Čokoladni mousse lagano je napraviti od nule, a ovaj je recept puno zdraviji, a jednako ukusan. Umjesto šećera i vrhnja koristite alternativu, a radi se o dva neobična sastojka
Recept za najbolji čokoladni mousse koji ćete ikad probati
Žudnja za čokoladom često je propast planova zdrave prehrane i dijeta. Autorica bestselera i nutricionistica, Emily English, @emthenutritionist, tvrdi da ovaj zdraviji recept za čokoladni mousse pruža okus klasičnog deserta punog šećera, a bez kaloričnih sastojaka.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Tajna ovog ukusnog deserta je korištenje tofua umjesto vrhnja i javorovog sirupa umjesto šećera.
Netipičan recept s japanskim namirnicama, miso pastom i tofuom, stvara svilenkastu, gustu teksturu koja se dobro stvrdnjava u hladnjaku.
Recept za zdravi čokoladni mousse
Sastojci:
- Jedno pakiranje/300 g organskog japanskog tofua
- Pola žličice organske bijele miso paste
- 90 g tamne čokolade
- Dvije do tri žlice javorovog sirupa
- Bilo koje svježe voće
- Listovi svježe metvice
Priprema:
Blender je neophodan i čini cijeli proces nevjerojatno brzim. Počnite tako što ćete otopiti čokoladu u posudi postavljenoj iznad posude s kipućom vodom, ne dopuštajući da zagori. Zatim izlomite tofu i dodajte ga u blender pa ulijte malo ohlađenu otopljenu čokoladu.
Miksajte sastojke dok ne postanu glatki, a zatim izlijte sadržaj blendera u zdjelu (ili pojedinačne ramekine) da ih stavite u hladnjak na jedan sat, piše Express.