Posložite kekse na lim i pecite 25-30 minuta, okrećući ih na pola pečenja, dok rubovi ne poprime zlatnu boju. Pustite ih da se potpuno ohlade prije nego što ih ukrasite topljenom bijelom čokoladom
Razigrani panettone keksići
Priprema ovih keksiju će trajati 45 minuta, a količina je idealna za šest do osam osoba.
Sastojci:
šalica maslaca, 0,5 šalica šećera, 2 žumanjka, 2,75 šalica glatkog brašna, 0,5 žličica soli, 2 žlice mlijeka, 0,5 žličica ekstrakta naranče, 3 žlice listića badema, 3 žlice kandirane narančine korice, 3 žlice suhog ribizla, 3 žlice suhih marelica, 3 žlice tamne čokolada, 280 g bijele čokolade
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Miksajte maslac i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane lagana i kremasta, otprilike 1 minutu. Smanjite brzinu pa dodajte žumanjke, brašno, sol, mlijeko i ekstrakt naranče te miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju ručno umiješajte bademe, kandiranu koricu naranče, ribiz, marelice i sitne komadiće tamne čokolade.
Tijesto oblikujte u dva valjka i ostavite u foliji u hladnjaku najmanje sat i pol. Zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite dva lima papirom za pečenje. Ohlađene valjke tijesta narežite na kolute od pola centimetra.
Posložite na lim i pecite 25-30 minuta, okrećući ih na pola pečenja, dok rubovi ne poprime zlatnu boju. Pustite ih da se potpuno ohlade prije nego što ih ukrasite topljenom bijelom čokoladom.