Ove slane palačinke bogate su proteinima, a mogu se ukrasiti umakom od rajčice ili humusom, vrlo zdravim namazom od slanutka te su idealne za brzi obrak u kojemu želite nešto malo drugačije
Super recept za vegetarijanske palačinke s tofuom i rajčicom
Prva pomisao na palačinke uglavnom donosi ideju o visokokaloričnom obroku, no ovoga puta donosimo nešto drugačije. Tofu je pun proteina te je odlična ideja za jedan od važnih dnevnih obroka.
Za palačinke vam treba 200 grama tofua, 250 grama brašna od slanutka, jedna žličica praška za pecivo, 1 žličica morske soli, šalica mlijeka i malo maslinovog ulja. Za tijesto zamijesite sve te sastojke osim ulja, trebate dobiti glatku smjesu. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje te pripremite male palačinke.
POGLEDAJTE VIDEO: Deserti kao umjetnost
Pokretanje videa...
Za umak idealno paše onaj na bazi rajčice. Zagrijte drugu tavu na jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Ubacite rajčicu, neka se lagano peče par minuta dok ljuska ne pukne. Kad krene puštati sok, pospite malo šećera, aceto balsamica i čili, ako ga volite. Neka se rajčice još malo omekšaju u tavi, no maknite ih prije nego se skroz raspadnu.
Poslužite male veganske palačinke s umakom od rajčice, a dobro će pristajati i feta sir ili namaz od slanutka, predlaže Mind Body Green.