![Recept za francusko tijesto bez jaja od kojeg možete raditi sve i svašta, od slanog do slatkog](https://img.24sata.hr/LFEICV-6llxIK-Qcc1Z8lph39Fc=/414x267/smart/media/images/2021-05/dreamstime-m-180432029.jpg)
Od njega možete praviti kiflice - prazne i punjene slanim ili slatkim nadjevima. Prije pečenja ih možete posipati sezamom, kimom, makom... Ili fine baguette, čokoladni kruh...
Lifestyle
Komentari 15Od njega možete praviti kiflice - prazne i punjene slanim ili slatkim nadjevima. Prije pečenja ih možete posipati sezamom, kimom, makom... Ili fine baguette, čokoladni kruh...
Pomiješajte vodu, šećer i kvasac pa ostavite dvije do tri minute. Potom dodajte ulje, sol i brašno. Napravite tijesto, mora biti vlažno, ali ne i ljepljivo. Ostavite tijesto neka stoji desetak minuta pa ga premijesite. Ponovite isti postupak 4 do 5 puta.
Od ovog tijesta možete pripremati sve i svašta, na primjer, prerežite ga na tri dijela i ispecite baguette. Ako ubacite kockice čokolade, dobit ćete čokoladni kruh. Od njega možete raditi i kiflice - prazne ili punjene slanim ili slatkim nadjevima. Prije pečenja ih možete posipati sezamom, kimom, makom...
Što god radili, pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, ovisno o debljini tijesta, prenosi Atma.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+