Obavijesti

News

Komentari 6

SAD uveo sankcije turskim kompanijama zbog Rusije

SAD uveo sankcije turskim kompanijama zbog Rusije

State Department uvrstio je na popis Denkar Ship Construction, zbog popravljanja brodova, koji su označeni kao plovila kompanije povezane s ruskim ministarstvom obrane

VIDEO

Kabinet američkog predsjednika Joea Bidena uveo je sankcije skupini turskih kompanija zbog poslova s Rusijom, u sklopu šireg paketa mjera koji obuhvaća i ruski Avtovaz i dvije kompanije sa sjedištem u Finskoj.

Sankcije ciljaju brodarske i trgovačke kompanije, optužene da su pomagale u popravljanju sankcioniranih plovila povezanih s ruskim ministarstvom obrane i za pomoć pri prijenosu "robe s dvojnom namjenom", prema priopćenju, objavljenom u četvrtak.

Ukrajina: Žestoke borbe na istoku, nanijeli velike gubitke ruskim snagama na jugu
Ukrajina: Žestoke borbe na istoku, nanijeli velike gubitke ruskim snagama na jugu

Sankcionirani su Margiana Insaat Dis Ticaret, zbog stotina pošiljki kažnjenim ruskim kompanijama koje su sastavni dio lanca opskrbe u proizvodnji vojnih dronova, i Demirci Bilisim Ticaret Sanayi, zbog isporuka senzora i mjernih alata u Rusiju.

Reuters nije mogao odmah kontaktirati tvrtke radi komentara.

State Department uvrstio je na popis Denkar Ship Construction, zbog popravljanja brodova, koji su označeni kao plovila kompanije povezane s ruskim ministarstvom obrane.

Iz Denkara također nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom.

Zelenski pozdravio uništenje ruskog protuzračnog sustava
Zelenski pozdravio uništenje ruskog protuzračnog sustava

Kaznene mjere uvedene su i agenciji za brodogradnju sa sjedištem u Turskoj ID Ship Agency i njezinom vlasniku, te CTL Limitedu, koji po State Departmentu posreduje i isporučuje elektroničke komponente američkog i europskog podrijetla ruskim kompanijama.

Tvrtke i Dogruyol nisu odmah komentirali kazne.

Ukrajinci: Kadirov je u komi, Rusi: Kim i Putin nisu potpisali nikakve međusobne dogovore
Ukrajinci: Kadirov je  u komi, Rusi: Kim i Putin nisu potpisali nikakve međusobne dogovore

Širi paket cilja i rusku industrijsku bazu, uključujući proizvođača automobila Avtovaz, te pomorski sektor i dobavljače tehnologije, kao i pogone za proizvodnju i popravak ruskih oružanih sustava.

Na popisu su i dvije logističke tvrtke sa sjedištem u Finskoj, Siberica Oy i Luminor Oy, zbog isporuka strane elektronike krajnjim korisnicima u Rusiji, pokazuje priopćenje ministarstva financija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Rusi tvrde da su preuzeli kontrolu nad selom nedaleko ključnog grada Kurakove
BEZ SLUŽBENE POTVRDE

Rusi tvrde da su preuzeli kontrolu nad selom nedaleko ključnog grada Kurakove

Sektor Kurakove, zapadno od regionalnog središta Donjecka pod ruskom kontrolom, jedna je od žarišnih točaka stalnog napredovanja Rusije kroz regiju

'U RATU SU SVI GUBITNICI'

Trump: Zelenski nikada nije trebao dopustiti da rat počne

Zbog milijardi dolara američke vojne pomoći Ukrajini od početka rata 2022., bivši republikanski predsjednik redovito je u kampanji kritizirao Zelenskija, iznova ga nazivajući "najvećim trgovcem na svijetu"
Zelenski: Oko 10.000 sjevernokorejskih vojnika se već bore na strani Rusije...
POPUNJAVA MANJAK VOJSKE?

Zelenski: Oko 10.000 sjevernokorejskih vojnika se već bore na strani Rusije...

Rekao je da se ruski predsjednik Vladimir Putin pribojava javnosti u zemlji, koja ne podržava mobilizaciju mladih Rusa te da stoga želi popuniti svoje snage strancima