Obavijesti

Show

Komentari 21

Bono Vox se vratio u Hrvatsku: Uživao u kozicama i tartufima

Bono Vox se vratio u Hrvatsku: Uživao u kozicama i tartufima
6

Pjevač U2 se već prije oduševio Zirojevićevim mediteranskim delicijama. Obećao je vratiti se i opet je stigao, kaže kuhar. Ovaj put želio je, osim specijaliteta, kušati autohtona hvarska vina

VIDEO

Bono Vox ponovo je u četvrtak svratio na Palmižanu, otočić kod Hvara kojeg je već posjetio prije dvije godine kad se čitav U2 motao po jadranskoj obali. Kao i prošli put došao je se nauživati specijaliteta chefa Hrvoja Zirojevića u restoranu Laganini.

Pjevač U2 se već prije oduševio Zirojevićevim mediteranskim delicijama, što je tada bio podijelio i na Facebook stranicama benda, a to i ne čudi budući da je splitski kuhar jedan od najvećih i najoriginalnijih majstora morske kuhinje koji je osmislio stotine novih jela i kombinacija od tradicionalnih dalmatinskih namirnica.

I ovaj put Bono je stigao s većom grupom mlađih prijatelja, te potražio Zirojevića kako bi se pozdravili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Obećao je se vratiti i opet je stigao. Malo smo popričali kao i prošli put, a opet se dobro namučio kako bi izgovorio moje ime Hrvoje. Ovaj put želio je, osim specijaliteta, kušati autohtona hvarska vina. Ponudili smo birana vrhunska Plenkovićeva crna vina s kojima je bio jako zadovoljan. Zaželio je nešto slično što je jeo i prošli put, pa smo im poslužili dva bogata slijeda- kaže Hrvoje.

Bili su tu tatar od tune, sirove kamenice, carpaccio od dimljene sabljarke, carpaccio od tune s pečenom guščjom jetrom.

- Spremio sam im i domaće makarune s vrganjima, kozicama i tartufima, dimljeni rižot s karameliziranim sladoledom od paškog sira - kaže kuhar.

- Zatražio je i škampe, pa smo mu napravili viške na buzaru koje su nedavno stigle iz mora, kao i lipog šampjera (kovača) na žaru, a bili su tu i gratinirani cannelloni s hobotnicom i pancetom. Iako sam fan U2-a, volim i Bonov pacifizam i čast mi je bilo kuhati ponovo za njega, on je dobio isti tretman kao i svaki drugi gost koji svrati kod nas – rekao je Zirojević.

Bono se zadržao s društvom oko dva sata na ručku u Laganiniju, te je krenuo dalje.

Zirojević je kuhao i ranije za brojne svjetski poznate kao što su supružnici Beyonce i Jay Z, nogometna legenda Andriya Shevchenko, prinčevi Jordana i Saudijske Arabije.

Dodajmo da je proljetos u Japanu na poziv njihova veleposlanstva predstavljao i spremao hrvatsku kuhinju po velikim tamošnjim gradovima, a lani s Rudolfom Štefanom (restoran Pelegrin, Šibenik) bio je ambasador dalmatinske kuhinje među 30 odabranih svjetskih kuhara na mediteranskoj gala večeri u Rockefeller centru u New Yorku.

VIDI OVO: Najemotivnije obiteljske slike naših nogometaša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu