaškim bendom Masters of Disaster u jednom austrijskom hotelu u Kitzbühelu.

Ivica Kostelić ponovno zasvirao sa svojim bendom nakon dulje pauze: 'Zapalili smo publiku!'
Ivica Kostelić ponovno zasvirao sa svojim bendom nakon dulje pauze: 'Zapalili smo publiku!'

- Ovo je bio treći put da smo nastupili na eventu 'Kitz Legends Night', koji okuplja ljude iz skijaške industrije i održava se uoči Hahnenkamm vikenda. To je dosta ambiciozan događaj koji okuplja skijaške legende - rekao nam je Kostelić i dodaje da je vrhunac događaja dodjela Inspiration Awardsa, koje uručuju ljudima čiji su utjecaj i inspiracija pridonijeli skijaškoj industriji.

Zasvirali velike rock hitove

Kostelić je s bendom Masters of Disaster prvi put svirao na finalu Svjetskog skijaškoga kupa u Lenzerheideu 2013. godine.

- Ne sviramo baš često, ali sviramo ponekad svjetske kupove, svjetska prvenstva. I ovako, kad se dogodi skijaški događaj ili neki skijaš nešto organizira - govori nam Kostelić.

Kostelić snimio film o jedrenju preko oceana: 'Podrška obitelji? Supruga bi radije da sam doma'
Kostelić snimio film o jedrenju preko oceana: 'Podrška obitelji? Supruga bi radije da sam doma'

Sudeći prema snimkama koje su kružile društvenim mrežama, publika se dobro zabavila uz njihove izvedbe svjetski poznatih hitova.

- Mi smo skijaški bend i uglavnom sviramo rock. Od 'Proud Mary' do Rolling Stonesa, Beatlesa, AC/DC-a, pa čak i Rage Against the Machine. Nekakvih 20-30 rock stvari...

Komentari pratitelja su pozitivni, a pišu da im je "drago vidjeti bend ponovno na okupu". Iako stvaraju dobru atmosferu, Ivica s Masters of Disaster ipak neće imati tipične gaže.

- Nismo profesionalni glazbenici, odazivamo se samo na ono gdje nam se čini da ćemo se dobro zabaviti - iskreno kaže Kostelić.

Zahvalan je djedu

Prisjetio se trenutka u kojem je prvi put uzeo gitaru u ruke, koja je bila dar pokojnog djeda.

- Djed Leon, kojeg sam jako volio, darovao mi je prvu gitaru kad sam imao 13 godina i ja sam je izbjegavao svirati. Nije mi bilo privlačno, pa sam se izmotavao da mi nije zgodno nositi je na skijanje. Ali na dan kad je umro odlučio sam uzeti gitaru i naučiti svirati. To je njegova ostavština i to mi je bila jedna od najboljih odluka u životu - rekao nam je naš umirovljeni skijaš.

Ivica Kostelić: Bio sam dva puta u lavini i uspio sam se iskopati

Osim što zasvira i zapjeva, nekoć je pisao pjesme, ali kaže da više nema takvih želja.

- Suautor sam pjesme 'Brzi vlak', ali inače ne pišem pjesme. Nisam neki tip koji bi pisao pjesme - zaključio je Kostelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO